Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Semoga Dengan Kemenangan, Derita Awak Habis" - Elfira Loy

4-2-2019 09:19 AM|Oleh: hafiz.ahmad| Komen: 538

Anugerah Juara Lagu 33 baru sahaja melabuhkan tirai dan pemenangnya semua sudah diumumkan apabila lagu Haram menjadi pilihan peminat dan juri. 



Yang menarik perhatian netizen adalah persembahan Di Matamu oleh Sufian Suhaimi yang seolah-olah menggambarkan penceritaan kisah dia dan Elfira Loy.

Dalam persembahannya itu, Sufian Suhaimi menggunakan tema dan prop seakan-akan majlis perkahwinan, dikatakan berkisar tentang kisahnya dan Elfira Loy yang tidak jadi berkahwin. Dengan persembahannya yang menyentuh hati rakyat Malaysia, Sufian Suhaimi merangkul anugerah persembahan terbaik. Tahniah!


Loading FB Post...

Bahang persembahan Sufian Suhaimi turut mendapat perhatian bekas tunangnya, Elfira Loy yang kini sedang mengerjakan umrah.



Persembahan Sufian Suhaimi mendapat kecaman netizen apabila mengatakan dia tidak profesional dan masih belum move on dari kisah cintanya. Dia juga dituduh tidak menghormati perkahwinan Elfira Loy.






Namun, ada juga netizen yang membalas dengan mengatakan Elfira Loy juga tidak profesional dengan memuat naik gambar bekas kekasih Sufian Suhaimi ketika majlis perkahwinannya. Ha, macam mana pula ni?


Foto: Twitter

Sedang sibuk netizen berbahas tentang mereka berdua, muncul pula lagi satu teori tentang persembaan Sufian Suhaimi. Cekap betul mata netizen ya!



Apa yang kita boleh iktibar dari kisah Sufian Suhaimi dan Elfira Loy ini, move on itu memang susah tetapi kita juga harus menghormati perasaan orang lain. Jangan pula anda sengaja mengapi-apikan keadaan lagi selepas ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
11
Terkejut
6
Sedih
6
Lawak
7
Bosan
3
Komen: 538
Komen

Previous : Tangisan Neelofa Tidak Dapat Dibendung Ketika Melawat Rumah Mereka Yang Susah

Next       : Mantap! Penyanyi No.1 Negara, Tok Ti Turut Puji Persembahan Sufian Suhaimi...

Komen Terbaru

Quote awanearisu 16-2-2019 05:41 PM
kookiechip replied at 16-2-2019 12:32 PM
Alolo chuols.. spill lah sikit.. iols berminat nk tahu.. hahahahaha..

ex gf dia yg I tahu s ...

Dulu ada seorang forumer pernah disyaki el pernah berkongsi video mengenai 'Muamalat Siber' di salah satu benang elfira.
Tetapi forumer tersebut tidak membalas sebarang komen yang menanyakan identitinya.

Lain-lain Komen

Quote innocentsangat 4-2-2019 09:22 AM
Ok la tu move on dik. Better putus tunang dari bercerai kemudian hari.
Quote minahmanja 4-2-2019 09:26 AM
maybe pian ni bercadang nk move lg 8thn.. who knows right...
Quote Minami2013 4-2-2019 09:27 AM
Sentap pulak si elpira... patut fokus je ibadah.. bagi i, pian tak de buat ape2 statement menagih simpati pun selepas putus. Si elpira & family je.. patut lebih sikap berlapang dada.. jgn jadi defensive and at the same time attack lak org tu..
Quote Syzx18 4-2-2019 09:29 AM
Benang yg di tunggu2.
Quote Syzx18 4-2-2019 09:32 AM
Tak tau kenapa aku lebih terjurus nak side si pian ni. Haaa betul la tu manatau kot2 mmg pian bercadang nak move on lg 8 tahun kan...
apa2 pun kiah doakan yg terbaik lah buat chuols berdua.
Quote are-ja 4-2-2019 09:32 AM
minah ni pon 1..ko diam sudeh..childish anat...fokus ibadah sudeh..
Quote fliphair8 4-2-2019 09:33 AM
What u expect from bbnus...dedua tak matang...sedangkan rita royani masih meroyan....{:run
Quote clarizsa 4-2-2019 09:35 AM
Alaaaa biasala tu
Sedangkan diva yg pnah couple dgn legend pun smpai dh beranak masih ada yg ungkit2,
Inikan pula kes yg masih suam2 gedik

Elbulu plak hegeh x faham ke jiwa seni
Bila org dah buat lagu mmg akan kekal la kisah tu
Cmna ntah nk cakap
Byk je contoh lagu2 kisah benar heartbroken pstu glamer
Quote DeeHanania 4-2-2019 09:36 AM
Persembahan Pian memang yang terbaik malam semalam,
Tahniah Pian,
Sebak ssngat
Selain Hael&Dayang dalam hujan
Quote buapakperut 4-2-2019 09:36 AM
kosser dek dah kahwin dah pi umrah tu takyah ka nak terkenang2 ... tak paham el loy ni
Quote makton 4-2-2019 09:37 AM
ok dah boleh bukak buku baru.

pasni baby pian pls ada lagu yg lagi best dr Dimatamu tu. And elpirahhh sila hidup aman2 dgn laki ko. ko pun bakalan sendu pasni.
Quote katibism 4-2-2019 09:37 AM
Aiols #teamBabyPian yach. Pedulik apa elbirah mata duitangzz$$$
Quote Mleeen82 4-2-2019 09:37 AM
Semoga kedua duanhya Aman sahaja…
jgn sampai Mak El pulak bersuara...
Quote tikusmontok 4-2-2019 09:37 AM
minahmanja replied at 4-2-2019 09:26 AM
maybe pian ni bercadang nk move lg 8thn.. who knows right...

8 tahun lagi boleh buat byk lagu yg ada kaitan..kali ni dimatamu, besok diperutmu.


Quote joaquim 4-2-2019 09:37 AM
Aku bosan dengan dua dua ni.. Omg please la move on
Quote abadi84 4-2-2019 09:43 AM
Tahniah Baby Pian...setelah kne kecam dgn prsembahan during semifinal...he finally came out with an outstanding and memorable performance
Quote noreen 4-2-2019 09:44 AM
menyempat lg elpirah from masjidil haram gitchuuu
doa la moga tiada derita jua ya....
ntah apa2 jeeee
Quote Telolet 4-2-2019 09:45 AM
kelakar nengok netizen yang beria marah bagi pihak baby pian/elbulu
ini semua propah jahhh
Quote jee72 4-2-2019 09:46 AM
Dah mmg dia blum move on, nk paksa2 plk

Lihat semua komen(538)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050744s Gzip On
To Top