Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Rela Dibedah Siasat, Bapa Larikan Mayat Anak Dari Bilik Mayat

1-2-2019 01:43 PM Komen: 14
Seorang bapa yang berduka bertindak melarikan mayat anaknya dari bilik mayat.

Memetik Mirror, media tempatan melaporkan anak perempuan Roy Perez, 40, meninggal dunia akibat lemas.



Perez yang kesedihan tidak sanggup melihat mayat anaknya menjalani proses autopsi dan cuba melarikan mayat mangsa dengan bot.

Kejadian memilukan itu dirakam orang awam di luar premis Hospital Apoyos di bandar Iquitos, Peru.

Difahamkan, polis cuba menghalang Perez dengan melepaskan tembakan ke udara, namun lelaki itu berjaya bolos dengan mayat anaknya menaiki sebuah bot kecil.



Mangsa berusia dua tahun itu dikatakan lemas di sungai Itaya di daerah Belen dan dibawa ke hospital di mana dia disahkan meninggal dunia sebelum polis tiba membawa mayat mangsa ke bilik mayat berhampiran untuk dibedah siasat.

Keluarga Perez memberitahu media bahawa lelaki itu tidak rela mayat anaknya dibedah, lalu mengambil tindakan drastik dengan melarikan mayat anaknya dari bilik mayat.

Polis kini giat mencari Perez dalam satu siasatan berterusan, manakala lelaki itu dikatakan telah meminta dokumen rasmi daripada pihak berkuasa untuk membenarkan anaknya dikebumikan. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kyleril 3-2-2019 11:31 PM
seboleh boleh nya autopsi, bukan sebab apa. takut nanti claim insurans ada masalah. in case bila nak buat tuntutan claim yg mana si mati mmg ada ambil large amount of insurance.  takut nanti rumit utk claim insurans.

Lain-lain Komen

Quote moonbug 1-2-2019 01:47 PM
Kalau waris tak benarkan buat autopsy, pihak berkuasa ada kuasa veto untuk decide otherwise ke? Untuk death due to accidents/natural causes (bukan suspected foul play)
Quote miszclassique 1-2-2019 01:58 PM
moonbug replied at 1-2-2019 01:47 PM
Kalau waris tak benarkan buat autopsy, pihak berkuasa ada kuasa veto untuk decide otherwise ke? Untu ...

Masa abg iols meninggal accident dulu, proses taknak autopsy lagi lambat dari autopsy...memang waris boleh ckp taknak autopsy tapi kena pergi entah mcm2 tempat mintak kebenaran tak pasti mahkamah atau lawyer gitu la...iols tak ingat sgt sbb masa tu kecik lagi
Quote moonbug 1-2-2019 02:03 PM
miszclassique replied at 1-2-2019 01:58 PM
Masa abg iols meninggal accident dulu, proses taknak autopsy lagi lambat dari autopsy...memang war ...

I see. Thanks for sharing.
Quote puteralilin 1-2-2019 03:04 PM
Edited by puteralilin at 1-2-2019 03:08 PM

mesti la kena buat autopsy, sebab kena kompom betul2 mati lemas ke atau dia dh mati dulu kena bunuh ke, lepas tu kena buang kt sungai
Quote dewwy 1-2-2019 03:09 PM
my sedara meninggal dlm tidur, family xnak buat autopsi, so kena cari rekod kesihatan yg boleh link as punca kematian. memg lama. luckily ada rekod kesihatan. meninggal subuh lepas asar bru kebumi.
Quote kaklong32 1-2-2019 05:09 PM
kesiannya dia x sanggup kot..
Quote batmana 1-2-2019 05:14 PM
ni msti byk tgk video autopsy kt youtube
https://www.youtube.com/results?search_query=autopsy+video
Quote DARSITA 3-2-2019 06:48 AM

Orang tua tua kalau meninggal kena bedah siasat juga ke?


Nak tambah ilmu pengetahuan senang esok lusa kalau orang tua meninggal tak perlu lah dibedah bedah dah.
Quote chinta89 3-2-2019 08:55 AM
kalau pihak berkuasa tetap nk bedah jugak sb x nk timbul isu keraguan, boleh ke?
Quote jazaa100 3-2-2019 09:10 AM
DARSITA replied at 3-2-2019 06:48 AM
Orang tua tua kalau meninggal kena bedah siasat juga ke?



Tak.....

Klu kt rumah, tak payah bawak gi hosp....report kat polis je...
Quote rosasen 3-2-2019 02:07 PM
meninggal kt hosp kena autopsi x?
Quote Decaffeinated 3-2-2019 02:29 PM
rosasen replied at 3-2-2019 02:07 PM
meninggal kt hosp kena autopsi x?

kalau baru masuk tak sampai lima minit dah padam memang kena lah.

tapi kalau dah ada rekod in and out of hospital doktor pun dah tau sebab kematian tak perlu autopsi.


Quote rosasen 3-2-2019 04:30 PM
Decaffeinated replied at 3-2-2019 02:29 PM
kalau baru masuk tak sampai lima minit dah padam memang kena lah.

tapi kalau dah ada rekod in a ...

i see..thanks for the explanation
Quote kyleril 3-2-2019 11:31 PM
seboleh boleh nya autopsi, bukan sebab apa. takut nanti claim insurans ada masalah. in case bila nak buat tuntutan claim yg mana si mati mmg ada ambil large amount of insurance.  takut nanti rumit utk claim insurans.

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105546s Gzip On
To Top