Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Nak Buat Seks Bebas Tapi Tak Nak Anak? Kondom Bagus RM7 Je"

Oleh: LilRose|7-2-2019 01:19 PM Komen: 16
Gambar Hiasan

Prihatin terhadap peningkatan gejala sosial dan seks bebas dalam kalangan masyarakat, seorang pengguna Twitter memberi tip elak kehamilan luar nikah.

Menerusi postingnya itu, wanita berkenaan mengambil inisiatid untuk menyebarkan kesedaran dalam kalangan orang ramai terutama muda-mudi masa kini yang semakin rakus melakukan hubungan seks bebas hingga kebanyakannya melahirkan 'anak haram'.



Sedar dirinya berdepan kecaman dan pandangan negatif masyarakat, wanita terbabit menegaskan bahawa dia tidak menggalakkan hubungan seks sebelum berkahwin, sebaliknya lebih kepada memberi kesedaran bagi mengelakkan kehamilan luar nikah.



Perkongsiannya itu mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan netizen.

Ramai memandang positif peringatan seperti ini, namun tidak kurang juga mengecamnya kerana seolah-olah menggalakkan lagi pertumbuhan gejala sosial di negara ini.



Dalam masa sama, individu terbabit mempersoalkan stigma masyarakat bahawa muslimah terutama yang berhijab tidak sesuai menyebarkan kesedaran berhubung isu pendidikan seksual.


Kredit foto: Twitter

Apapun, jauhilah zina. 'Sedapnya' sebentar saja, merananya seumur hidup. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
4
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
4
Komen: 16
Komen

Anda Mungkin Meminati

Detik Cemas Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Terlupa Nama Raja Perlis
"Eh, Tadi AJL Sebut Apa? Kita Geng!" - Najib Razak
Tular Gambar Sufian Suhaimi 'Tidur' Dengan Wanita, Netizen Tuduh Kerja Keluarga Loy
"Susah Senang Sama-sama! Allah Tengah Duga Kau" - Nasihat Tunku Hanis Buat Fathia Latiff
Netizen Kecam Guna Bayi Buat Persembahan Untuk Dapatkan Duit Lebih
10 Tanda Anda Penagih Telefon Yang Kronik, No 1 Paling Kerap Berlaku...
Ngilunya! Isteri Potong, Masak Kemaluan Suami Kerana Curang
Kemahiran Setiap Lelaki Harus Miliki Dalam Kehidupan
Kes Cerai Channing Tatum, Jenna Dewan Memanas Berebut Hak Penjagaan Anak
Cuba Tahan Dari Gelongsor, Wanita Maut Terperosok Bawah Kereta
Budak Tiga Tahun Terpusing Ditampar Ibu, Sampai Terpelanting!
Gila Hidu Bau Kasut Untuk Tingkatkan Nafsu, Lelaki Curi 70 Pasang Kasut
"Cuti Raya Cina Aku Habis Macam Tu Je Layan Kecaman Netizen" - Padah Aibkan Pelanggan PAS
Wanita Kritikal Toreh, Bakar Diri Dengan Petrol
Polis Wanita Dicemuh Kerana Muat Naik Swafoto Duckface
Lepas Buka Tudung, Emma Maembong Tutup Perniagaan Tudungnya Pula!
"Bukan Bishe Bishe" - Trademark Baru DS Najib Raih Perhatian Netizen
Tergamak Campak Bayi Dalam Lori Sampah!
Kasih Ibu Sampai Mati, Dua Beranak Terjun Jambatan Selepas Diusir Dari Rumah
Bulan Dan Matahari Sama Besar? Makin Pelik, Suhaimi Saad Buat Orang Geleng Kepala Lagi
"Selamatkan Abang Driver Gojek!" - Gara-gara Sebar Video Amoi, Pemandu Berdepan Denda RM1,500
Dek Percayakan Mitos, Bayi Menghidap Mastitis Selepas Ibu Picit Puting Untuk Keluarkan Punat Susu
Kes Atlet Taekwondo Tendang OKU Hanya Cerita Sebelah Pihak, Siapa Yang Betul?
"Terima Tak Kalau Maknyah Jadi Teman Wanita?" - Pecah 'Ovari' Mak Nyah Bila Lelaki Ini Jawab Ya
Taktik Baru Scammer Buat Duit Guna Gambar Curi Untuk Khidmat Sugar Mummy!
Tanam Buluh Ganti Kelapa Sawit? Giliran Teresa Kok Pula Dikecam

Komen Terbaru

Quote ArnabAtasBulan 17-4-2019 12:56 AM
saya ada usha2 barang kat kedai 2 ringgit. tetiba nampak satu tulisan kat kotak kecik tu tulis "condom". terus saya beredar pelan2 dari kawasan tersebut sebelum orang ingat saya tengah usha kondom.

tldr: saje nak bagitau ade kondom rm2.10. tapi kualiti mungkin tak elok la kot.

Lain-lain Komen

Quote syadq 7-2-2019 01:35 PM
Cadangan yg lebih bernas ialah guna 'fake pussy' janji pancut  
Quote cikkittydiva 7-2-2019 01:44 PM
Aku teringat masa form 3 cikgu sains ajar bab seks dan pembiakan.. dia kata tajuk ni takde eksperimen.. korang jangan buat eksperimen sendiri pulak.. ujian bulanan bagi tajuk sains utk bulan tu semua dpt markah 90% ke atas..
Saranan aku tu setuju je. Diorg ni benda yang dilarang lagi dia buat. Bukan takde larangannya pun dalam Al Quran.. akibatnya pun dah tau.
Quote armin 7-2-2019 02:09 PM
Yang kata cadangan pakai kondom ni menggalakkan seks adalah bodoh, naif, bajet suci, ingat world only revolve around you, semua org kena ikut agama kau.
Quote giyomi 7-2-2019 07:07 PM
biasalah,  susah tul kita luahkan pendapat sebab selalu kena kritik oleh org2 yg tak bole terima, fefeling sesuci embun pagi. they always have negative perception walaupon ianya tuk menyedarkan org.
Quote giyomi 7-2-2019 07:08 PM
syadq replied at 7-2-2019 01:35 PM
Cadangan yg lebih bernas ialah guna 'fake pussy' janji pancut

haiyooo...ada ker uols fake2 camne, yg iol tau fake female tuk byk
Quote syadq 7-2-2019 07:14 PM
giyomi replied at 7-2-2019 07:08 PM
haiyooo...ada ker uols fake2 camne, yg iol tau fake female tuk byk

Sejenis sex toys sis. Murah je kat lazada shopee ada. Better guna ni sebab tak rosakkan saraf bila beronani
Quote matbad 8-2-2019 01:23 AM
Yang kecam tu nak ori sokmo..puak tak puas pakai condom lerrr tu..
Quote mygreentea 8-2-2019 11:36 AM
face the real world, and think twice
Quote None68 8-2-2019 04:47 PM
Mana ada feel guna kondom.
Quote gigahertz 8-2-2019 04:55 PM
None68: Mana ada feel guna kondom.

takut kondom tertinggal dalam kerang si perempuan
Quote giyomi 8-2-2019 05:57 PM
syadq replied at 7-2-2019 07:14 PM
Sejenis sex toys sis. Murah je kat lazada shopee ada. Better guna ni sebab tak rosakkan saraf bila ...

haiyoooo
Quote sinalegna 9-2-2019 04:46 PM
gigahertz replied at 8-2-2019 04:55 PM
takut kondom tertinggal dalam kerang si perempuan

LOL.. 2b kan
Quote am2020 9-2-2019 09:51 PM
Malaysia baru masa...semua boleh
Quote chinta89 11-2-2019 12:37 PM
dh tau dh asal melibatkan seks/kondom mmg sape2 yg kuarkan idea psl penggunaan ni akan dikecam.
Quote spy_caridotdot 16-4-2019 11:49 PM
Aku 100% agree dengan twit budak tu. budak remaja sekarang, makin kita tegur, makin tunjuk handal dorang ni. Aku pernah tegur sekumpulan budak remaja yang berlonggok di bawah pohon mangga 2budak perempuan dgn lebih 7orang budak lelaki. Berlonggok dari tgh malam, sampai pagi subuh! Aku tegur, tak elok adik2 lepak mcm ni sampai ke pagi walau kamu rasa tak buat apa2 benda yang salah. Alih2 2-3 hari lepas tu, abis hilang semua kasut aku laki bini dlm rak kasut kat depan rumah. Selama ni elok tak pernah hilang. Tapi lepas tu dorang pun beralih tempat lepak. Tetap lepak dari tgh malam sampai ke pagi.
Quote ArnabAtasBulan 17-4-2019 12:56 AM
saya ada usha2 barang kat kedai 2 ringgit. tetiba nampak satu tulisan kat kotak kecik tu tulis "condom". terus saya beredar pelan2 dari kawasan tersebut sebelum orang ingat saya tengah usha kondom.

tldr: saje nak bagitau ade kondom rm2.10. tapi kualiti mungkin tak elok la kot.

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066674s Gzip On
To Top