CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Cuti Raya Cina Aku Habis Macam Tu Je Layan Kecaman Netizen" - Padah Aibkan Pelanggan PAS

7-2-2019 02:40 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6595| Komen: 38|Original author: Oleh: LilRose

Description: Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata boleh memakan diri.
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata boleh memakan diri.



Tindakan seorang pengusaha perkhidmatan cuci kereta (car wash) bergurau kasar di Twitter memakan diri apabila dirinya dihujani kecaman netizen hingga terpaksa memadam beberapa akaun laman sosialnya.

Pengguna Twitter Pearkuku atau nama sebenarnya Syahidi Ezrie Omar baru-baru ini memuat naik posting keadaan kereta milik pati PAS dengan kapsyen "Patutlah kereta orang PAS".



Tindakannya itu mencetuskan kemarahan orang ramai terutamam penyokong PAS yang menuduhnya sengaja mahu mengaibkan pelanggannya.



Disebabkan Facebooknya diserbu pengguna lain yang berang dengan tindakannya itu, lelaki terbabit memutuskan untuk memadam akaun tersebut.




Kredit foto: Twitter

Sementara itu, ketika dihubungi mStar, lelaki berkenaan menjelaskan tindakannya itu hanya gurauan semata-mata.

"Saya tiada niat lain cuma sekadar ingin bergurau. Saya memang jenis suka bergurau, tapi tak sangka lain pula jadinya.

"Ada yang kata posting itu untuk marketing stunt, tapi sebenarnya tak.

"Saya mohon maaf kepada penyokong PAS dan sesiapa yang terguris hati disebabkan tweet saya itu," katanya kepada mStar Online.

Tegasnya, dia bukan penyokong Pakatan Harapan serta tidak menyokong mana-mana parti seperti didakwa segelintir pihak.

Itulah, lain kali cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar. Lebih-lebih lagi pengaruh media sosial hari ini yang sangat pantas menularkan sesuatu isu. - CARI
6

Bagus
8

Marah
5

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (31 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Elle_mujigae 7-2-2019 02:44 PM
Kotornyaaa seat kereta tu...dah kenapa sampai mcm tu..{:dot
Quote Elle_mujigae 7-2-2019 02:45 PM
Tenggelam dek banjir kot....
Quote mdhelmi 7-2-2019 02:51 PM
yg peliknya zaman skrg ni semua benda nk update ke social media
mcm nk tunjuk sgt 'kepandaian' tu
sembang dgn member sblh dahla
Quote armin 7-2-2019 02:51 PM
Tu la kecam lg org yg bg kau duit.. cari makan tp kutuk org yg byr kau. Cash lah
Quote annehuda 7-2-2019 03:18 PM
bodohnye nak bergurau je. tp tak kelakar pun lawak ko. mesti spesies buat lawak pastu gelak sendiri, org lain krik krik krik je
Quote prettyuglybabe 7-2-2019 03:19 PM
esok lusa carwash bungkus, hantu setan jugak yang disalahkan..
Quote kucingitam 7-2-2019 03:31 PM
if u are doing business, please be neutral, stay away from political comments..
Quote kucingitam 7-2-2019 03:32 PM
prettyuglybabe replied at 7-2-2019 03:19 PM
esok lusa carwash bungkus, hantu setan jugak yang disalahkan..

dia akan salahkan melayu yang tak nak bantu perniagaan melayu..

Quote AbukRokok 7-2-2019 03:48 PM
kau bisnes
gunalah otak skit

sama mcm  kes hausboom tu
lainla kau marhaen bukan sape sape
Quote spankee_fili 7-2-2019 04:06 PM
Apa yang dia cuba sampaikan? Orang PAS pengotor?
Is it a stereotype selama ni ?
Quote missinpiece 7-2-2019 04:08 PM
Padanla muka. Harap boleh elakkan la berurusan ngn org mcm ni. Habis semua hal pelanggan dilondehkan
Quote LipasComel 7-2-2019 04:15 PM
aku ramai je kenalan yg suka gurau kasar mcm ni. dia kena batang hidung sendiri benda yg dia sensitif baru tau gurau dia tu tak kena dan tak kelakar. btw aku bukan org pas eh. cuma aku pun mangsa keadaan kenalan2 yg suka gurau entah hapa2 ni. annoying kadang2.
Quote sapeka 7-2-2019 04:20 PM
kesian ko bang
tapi sendiri yang mencari
Quote AnaisAnais 7-2-2019 04:22 PM
tak kisah lah ko nak gurau ke nyakat ke... tapi yg kau upload gambar kereta org  tu... so tak professional lah. bongok nya.
Quote yellowfish 7-2-2019 04:43 PM
Baru tau kuasa bawang kat malaysia .. pedih mata bro
Quote kroit92 7-2-2019 04:44 PM
LipasComel replied at 7-2-2019 04:15 PM
aku ramai je kenalan yg suka gurau kasar mcm ni. dia kena batang hidung sendiri benda yg dia sensiti ...

sama. aku seboleh-bolehnya elak kalau bertembung manusia macam ni. cukup la sekali. sebab diorang ni memang macam cancer, lama-lama melarat, makin melampau mulut tak reti break. kita yang takut kena tempias
Quote jengkoil 7-2-2019 04:45 PM
nasib org tak viralkan kedai beliyau
Quote Orix 7-2-2019 05:28 PM
Sokong parti islam. Islam galakkan kebersihan. Namun oh, sedih. Husnuzon kereta baru lepas kena banjir
Quote dua_chzy 7-2-2019 06:15 PM
spankee_fili replied at 7-2-2019 04:06 PM
Apa yang dia cuba sampaikan? Orang PAS pengotor?
Is it a stereotype selama ni ?


More to tipikal pangai lobai pengotor barangkali.

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:20 PM GMT+8 , Processed in 0.100965 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top