Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kritik Lagu Temberang, Ayda Jebat Nak Ambil Tindakan Pada Netizen?

7-2-2019 11:33 AM|Oleh: Azza| Komen: 92





"Dahla lagu tak sedap, perasan bagus. Aku tak bagi bini aku dengar lagu Ayda Jebat. Kalau boleh beca-beca kat Melaka ni sekali aku nak haramkan jangan pasang!"

Begitu sekali bencinya netizen ini pada lagu terbaharu Ayda Jebat iaitu Temberang. Tidak menyedari 'tweet'nya mendapat perhatian daripada Ayda sendiri lalu dipost pada status terbaharunya dengan sindiran sarkastik.

Kredit foto: Twitter

Memandangkan lagu Temberang dari awal sudah diselubungi kontroversi membuatkan lagu ini sentiasa mendapat perhatian netizen. Bagaimanapun individu yang mengecam tersebut dilihat masih tidak berpuas hati dengan status Ayda yang seperti mengugut juga seperti menyindir adakah dia perlu berasa takut?



Kredit foto: IG

Status ini mendapat perhatian daripada netizen lain lalu masing-masing bertegang pendapat dengan satu pihak menyokong pendapat Temberang tidak sedap manakala satu pihak lagi menyebelahi Ayda.



Kredit foto: IG

Manakala bagi mereka yang menyukai lagu ini pula berpendapat teguran boleh dibuat secara membina bukannya menghasut orang lain. Jika tidak suka mendengar lagu tersebut, boleh sahaja memilih untuk mendengar lagu lain.



Kredit foto: IG

Nampaknya Ayda mengambil serius komen-komen netizen kerana telah membuat status lebih awal dari insiden ini berkenaan tindakan undang-undang. Malahan Ayda turut menyatakan kepada Helmy supaya berhati-hati, takut ada surat yang menyusul selepas ini hingga akhirnya status asal telah dipadam. Serius juga kalau macam ni kan?



Selepas Linda Rafar, nampaknya Ayda Jebat juga mahu mengambil tindakan sewajarnya terhadap netizen bermulut celupar. Jadi, awas 'keyboard warrior' di luar sana ya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 92
Komen

Previous : Tak Sampai 24 Jam, Gambar Terbaharu Emma Maembong 'Freehair' Dibanjiri 30 Ribu Komen

Next       : Peminat Sedih Bila Sweet Qismina Tampil Seksi Nampak Paha

Komen Terbaru

Quote katibism 11-2-2019 11:43 PM
de_ikea replied at 7-2-2019 01:28 PM
Linda rafar dah jadi icon tau. Si emma pun refer dia bab isu saman netizens ni. Class gittew!

Aiols ada 2 points :

1) Netizen ni pun hagak2 laa.. kadang2 komen xde kena mengena dgn content

2) Retis - kalau takut dilambung ombak, usah berehat di tepi pantai.. rumah pun xyah nak bina. Hadam


Lain-lain Komen

Quote kenarikelabu 7-2-2019 12:10 PM
Takpe la Ayda Jebat oi. Iols ok jek ngn lagu uols tuh.

Adu adu...adu adu sayang...
Quote jajamis 7-2-2019 12:15 PM
lagu dia catchy aduh aduh aduh
Quote MatDeghem 7-2-2019 12:20 PM
lawyer juga yg kayaaaa.......

ape jadi dgn Linda rafar case berape orang dia akan bawak ke court.... atau sekadar ke tenis court

Quote slyfynx 7-2-2019 12:20 PM
Selepas Linda Rafar, nampaknya Ayda Jebat juga mahu mengambil tindakan sewajarnya terhadap netizen bermulut celupar. Jadi, awas 'keyboard warrior' di luar sana ya


Ohhh, wahai wartawan cari... pasni artis kuar lagu semua kene puji je eh?
Pe jadahnye ko nye statement ni.
Quote friedfishsoup 7-2-2019 12:23 PM
kenarikelabu replied at 7-2-2019 12:10 PM
Takpe la Ayda Jebat oi. Iols ok jek ngn lagu uols tuh.

Adu adu...adu adu sayang...

Setakat ini, aimy belum buat perangai nak report
Quote MadameOnion 7-2-2019 12:25 PM
ok je i dengar lagu ayda jebat..best apa..but mengenangkan ummah twidder ni kan semuanya acah2 urban mestilah tak suka dangdut..entah2 kat rumah bergelek sakan dengaq lagu tu..
Quote ad_hoc79 7-2-2019 12:26 PM
selalu sangat dengar jadi best gak lagu ni
Quote famri7 7-2-2019 12:28 PM
Sejak bila kutuk sebab personal preferences boleh kena saman? Ssemoga who aretus ni mereput.
Quote asmara_me 7-2-2019 12:33 PM
Ayda, camne la boleh layan tweet bodo camtu, biarkan je, dorg dah sah2 twitfemes, pantang bangkit isu, yang acah2 ni sokong,pergi respon watpe ayda oii aduhhhh
Quote Iris. 7-2-2019 12:47 PM
asmara_me replied at 7-2-2019 04:33 AM
Ayda, camne la boleh layan tweet bodo camtu, biarkan je, dorg dah sah2 twitfemes, pantang bangkit is ...

kan... motip melayan
i syak dia search nama dia kat twidder lepas tu haussboommm eh jumpa
accept je lah tak semua orang suka n tak semua orang benci
halaaaa
Quote MatDeghem 7-2-2019 01:04 PM
cyber crime.png

kalau kat KL ada ini mungkin AydaJebat boleh report tak?






Quote Lavender_Violet 7-2-2019 01:13 PM
Apa nak jadi lah dgn retis2 sekarang ni
Nak dengar yg elok2 aje pasal diorang
Bila netizen tegur meroyan
Personal preferences kot...
Sentap tahap petala langit ke 7!
Quote MissVixen 7-2-2019 01:14 PM
Lagu2 dia buat aku teringat indon. Jenis lagu dangdut pasang kuat2 di speakers besar dalam angkut2, pasaraya ramayana dan tempat borong indon. Siapa la pencipta lagu dia...pak indon tukang jaga parkir ke???
Quote Nsz1314 7-2-2019 01:18 PM
MatDeghem replied at 7-2-2019 01:04 PM
kalau kat KL ada ini mungkin AydaJebat boleh report tak?

semua dah pakat nak saman netizen la nie. kena puji jelahh yee
Quote imanda 7-2-2019 01:19 PM
MatDeghem replied at 7-2-2019 01:04 PM
kalau kat KL ada ini mungkin AydaJebat boleh report tak?

warga twidder fb ig terutama forumer confirm ramai dpt surat kalo wujud menda alah ni kat malaysia haha
Quote fahima80 7-2-2019 01:22 PM
MissVixen replied at 7-2-2019 01:14 PM
Lagu2 dia buat aku teringat indon. Jenis lagu dangdut pasang kuat2 di speakers besar dalam angkut2,  ...

Hahahaha..penciptanya si hael husaini dan ezra kong kalau tak silap
Quote de_ikea 7-2-2019 01:27 PM
MissVixen replied at 7-2-2019 01:14 PM
Lagu2 dia buat aku teringat indon. Jenis lagu dangdut pasang kuat2 di speakers besar dalam angkut2,  ...


Hael Hussaini n the gang yach!
Quote de_ikea 7-2-2019 01:28 PM
Nsz1314 replied at 7-2-2019 01:18 PM
semua dah pakat nak saman netizen la nie. kena puji jelahh yee

Linda rafar dah jadi icon tau. Si emma pun refer dia bab isu saman netizens ni. Class gittew!
Quote anony-mous 7-2-2019 01:29 PM
MatDeghem replied at 7-2-2019 01:04 PM
kalau kat KL ada ini mungkin AydaJebat boleh report tak?

Rasanya ni more to curi duit thru internet. Xde keje polis nak lyn setakat kutuk lagu yg mmg xsedap. Lgpon dekat india byk hacker & pakar computer

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048408s Gzip On
To Top