Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

10 Fakta Pornografi Di Seluruh Dunia, Terkejut Dibuatnya

26-3-2019 07:30 PM|Oleh: Amsham Sufian| Komen: 7

Apakah pornografi? istilah pornografi dipinjam dari perkataan Greek, 'porneia' yang bermaksud pelacur. Istilah ini membawa makna 'penulisan tentang pelacur'. Pornografi boleh ditakrifkan sebagai bahan bertulis atau visual yang merangsang keinginan seksual, dan bertujuan untuk memberahikan pemerhati atau pembaca. Ok, dah faham maksud pornografi? Jom, kita gali lebih dalam lagi melalui 10 fakta tentang pornografi ini.

Pornografi adalah tidak bermoral. Malah, jika dibuat kajian, lebih seluruh populasi dunia yang akan menyokong untuk mengharamkan terus pornografi. Tetapi, tahukah anda, kenapa industri pornografi terus wujud di muka bumi yang fana ini? Untung. 

Ya,  fakta pertama yang anda perlu tahu tentang pornografi ini adalah,  industri ini ialah industri  yang paling menguntungkan di dunia, jauh di hadapan industry peruncitan, teknologi malah hiburan. Bila dah untung, mesti ramai yang nak melabur. Inilah punca kenapa industri ini terus wujud.


Fakta kedua, 13 ribu video porno dihasilkan setiap tahun, dan mengaut keuntungan 13 bilion dollar di seluruh dunia. Untuk maklumat, Hollywood hanya mengeluarkan 507 filem porno setahun dan mengutip keuntungan 8.8 bilion dolar. Hurm, berbelas ribu lagi tu negara mana yang terbitkan ya?

Fakta ketiga, setiap saat dianggarkan 30 juta orang pelawat mengunjungi laman web lucah. Bayangkan sehari, seminggu, sebulan, setahun?  Memang tak ada kerja lain agaknya mereka ni.

Fakta keempat, dari analisis laman web terkenal (uhuk, uhuk) Pornhub, kata kunci yang paling banyak dicari di Amerika Syarikat ialah creampie. Kenapa la mereka ni tak cari perkataan biscuit ke, cream cake ke, red velvet cake ke.

Fakta kelima, tahukah anda?  (tiba-tiba)  hukuman bagi rakyat yang menonton video lucah di Korea Utara adalah hukuman mati? Mesti ramai yang bersyukur sebab lahir di Malaysia kan

Fakta keenam, separuh dari kandungan di internet ialah kandungan porno atau berunsur porno. Harap mak ayah yang ada anak tengah membesar tu, pantau sikit masa mereka layari internet.Tak salah ambil langkah berjaga-jaga kan?

Fakta ketujuh, kajian dari Universiti Montreal Kanada, mendedahkan kebanyakan lelaki di Kanada telah terdedah kepada pornografi seawal usia 10 tahun. Kalau kajian ini dibuat di Malaysia, rasanya ramai yang terdedah kepada pornografi lepas umur 15 tahun. Sebab itu pemantauan ibubapa sangat Csangat penting.

Foto: Carian internet
Fakta kelapan, di Amerika Syarikat, kata carian berunsur porno boleh mencecah 68 juta carian setiap hari, yang mana membentuk 25 peratus dari jumlah carian di internet sehari.

Fakta kesembilan,  pelakon lelaki dalam industry filem lucah hanya mendapat bayaran yang rendah berbanding  pelakon perempuan. Bagaimanapun, mereka mendapat bayaran 3 kali ganda lebih besar jika terlibat dalam filem lucah gay berbanding filem lucah biasa.

Fakta kesepuluh, Amerika Syarikat adalah pengeluar terbesar DVD dan web lucah di dunia, dihadapan negara kedua terbesar, Jerman.- CARI  

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 7
Komen

Previous : SpaceX Milik Elon Musk Bakal Tunai Impian Billionaire Jepun Jadi Pelancong Pertama Ke Bulan

Next       : Terengganu Menang Tandas Terbaik Asia, Siapa Kata Negeri Pantai Timur Pengotor?

Komen Terbaru

Quote mieymiey 27-3-2019 11:53 AM
Kalau kajian ini dibuat di Malaysia, rasanya ramai yang terdedah kepada pornografi lepas umur 15 tahun


Bebudak kat Malaysia ni seawal sekolah rendah pun dah pandai nak merogol

Lain-lain Komen

Quote shernazz 26-3-2019 08:32 PM
Patut la.sampai skang alvin merempat
Kerjaya sendu dia pilih
Quote CiliPadiSedap 26-3-2019 09:01 PM
fakta kesebelas minyak dhab minyak lintah adalah carian rasmi di malaysia selepas minyak ron 95
Quote dokupangg 26-3-2019 10:16 PM
shernazz: Patut la.sampai skang alvin merempatKerjaya sendu dia pilih


Kalau dia buka lobang rezeki yg lagi satu mungkin lebih masyuk lalu tak lagi sendu {:smile
Quote Orix 26-3-2019 11:09 PM
dokupangg: Kalau dia buka lobang rezeki yg lagi satu mungkin lebih masyuk lalu tak lagi sendu {:smile


Curlasttt komen double meaning chuols ..
Quote BoongaKertas 27-3-2019 07:46 AM
shernazz: Patut la.sampai skang alvin merempatKerjaya sendu dia pilih



Tetiba teringat blog heols. Murung meols smggu lps terbaca time tu.
Quote idakamaruddin 27-3-2019 08:43 AM
shernazz: Patut la.sampai skang alvin merempatKerjaya sendu dia pilih


smlm iols tgk utube kumar drag queen lawak gila ckp psl ciknek cina.. bila uols ckp psl ni iols teringat si kumar cite pasal ni lawak gilaa
Quote mieymiey 27-3-2019 11:53 AM
Kalau kajian ini dibuat di Malaysia, rasanya ramai yang terdedah kepada pornografi lepas umur 15 tahun


Bebudak kat Malaysia ni seawal sekolah rendah pun dah pandai nak merogol

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070947s Gzip On
To Top