CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Nak Buat Seks Bebas Tapi Tak Nak Anak? Kondom Bagus RM7 Je"

7-2-2019 01:19 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7077| Komen: 16|Original author: Oleh: LilRose

Description: Prihatin terhadap peningkatan gejala sosial dan seks bebas dalam kalangan masyarakat, seorang pengguna Twitter memberi tip elak kehamilan luar nikah.
Gambar Hiasan


Prihatin terhadap peningkatan gejala sosial dan seks bebas dalam kalangan masyarakat, seorang pengguna Twitter memberi tip elak kehamilan luar nikah.

Menerusi postingnya itu, wanita berkenaan mengambil inisiatid untuk menyebarkan kesedaran dalam kalangan orang ramai terutama muda-mudi masa kini yang semakin rakus melakukan hubungan seks bebas hingga kebanyakannya melahirkan 'anak haram'.



Sedar dirinya berdepan kecaman dan pandangan negatif masyarakat, wanita terbabit menegaskan bahawa dia tidak menggalakkan hubungan seks sebelum berkahwin, sebaliknya lebih kepada memberi kesedaran bagi mengelakkan kehamilan luar nikah.




Perkongsiannya itu mencetuskan pelbagai reaksi di kalangan netizen.

Ramai memandang positif peringatan seperti ini, namun tidak kurang juga mengecamnya kerana seolah-olah menggalakkan lagi pertumbuhan gejala sosial di negara ini.



Dalam masa sama, individu terbabit mempersoalkan stigma masyarakat bahawa muslimah terutama yang berhijab tidak sesuai menyebarkan kesedaran berhubung isu pendidikan seksual.


Kredit foto: Twitter

Apapun, jauhilah zina. 'Sedapnya' sebentar saja, merananya seumur hidup. - CARI
9

Bagus
8

Marah
5

Terkejut
6

Sedih
7

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (44 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote syadq 7-2-2019 01:35 PM
Cadangan yg lebih bernas ialah guna 'fake pussy' janji pancut  
Quote cikkittydiva 7-2-2019 01:44 PM
Aku teringat masa form 3 cikgu sains ajar bab seks dan pembiakan.. dia kata tajuk ni takde eksperimen.. korang jangan buat eksperimen sendiri pulak.. ujian bulanan bagi tajuk sains utk bulan tu semua dpt markah 90% ke atas..
Saranan aku tu setuju je. Diorg ni benda yang dilarang lagi dia buat. Bukan takde larangannya pun dalam Al Quran.. akibatnya pun dah tau.
Quote armin 7-2-2019 02:09 PM
Yang kata cadangan pakai kondom ni menggalakkan seks adalah bodoh, naif, bajet suci, ingat world only revolve around you, semua org kena ikut agama kau.
Quote giyomi 7-2-2019 07:07 PM
biasalah,  susah tul kita luahkan pendapat sebab selalu kena kritik oleh org2 yg tak bole terima, fefeling sesuci embun pagi. they always have negative perception walaupon ianya tuk menyedarkan org.
Quote giyomi 7-2-2019 07:08 PM
syadq replied at 7-2-2019 01:35 PM
Cadangan yg lebih bernas ialah guna 'fake pussy' janji pancut

haiyooo...ada ker uols fake2 camne, yg iol tau fake female tuk byk
Quote syadq 7-2-2019 07:14 PM
giyomi replied at 7-2-2019 07:08 PM
haiyooo...ada ker uols fake2 camne, yg iol tau fake female tuk byk

Sejenis sex toys sis. Murah je kat lazada shopee ada. Better guna ni sebab tak rosakkan saraf bila beronani
Quote matbad 8-2-2019 01:23 AM
Yang kecam tu nak ori sokmo..puak tak puas pakai condom lerrr tu..
Quote mygreentea 8-2-2019 11:36 AM
face the real world, and think twice
Quote None68 8-2-2019 04:47 PM
Mana ada feel guna kondom.
Quote gigahertz 8-2-2019 04:55 PM
None68: Mana ada feel guna kondom.

takut kondom tertinggal dalam kerang si perempuan
Quote giyomi 8-2-2019 05:57 PM
syadq replied at 7-2-2019 07:14 PM
Sejenis sex toys sis. Murah je kat lazada shopee ada. Better guna ni sebab tak rosakkan saraf bila ...

haiyoooo
Quote sinalegna 9-2-2019 04:46 PM
gigahertz replied at 8-2-2019 04:55 PM
takut kondom tertinggal dalam kerang si perempuan

LOL.. 2b kan
Quote am2020 9-2-2019 09:51 PM
Malaysia baru masa...semua boleh
Quote chinta89 11-2-2019 12:37 PM
dh tau dh asal melibatkan seks/kondom mmg sape2 yg kuarkan idea psl penggunaan ni akan dikecam.
Quote spy_caridotdot 16-4-2019 11:49 PM
Aku 100% agree dengan twit budak tu. budak remaja sekarang, makin kita tegur, makin tunjuk handal dorang ni. Aku pernah tegur sekumpulan budak remaja yang berlonggok di bawah pohon mangga 2budak perempuan dgn lebih 7orang budak lelaki. Berlonggok dari tgh malam, sampai pagi subuh! Aku tegur, tak elok adik2 lepak mcm ni sampai ke pagi walau kamu rasa tak buat apa2 benda yang salah. Alih2 2-3 hari lepas tu, abis hilang semua kasut aku laki bini dlm rak kasut kat depan rumah. Selama ni elok tak pernah hilang. Tapi lepas tu dorang pun beralih tempat lepak. Tetap lepak dari tgh malam sampai ke pagi.
Quote ArnabAtasBulan 17-4-2019 12:56 AM
saya ada usha2 barang kat kedai 2 ringgit. tetiba nampak satu tulisan kat kotak kecik tu tulis "condom". terus saya beredar pelan2 dari kawasan tersebut sebelum orang ingat saya tengah usha kondom.

tldr: saje nak bagitau ade kondom rm2.10. tapi kualiti mungkin tak elok la kot.

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-4-2023 03:10 AM GMT+8 , Processed in 0.084592 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top