CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tayang Video Membeli Di Butik Mewah, Insta Famous Dituduh Acah-Acah Kaya. Rupanya..

7-2-2019 09:46 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 17638| Komen: 60|Original author: Oleh: Azza

Description: Apabila gaya hidup mewah Insta Famous dijadikan panduan, maka pemilik status tersebut perlu bersedia menghadapinya dengan pelbagai pujian atau kecaman. Begitulah terjadi kepada Mina yang meletakkan IG ...



Apabila gaya hidup mewah Insta Famous dijadikan panduan, maka pemilik status tersebut perlu bersedia menghadapinya dengan pelbagai pujian atau kecaman. Begitulah terjadi kepada Mina yang meletakkan IG Story mengenai Cik Epal (blogger) dengan hasrat untuk berkongsi mengenai cara idolanya ber'shopping' di butik mewah, namun mendapat kecaman kerana dituduh kaya menunjuk-nunjuk.

Bagi Mina, dia seronok melihat gaya Cik Epal membeli belah dan beinteraksi dengan para peminatnya, malahan ramai pengikut Cik Epal yang mahukan ia direkod, namun lain pula jadinya apabila diletakkan di Twitter.


"Tali beg Dior ja dah gaji I berapa bulan. I tak bitter pun, tapi tumpang happy, lagi pula memang follow dia since kat blog lagi."

Berikutan itu, ramai yang memberi kritikan kerana Cik Epal acah-acah kaya dengan merakam video dari awal sehingga habis seolah-olah meminta perhatian. Malahan bertanyakan pengikutnya pula untuk membuat pilihan beg juga adalah seperti memperlekehkan kerana harganya yang mencecah belasan ribu ringgit. Apatah lagi blogger tersebut membayarnya secara tunai membayangkan dia membawa duit yang banyak setiap masa sangat mendedahkannya dengan bahaya.




IG Story

Bagi sesetengah netizen, membayar secara tunai dengan merekodkan transaksi tersebut sudah menjelaskan niat Cik Epal kerana mahu menunjuk-nunjuk. Lalu timbullah pelbagai kata-kata seperti "Orang betul-betul kaya tak tunjuk wang tunai mereka." jadi ini bukanlah inspirasi yang perlu dicontohi.


Twitter

Bagaimanapun, ia disanggah oleh mereka yang telah menjadi pengikut Cik Epal sejak sekian lama lagi. Ini kerana pasangan suami isteri ini sememangnya suka berkongsi apa sahaja di blog mereka dan ini secara tidak langsung menambah ilmu kepada mereka yang tidak mampu memiliki barangan tersebut.
"Dia tunjuk harga semua ni sebab senang tak payah jawab DM orang tanya harga. Followers ramai je mintak dia rekod masuk kedai gini sebab tak berani masuk, jadi bila tengok video ni, dapatlah rasa suasana kedai macam mana."





Twitter

Sebenarnya ada pro dan kontra bila video sebegini tular. Pengikutnya akan menganggap itu sebagai ilmu baru manakala mereka yang tidak mengenalinya pula akan mengatakan dia berlagak. Tetapi ada juga yang cuba mengira harga barangan mewah selebriti tanah air.






Maklumlah, pendapatan orang tidak sama antara satu sama lain. Ada orang RM12 ribu itu harga 'handbag' dia saja. Ada orang dengan wang sebanyak itulah duit dapurnya untuk setahun. Jadi, bahagia itu sendiri berbeza-beza. Jadi betul ke Cik Epal menunjuk-nunjuk? Ini jawapan pengikutnya dan Cik Epal juga menjawab tentang gaya hidupnya.



IG

Pakar motivasi ada berkata konsep hidup itu mudah. Biar lah orang lain nak beli apa sekalipun, sebab tidak menggunakan duit kita. Bila dia kongsikannya di media sosial, itu platform dia. Jika kita rasa dia menunjuk, masalahnya pada hati kita. Jadi, apa pula pendapat anda? - CARI 
11

Bagus
7

Marah
7

Terkejut
9

Sedih
11

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (55 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sheqim 7-2-2019 09:54 AM
Aku pon kagums dgn cik epal tu... memang kayasa betol!{:childlike
Quote AbukRokok 7-2-2019 10:14 AM
spender harga RM4k
adakah boleh pakai sebulan tanpa basuh masih tetap wangi ?
Quote LostStar 7-2-2019 10:18 AM
rasa cik epal ni dlm blog jek dlu tgk.. zaman aku study2 dlu.. ni skrg ni dia da kaya niaga apa sebenarnya beliau?
Quote kaseh80 7-2-2019 10:25 AM
Jgn percaya sgt what us potrayed on ig

Most of them are delisuonal
Quote salmon-suki 7-2-2019 10:33 AM
Dia born rich ke sekadar menumpg reta hubby?or ape kje dia?

Tp knape kt porem skrg suka sgt sedut komen2 drpd socmed,pstu postkn kt sini?mana first-hand berita?
Quote prettyuglybabe 7-2-2019 10:36 AM
kalau kaya sangat pun perlu ke nak shopping buat live kat ig..
siap tanya tu berapa ni berapa..
kampung sangat style..
orang betul kaya berduit takde tanya harga kot..
dorang tanya cantik ke tak je dorang pakai..
klu nampak cantik on them, dorang rembat je semua..
tak de acah-acah tanya nak pilih mana..
Quote kucingitam 7-2-2019 11:01 AM
aku sorang je ke tak kenal sapa dia ni? ramai rupanya yang sakit cam alip syukri, sajat, safiey...kesian..
Quote matbad 7-2-2019 11:03 AM
Apa pun ko hado????biar lah dia nk beli yg berbelas riban pun..duit dia kannn..dia tak la mcm dato vida yg mmg tunjuk kaya raya gilo2..dia ni just share sbb tu yg followers dia nk tgk..simple
Quote Sydasyda 7-2-2019 11:12 AM
Cik epal ni mcm ok je, iols menyampah dgn laki nye, dlu penah viral konon romantikus la,ig folow binik sj nmpk sgt xde kawan.. Pas tu iolss tgk dorg lakibinik ni mmg suka bg tau sesiap berapa harga sekian2, dah tu asyikla g korea.. Apa bisnes dorg buat huh selain laki ny suka buat iklan stok sendiri choiiii
Quote lee_sakura 7-2-2019 11:18 AM
org baru merasa nk kaya mmg akan show off die kaya...kesian org mcm ni
Quote weezerfan 7-2-2019 11:30 AM
Dlm byk2 instafemes yg kaki tayang aku boleh hadam bragging si epal ni je.
Quote insulin 7-2-2019 11:33 AM
Kaya sebab business fair fit ke?
Quote ninjago 7-2-2019 11:50 AM
dedulu follow gak blog dia.. tgk biasa2 je. dorg buat bisnes apa nie skrg kaya raya camnie??
Quote aleesyasofia 7-2-2019 11:57 AM
laki sheolss bkn ke bt forex?? skrg nie xtau apa cite.. dh lama xfollow sheolss..
Quote MadameOnion 7-2-2019 12:26 PM
beza org baru kaya dan org yg memang dilahirkan kaya raya..baru kaya contoh camnilah
Quote moonbug 7-2-2019 12:35 PM
LostStar replied at 7-2-2019 10:18 AM
rasa cik epal ni dlm blog jek dlu tgk.. zaman aku study2 dlu.. ni skrg ni dia da kaya niaga apa sebe ...

Produk baru dia jus FairFit. Hit sales target rm1mil within 10 months katanya
Quote ezacbee 7-2-2019 12:41 PM
moonbug replied at 7-2-2019 12:35 PM
Produk baru dia jus FairFit. Hit sales target rm1mil within 10 months katanya

Jus diet kan.
goncang goncang goncang haha
Quote Artemesiaa 7-2-2019 12:41 PM
Yang baru nak merasa kaya selalu suka buat sebegini yang betul2 kaya raya tak berminat nak pose dalam media social macam mereka2 ni.  Tak perlu gigih nak promosi diri sebab hanya yang benar2 kenali mereka je tahu siapakan mereka tu.
Quote ikanmasin 7-2-2019 12:56 PM
mst bisnes kow2 ni..projek riban2..

Lihat semua komen(60)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.094028 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top