Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kerana Terdesak, Lelaki Ini Menjaja Resume Beliau Di Tepi Jalan!

29-1-2019 12:33 PM|Oleh: Elzara Hariri| Komen: 12

David Casarez, seorang graduan Teknologi Perisian,  berpindah ke Silicon Valley untuk mengejar cita-cita membuka syarikat startup sendiri. Walau bagaimanapun, usaha beliau akhirnya menemui jalan buntu dan akhirnya hilang tempat tinggal. 

Terdesak untuk mendapatkan pekerjaan, beliau mula membawa sepanduk "Lelaki Yang Tidak Mempunyai Tempat Tinggal, Laparkan Kejayaan, Sila Ambil Resume Saya" di tepi jalan raya. Usaha ini telah menarik seorang pengguna media sosial, Jasmine,  untuk memuat naik gambar beliau ke Twitter, menggunakan nama Twitter, FullMakeup Alchemist. 



Tweet in mendapat lebih 135,000 tweet dan lebih 220,000 like. Ajaibnya, dalam masa tidak sampai sebulan, Jasmine menerima berita David sudah pun mendapat pekerjaaan!



David juga telah menghantar gambar terbaharu beliau di tempat kerja baru dan ucapan terima kasih kepada Jasmine kerana telah membantu beliau semasa kesusahan.


Tahniah kepada David, walaupun homeless, beliau tidak meminta sedekah seperti orang lain tetapi berusaha mencari idea kreatif untuk mendapatkan pekerjaan. Juga tahniah kepada Jasmine yang sangat berbaik hati untuk membantu David, dengan cara paling mudah - sharing! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 12
Komen

Previous : Rela Berhabis Wang Demi Ubah Muka Jadi Michael Jackson!

Next       : Kanak-kanak Dibuli Hanya Kerana Nama Seperti Donald Trump

Komen Terbaru

Quote zura284 1-2-2019 11:02 AM
cmf_premierleag replied at 31-1-2019 02:05 PM
bagusnya minah kokesen ni
walaupun dia kapir yg bakal jd bahan bakar api nurraka jahanam, tp hati d ...

Saya doakan lebih banyak rezeki yang dia akan dapat

Lain-lain Komen

Quote otai_g 29-1-2019 01:13 PM
kat msia org siap buang2 keje. Maksud aku org da dpt keje tp x nak buat. Rela menganggur. Kat luar negara org lbh menghargai pekerjaan.
Quote zura284 29-1-2019 01:58 PM
otai_g replied at 29-1-2019 01:13 PM
kat msia org siap buang2 keje. Maksud aku org da dpt keje tp x nak buat. Rela menganggur. Kat luar n ...

Tulah, bukan senang nak dapat kerja sekarang. Tak ada kerja yang mudah. Kalau boss marah tu perkara biasa, jangan ambil hati sangat!! Sekurang-kurangnya ada kerja.
Quote buapakperut 29-1-2019 02:03 PM
baguslah dari malas keje, meminta2 duit, jual anak, menipu dan sebagainya. respect heols sebab tak give up
Quote zura284 29-1-2019 02:13 PM
buapakperut replied at 29-1-2019 02:03 PM
baguslah dari malas keje, meminta2 duit, jual anak, menipu dan sebagainya. respect heols sebab tak g ...

RESPECT!!
Quote Artemesiaa 29-1-2019 03:17 PM
Gigihnya berusaha pasti berjaya macam dia.  Kat sini dah ada kerja elok2 pun suka ambil mudah.  Bila kena tegor sikir sebab tak siapkan kerja gigih berlakun macam dia pulak yang mangsa
Quote moonbug 29-1-2019 04:22 PM
Tahniah David. Hargailah apa yang anda ada
Quote zura284 29-1-2019 04:28 PM
Artemesiaa replied at 29-1-2019 03:17 PM
Gigihnya berusaha pasti berjaya macam dia.  Kat sini dah ada kerja elok2 pun suka ambil mudah.  Bila ...

Ha ha ha.. betul tu.. drama sangat!
Quote zura284 29-1-2019 04:38 PM
moonbug replied at 29-1-2019 04:22 PM
Tahniah David. Hargailah apa yang anda ada

Ya David.. hargailah. Jangan jadi macam orang lain yang asyik2 nak tukar kerja tu!
Quote pai.kacang 30-1-2019 03:01 PM
jangan lepas ni... ramai laa pulak yang beratur tepi jalan sambil pegang resume.
Quote zura284 31-1-2019 01:38 PM
pai.kacang replied at 30-1-2019 03:01 PM
jangan lepas ni... ramai laa pulak yang beratur tepi jalan sambil pegang resume.

Ha ha ha... mana tau ada yang terinspirasi pulak kan? Zass...
Quote cmf_premierleag 31-1-2019 02:05 PM
bagusnya minah kokesen ni
walaupun dia kapir yg bakal jd bahan bakar api nurraka jahanam, tp hati dia sgt baik dan suci
semoga Elohim limpahkan rahmat kurnia buat kamu
Quote zura284 1-2-2019 11:02 AM
cmf_premierleag replied at 31-1-2019 02:05 PM
bagusnya minah kokesen ni
walaupun dia kapir yg bakal jd bahan bakar api nurraka jahanam, tp hati d ...

Saya doakan lebih banyak rezeki yang dia akan dapat

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.053307s Gzip On
    To Top