Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Teruja Dah Lama Cari ¡®Unicorn¡¯ -Bapa Jelas Sebab Budak Cium Ais Krim

Oleh: Myra Rozi|7-2-2019 09:57 AM Komen: 161
Video seorang kanak-kanak perempuan berulang kali mencium mencium aiskrim UniCornetto yang tular di media sosial.

Susulan itu bapanya, Mohd Kamarul Azwan Ismail, 42, berkata,

¡°Dia terlalu gembira kerana sudah lama mencari ais krim ¡®Unicorn¡¯ yang tular dan menjadi trend dalam kalangan anak muda ketika ini.¡± 

Video tersebut telah mengundang pelbagai reaksi netizen disebabkan individu yang merakamnya didakwa mengutuk tindakan kanak-kanak yang dikenali sebagai Wan Amira Iwani, 10 itu.


Individu tersebut mengatakan, ¡°Eee bataknya. Dapat ais krim je pun. Gelabah. Siap cium, bapak ah.¡±

Bagaimanapun menurut Harian Metro, Amira tidak kisah dengan penularan video tersebut.

¡°Amira tidak kisah dan gembira membaca komen netizen yang menyokongnya.

¡°Kami sekeluarga juga sudah memaafkan individu yang merakam video berkenaan."

Difahamkan video tersebut dirakam di sebuah pasar raya di Tanjong Karang, Selangor.

Bercerita lanjut, Kamarul memberitahu, ¡°Kira-kira 12 tengah hari Sabtu lalu, saya di kaunter pasar raya itu untuk membuat pembayaran, manakala isteri dan anak (Amira) sudah menuju ke kereta kami.

¡°Saya tidak menyangka ada individu merakam aksi anak bersama ais krim itu. Memang sudah lama Amira mencarinya di setiap pasar raya yang kami singgah.

¡°Kebetulan hari itu, dia menemui ais krim itu sehingga membuatkannya gembira dan teruja. Pada waktu itu, saya membeli tiga ais krim berkenaan.¡± -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 161
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote myakayina 11-2-2019 12:17 PM
sian adik ni..biarlah dia ..zaman kanak2 dia..dpt brg yg rare dan mmg dia nak sangat.. yg merekod ni sejenis batak dan tak boleh tengok org senang...tetiba aku teringat video budak bodoh yg rekod konon2 nak bagi budak2 tengah beraya duit raya tu..lps tu pecut kereta dia..hujung2 bila dah viral..minta maaf ..

Lain-lain Komen

Quote R2D2 6-2-2019 04:49 PM
NOTA: video tak ada
Quote missDollie 6-2-2019 04:52 PM
Hahaha..baru nak request bidio..
Quote CharlesDera 6-2-2019 04:54 PM
pope jemin pun suko diaiskrimkan...lopeh diaiskrimkan dio mulo quote bible al kitab borito baik anutan gerejo.....tu yang bodolgomok suko dongan pope jemin tu...wakakakakakakakakakak
Quote lazim 6-2-2019 04:56 PM
Tgk je kat ig makcik puaka
Quote awanearisu 6-2-2019 05:19 PM
Dengan budak kecil pun nak dengki. Nak tengok juga siapa gerangan tukang viral.
Quote rykall 6-2-2019 05:31 PM
CharlesDera replied at 6-2-2019 04:54 PM
pope jemin pun suko diaiskrimkan...lopeh diaiskrimkan dio mulo quote bible al kitab borito baik anut ...

berita camni pun nk kaitkan dgn politik...aiyohh.
Quote CharlesDera 6-2-2019 05:36 PM
rykall replied at 6-2-2019 05:31 PM
berita camni pun nk kaitkan dgn politik...aiyohh.

pope jemin bukan politik..pope jemin adalah viral...taw...wakakakakkaakkakkaka
Quote R2D2 6-2-2019 06:16 PM
zaman sekarang sekeliling kita ada ja suka record, viral and tunggu, tgk jumlah LIKE counting
entah entah gambar kita dia org rakam tanpa sedar
Quote Jelyta1993 6-2-2019 06:17 PM
Apa nj berita sampah..  cium sekerim
Quote orgsepang 6-2-2019 06:57 PM
Bukan semua orang ada ig. Nak tengoklah video dia
Quote weezerfan 6-2-2019 06:58 PM
Kalau anak aku kena mmg aku saman malaun sikit2 nk rekod ni. Bajingan betul. Dasar pprt otak byk ulat
Quote huehue 6-2-2019 07:15 PM
I tengok vid tu masa viral dekat twitter. Omg rasa menyampah gila dengan tukang record. Dengan suara gedik manja tu sheolls berdialog ejek budak Amira tu. Yalah budak Amira tu is on the heavy side so for her, mesti seronok kan tengok ada budak bulat macam obses bercinta dgn aiskrim. Sampai hati betul sheolls ejek ejek. Mesti tukang record fefeeling cantik mcm instafemes bbnu banyak banyak tu.

Lega i tgk banyak twit kutuk tukang record tu.
Quote Potpouri 6-2-2019 07:22 PM
Busukkkk hati sgt budak yg merakam tu. Aku ada kenal budak suara bajet2 cute mcm tu. Mcm nk tunjal kepala dia..

Netizen tak dpt ke cari sapa gerangan perakam tu. Nak jgk aku tgk muka budak busuk hati tu. Pathetic
Quote ALDRIN 6-2-2019 07:29 PM
Potpouri replied at 6-2-2019 07:22 PM
Busukkkk hati sgt budak yg merakam tu. Aku ada kenal budak suara bajet2 cute mcm tu. Mcm nk tunjal k ...

Ko dapat ko sepak2 jer muka hanat tu nyah. Aku aritu nyaris nk melempang bbnu bohsia berkerak lobang lobos kat kedai mamak maki sorang makcik "babi" sbb tarik kerusi terkena kerusi dia. Babi punya bohsia pki tudung...
Quote asfaz 6-2-2019 07:41 PM
https://www.instagram.com/p/BtgccBHhq9l/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1fj9ma13wpbrb
Quote ChildrenOfBodom 6-2-2019 07:48 PM
elok kalau mak bapak amira saman ja betina pukimak dajjal yang rekod dan ejek2 anak depa
Quote lee_sakura 6-2-2019 08:21 PM
biase la budak2 dpt bende yg die suka mesti excited giler...rase semua budak2 mcm tu la cuma si tukang rakam tu myb sakit otak
Quote R2D2 6-2-2019 08:30 PM
bila dh kritik, kecam pura-pura la perakam tu rasa bersalah dan menyesal
Quote Mary_jane 6-2-2019 08:35 PM
Untung pakcik tu tak saman kau dik. Netizen caprut, suka2 infringe privacy orang dengan record video tanpa kebenaran dan viralkan semata meraih likes, seharusnya di bawa ke muka pengadilan. Such a shame.

Lihat semua komen(161)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050642s Gzip On
To Top