Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tak Sampai 24 Jam, Gambar Terbaharu Emma Maembong 'Freehair' Dibanjiri 30 Ribu Komen

7-2-2019 02:25 PM|Oleh: MieJo| Komen: 81

Kontroversi yang melanda pelakon Fatimah Rohani atau lebih dikenali sebagai Emma Maembong nampaknya belum reda lagi apabila Emma membuat pengakuan yang dia kini telah kembali kepada imej lamanya iaitu tidak bertudung. 


Emma juga turut memuat naik foto dirinya tidak bertudung tidak lama selepas berita pengumuman tentang imej barunya itu menjadi bualan di media sosial. 

Tindakan Emma tersebut menimbulkan pelbagai reaksi daripada orang ramai yang rata-ratanya sedih dan kecewa dengan keputusan (menanggalkan tudung) yang dibuatnya.

Dihujani komen pedas netizen..

Foto : Instagram Emma Maembong

Gambar ini nampaknya benar-benar menarik perhatian netizen apabila selepas beberapa jam dimuat naik, Instagram Emma telah pun dihujani lebih 30 ribu komen!

Ramai yang meluahkan perasaan kecewa mereka dengan perubahan ini dan mendoakan semoga Emma kembali bertudung seperti sebelum ini. 

Selepas 5 tahun berhijab, kenapa sekarang tiba-tiba buang tudung?

Foto: Instagram Emma Maembong

Rakan-rakan artis turut meninggalkan komen..


Foto : Instagram Emma Maembong


Foto: Instagram Emma Maembong
Apa pun, diharap Emma bersabar dengan ujian yang melanda dirinya. Janganlah kita terus menghentam, bagilah ruang kepada Emma untuk memperbaiki diri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 81
Komen

Previous : "Susah Senang Sama-sama! Allah Tengah Duga Kau" - Nasihat Tunku Hanis Buat Fathia Latiff

Next       : "Ramainya Membawang Pasal Artis, Diri Sendiri Tu Maksum Ke?"

Komen Terbaru

Quote chinta89 11-2-2019 11:58 AM
buka tudung sb x dpt menyeksi agaknya? sambil2 nk pikat vvip.

Lain-lain Komen

Quote jalfa 7-2-2019 02:27 PM
Dah jeguk..gambar last off comment...kalo meols jadi timah meraung baca komen seko seko
Quote melnanzz 7-2-2019 02:34 PM
Laa... reputz CARI pun bukak multi-thread jugak. Bukan ke CARI-Saiful dah bukak tred ni semalam? Mod katong pun dah bukak awal lagi. Sambung je lah kat situ.
Quote terpaku 7-2-2019 02:34 PM
boikot jela minah ni. jennah nippon kau nak emoji bicep dah kenapa? menyokong tindakan kembong ni?
Quote budakpink 7-2-2019 02:37 PM
Brp banyak tread pasai minah ni je
Quote apedehal 7-2-2019 02:42 PM
emma ni da tua makin menyerupai caca kembong je da xcute cam dlu
Quote mieymiey 7-2-2019 02:49 PM
Dah tak comel sheols freehair kalau banding dengan dulu. Faktor usia kot.
Quote seri_mawr 7-2-2019 02:53 PM
hidayah itu milik Allah....
semoga emma mendapat kembali hidayah itu...

dah semoga kita semua dan keturunan kita sentiasa dlm rahmat dan hidayah Allah
Quote armin 7-2-2019 02:54 PM
Color rambut kot nampak buat tua dari usia. Yg lawaknya lepas free hair terus ada insta review salun buat treatment rambut. Apa pun iols tak judge sbb bukan senang nk istiqamah. Mesti kes kantoi dgn abg saddiq tu yg buat dia trigger nk bukak. Ramai kutuk pic dia pakai short tu kan. Puas la hati korg
Quote esbok 7-2-2019 02:56 PM
Asdan: tujuan rambut untuk lindungi kepala, rambut perlu pengudaraan supaya kepala rasa lapang, bila lebih tenang dapat kurangkan stress, hidup lebih sihat,  ...



Dalam islam, Allah kata tutup aurat. Maka tutup. Full stop.
Quote noor2 7-2-2019 03:03 PM
Penting betul tudung pada masyarakat kita ....tak pa kalai berpegang2 tangan berlakon. ..tak pa kalau terjerit2 menyanyi. ....tak pa kalau melintuk2liuk menari. .....asal jangan buang tudung. ...dan tak pa kalau mengumpat mengecam memaki artis atau orang lain ....asal jangan buang tudung. ......
Quote minguk 7-2-2019 03:11 PM
bff boikot tak dia berlakon?
off je la komen emma sampai bila2
Quote umbut 7-2-2019 03:13 PM
noor2 replied at 7-2-2019 03:03 PM
Penting betul tudung pada masyarakat kita ....tak pa kalai berpegang2 tangan berlakon. ..tak pa kala ...

Kan... yg penting pki tudung x mkn babi..
Quote umbut 7-2-2019 03:13 PM
esbok replied at 7-2-2019 02:56 PM
Dalam islam, Allah kata tutup aurat. Maka tutup. Full stop.


Tutup aurat xda ckp pun pki tudung
Quote teen_angelJB 7-2-2019 03:14 PM
Bagus komen daleryusuf tu..after 5y..hmmmmm...
Quote esbok 7-2-2019 03:16 PM
umbut replied at 7-2-2019 03:13 PM
Tutup aurat xda ckp pun pki tudung

Ya.betul tu. tutup aurat. Macam statement aku cakap tu. aku tak sebut tudung.


fahami dengan hati yang bersih
Quote noor2 7-2-2019 03:16 PM
Edited by noor2 at 7-2-2019 03:18 PM
umbut replied at 7-2-2019 03:13 PM
Kan... yg penting pki tudung x mkn babi..


Kita ni ja perasan diri kita terlebih islam dari orang lain. ..padahal diri kita sendiri banyak kepincangan. ..kita juga yang terlebih mengadap hiburan...mengadap nyanyian. ..mengadap lakonan artis2 ni....dan perangai kita entah2 terlebih liberal dari orang yang kita kecam. ..islam terpesong sangat dah akhir zaman ni....tudung yang kita utamakan dari segalanya.... ..ni aku bercakap ni termasuk diri aku sendiri. ...
Quote fizamn 7-2-2019 03:21 PM
jadi artist  yg femes either off comment or buat dekkk ajeee..
Quote Mata.kucing 7-2-2019 03:24 PM
Melayu islam
Mudah rosak
Sudah rosak
Quote awanearisu 7-2-2019 03:28 PM
Nak je suruh Daler pinang EM ni kalau dah risaukan sangat aurat EM.

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055423s Gzip On
To Top