Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kecoh, Kalimah Allah Dan Muhammad Pada Pelekat Bentuk Tapak Kaki MR D.I.Y

Oleh: Myra Rozi|8-2-2019 10:17 AM Komen: 12
Aksesori pelekat kenderaan dalam bentuk tapak kaki telah menimbulkan kekecohan apabila ia didakwa mempunyai cetakan kalimah Allah dan Muhammad.

Aksesori tersebut dijual di sebuah kedai perkakasan dan peralatan di negara ini, MR D.I.Y.

Video yang dimuat naik oleh pengguna Twitter @Mskylexer itu mendapat perhatian Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Saifuddin Nasution.


mStar Online melaporkan, ada netizen yang turut tag Adibah Noor, selaku duta MR D.I.Y di Malaysia.

Dalam reaksi balasnya, Adibah Noor menyatakan dia sudah memaklumkan kepada pihak DIY dan tindakan sedang diambil.

Susulan itu, MR D.I.Y telah mengeluarkan kenyataan, memaklumkan mereka telah mengeluarkan arahan menarik balik produk pelekat kenderaan itu dari semua cawangannya.

Kredit foto: Twitter
Tambahnya, pelanggan yang telah membeli produk tersebut boleh mendapatkan semula bayaran balik penuh. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote pyropura 11-2-2019 04:44 AM
Decaffeinated replied at 10-2-2019 03:23 PM
mujur lah dunia ni tak hanya dipenuhi oleh moslem

Botak Chinpeng

Kata2 Puan Botak selama ini memang betul lah, cina sah bangsa miskin pprt idup kunyah bijik sawit, brg recycle pon nak jual

Lain-lain Komen

Quote tungkai 8-2-2019 10:20 AM
Macam mana org yg dok buang sticker tu tergerak nak check??
Quote lkick2113 8-2-2019 10:46 AM
la....benda2 ni lagi ......kadang2 aku menyampah dengan org kehulu kehilir terhina ni........ada masa pulak dia check tu...
Quote prettyuglybabe 8-2-2019 10:50 AM
orang yang membeli tu dia kopek ke tiap barang dia beli?
ke jadi polis kopek pi tiap-tiap kedai check barang?
Quote eatpraylove 8-2-2019 11:02 AM
ni jenis recycle produk lama buat produk baru..
Quote misc 8-2-2019 11:06 AM
Customer nampak kalimah tu lepas dia dah bayar. Lepas peel off pelekat tu baru nampak. Nampak sgt pengeluar sticker ada niat menghina Islam.
Quote chicozinn 8-2-2019 11:08 AM
hmm..yg ni terang lagi bersuluh kot..nmpk sgt barang plastik lama xlaku so diolah jadi barang lain..Masya-Allah acaner org ni leh tergerak hati nak bukak stiker kat blakang tu? Allah Maha Besar..
Quote ashcroft86 8-2-2019 11:23 AM
misc replied at 8-2-2019 11:06 AM
Customer nampak kalimah tu lepas dia dah bayar. Lepas peel off pelekat tu baru nampak. Nampak sgt pe ...

Ak rasa more to recycle balik barang maybe salah print ke apa masa kt kilang di China tu, pastu buat produk lain. Diorang mne la tahu kalimah Allah ke apa kan. Diorang tahu tulisan cina je. China businessmen, i dont they have time pon nk menghina agama ni. Diorang tu ignorance. Tapi xtahu la kan.
Quote bakingsoda 8-2-2019 11:51 AM
yg ni mmg obvious la allah muhammad tu, tapi yg airmax tu adoiii memalukan umat islam jah
Quote chinta89 10-2-2019 03:13 PM
Allahu...           
Quote Decaffeinated 10-2-2019 03:23 PM
mujur lah dunia ni tak hanya dipenuhi oleh moslem

Botak Chinpeng
PRC



Quote pyropura 11-2-2019 04:18 AM
Edited by pyropura at 11-2-2019 04:32 AM

Laahhh dah tak boikot kedai cina lagi kaa??? Ingatkan Mr DIY dah lumpoh tersungkoq gara2 Icerd 812. Laba, tolong tepek list kedai Diy milik.mulayu bumiputra isele, please

@woilava
Quote pyropura 11-2-2019 04:44 AM
Decaffeinated replied at 10-2-2019 03:23 PM
mujur lah dunia ni tak hanya dipenuhi oleh moslem

Botak Chinpeng

Kata2 Puan Botak selama ini memang betul lah, cina sah bangsa miskin pprt idup kunyah bijik sawit, brg recycle pon nak jual

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056704s Gzip On
To Top