Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Anda Tertanya-Tanya Bagaimana Rasa Makanan Di Negara Lain? Ikuti Lelaki Ini Di Youtube

24-1-2019 02:10 PM|Oleh: Kai998| Komen: 23


Makanan. Perkataan yang mudah namun manusia amat memerlukannya untuk meneruskan kehidupan dan membuat kerja harian. Sudah tentu makanan yang enak dapat memotivasikan seseorang untuk terus maju ke hadapan.

Namun,adakan anda tertanya-tanya bagaimana rasa setiap makanan di negara lain? Jom ikuti youtuber, Mark Wiens ini dan kisah hidup bersama keluarganya merantau ke seluruh dunia untuk mencuba adat,budaya dan yang paling utama "Makanan".





Mark Wiens merupakan youtube food traveller yang sentiasa merantau ke banyak negara di pelbagai benua hanya untuk merasai makanan dan masakan di negara tersebut. Dia bukan hanya merasai makanan di tempat-tempat yang mewah seperti restoran, malah dia merantau hampir ke setiap pelusuk kampung di setiap negara yang berlainan hanya untuk merasai masakan kampung setiap culture yang berbeza.

Chanelnya di Youtube mempunyai lebih 3 juta subscribers dan nama Mark Wiens memang tidak asing lagi dalam kalangan food blogger. Responnya terhadap setiap makanan berbeza dapat menghiburkan penonton dengan reaksi atau habit yang selalu dilakukannya sebagai "trademark" famous yang mampu membuat anda tersenyum.


Namun, di samping makanan, Mark sering berkongsi pengalaman tempat-tempat menarik untuk melancong ke negara tersebut. Ketibaan Mark Wiens sentiasa disambut oleh peminat atau subscribersnya. Personalitinya yang menarik membuat penonton ingin sentiasa membantunya dan mengalu-alukan kedatangan Mark hingga ke rumah mereka,dan layanan yang mesra daripada follower daripada pelbagai negara.

Hebat kan? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 23
Komen

Previous : Najis Juga Jadi Pilihan! 'Aiskrim Najis' Lengkap Mangkuk Tandas Kini Hot Di Jepun Pula

Next       : Sanggupkah Anda Makan Roti Cengkerik? Boleh Cuba Jika Melancong Ke Finland

Komen Terbaru

Quote diss69 10-3-2019 09:27 PM
cmf_jeangrey replied at 28-2-2019 06:28 PM
Iols suka mark ni sbb sejenis yg x cerewet...jenis respect budaya org dan try to blend in...pastu la ...

Yupp.. Stuju.. Akk sendiri pon bnyk makanan xbole telan@xsuka..

Lain-lain Komen

Quote matbad 24-1-2019 02:33 PM
Semakin kaya mamat ni dpt thread
Quote SuriNate 24-1-2019 02:51 PM
I tengok Mark Weins dari zaman uni lagi hehe sekarang Mark punya chanel dh makin advance. Plg suka yang trip ke Pakistan
Quote LautBiru52 24-1-2019 03:00 PM
Balik keje boleh la try tgk mark ni makan
Quote merrissa 24-1-2019 03:49 PM
SuriNate replied at 24-1-2019 02:51 PM
I tengok Mark Weins dari zaman uni lagi hehe sekarang Mark punya chanel dh makin advance. Plg suka y ...

haah best mark ni....cume kekdng boring gk ...biler dia review ayat dia sama je....tp nak wat cmne..kalo dh mmg makanan tuh sdp...nak ckp apa lagi hehehehe
tp siyes best jalan2 utk makan je....tp maintain kurus warghhhhhh

Quote SuriNate 24-1-2019 03:58 PM
Yes...i pilih2 jugak lah vlogs yg I suka.. kalu macam best jer tengok but mostly best lh cuma lately dia ada bawa kawan yg sorang lagi tu mcm dh tak best sangat
Quote mata_kucing 24-1-2019 07:12 PM
Suka tgk mata dia bila merasa makanan, bercahaya
Quote umaidebab 29-1-2019 01:40 PM
laki i memang suka tgk channel beliau ni..aritu i tgk dia mkn sushi..slow bebenor..kalo i yg mkn..kunyah2 terus telan~xde eksperesi muka ke ape..hehehe
Quote cepheid 29-1-2019 02:24 PM
Dia baru-baru ada kat KL. Makan ikan bakar bellamy dan nasi kandar zainul.
Quote munchkin 28-2-2019 01:48 PM
Hari tu dia makan ngan host padu babe. Yg i terkilan kenapa host tu pergi makan part best ikan patin. Awak hari2 dok malaysia boleh je makan bila2. Bagilah mark tu merasa utk promote satu dunia masakan patin tempoyak tu.

Part si hos padu babe makan part belly kat kepala patin tu. Lepas tu kepala tu terbiar je. Dalam tu ada pipi patin yg sedap. Bagilah si mark tu merasa.
Quote shafashuha 28-2-2019 01:54 PM
munchkin replied at 28-2-2019 01:48 PM
Hari tu dia makan ngan host padu babe. Yg i terkilan kenapa host tu pergi makan part best ikan patin ...

betul tu part paling best ikan patin.... perut dia tu..cair dimulut......
Quote munchkin 28-2-2019 01:57 PM
shafashuha replied at 28-2-2019 01:54 PM
betul tu part paling best ikan patin.... perut dia tu..cair dimulut......

Tulah pasal. Si host padu babe tu makan part tu. Bagilah "tetamu" makan utk promote since utube dia ditonton seluruh dunia.  

Ni sufian padu babe tu dia pulak pergi makan part tu. Bila2 kot dia boleh makan. Nyampah pulak aku tengok. Mcm selfish.
Quote intan_smsb 28-2-2019 04:01 PM
cepheid replied at 29-1-2019 02:24 PM
Dia baru-baru ada kat KL. Makan ikan bakar bellamy dan nasi kandar zainul.

dah lama tak pergi bellamy tu

sotong bakar die
Quote cmf_jeangrey 28-2-2019 06:24 PM
Iols pun subscribe channel mark ni...semlm tgk heol makan kari kepala ikan terus meleleh air liur iols nk mkn kari jugak...seb baik ada kari semlm mkn pulak dgn sambal ikan bilis nikmatnya tak terkata

Pastu dia punya la puji melangit tempoyak..genius katanya..iols kt malaysia dulu x mkn sgt tempoyak tp bila dia promote bagai nak rak tetiba rasa nk makan...harap balik mesia sok musim durian x habis lagi lama dah x mkn durian
Quote cmf_jeangrey 28-2-2019 06:28 PM
Iols suka mark ni sbb sejenis yg x cerewet...jenis respect budaya org dan try to blend in...pastu lately bila describe mknan tu makin kelakar bunyinya...heol pernah jugak komplen pasal mknan yg terlalu masin kt satu resort kt thailand...negara sendiri heol x segan nk komplen
Quote MissVixen 1-3-2019 02:59 PM
Suka tengok channel dia. Kalau dia tak suka makanan tu, takde la kutuk teruk beno. Ying pon sabar, gigih je dukung micah dari baby tu ikut mark p negara2 luar.
Quote palmolive 1-3-2019 03:58 PM
munchkin replied at 28-2-2019 01:48 PM
Hari tu dia makan ngan host padu babe. Yg i terkilan kenapa host tu pergi makan part best ikan patin ...

dia sibuk promote tempoyak ngan petai jeruk
Quote munchkin 1-3-2019 05:08 PM
Edited by munchkin at 1-3-2019 05:16 PM
palmolive replied at 1-3-2019 03:58 PM
dia sibuk promote tempoyak ngan petai jeruk

siapa si pian tu ke? mark wiens mmg suka durian produce ngan petai pun. si pian tu reaksi makan petai jeruk macam first time makan. not for beginner katanya. si mark wiens senyum je. poyo pian. padahal marks wiens pergi merata travel first time gak cuba all the food.

https://migrationology.com/the-stink-bean-a-little-smelly-a-lot-of-flavor/
Quote palmolive 4-3-2019 12:01 PM
munchkin replied at 1-3-2019 05:08 PM
siapa si pian tu ke? mark wiens mmg suka durian produce ngan petai pun. si pian tu reaksi makan pe ...

dia la, saper lagi..padahal tu mender sampingan jek
Quote munchkin 4-3-2019 05:57 PM
palmolive replied at 4-3-2019 12:01 PM
dia la, saper lagi..padahal tu mender sampingan jek

Spouse aku tengok meluat je expression makan petai jeruk. Mcm tak pernah makan. Melebih lebih expression. Ckp pun cakap bm. Macam org malaysia tak tahu rasa petai jeruk tu mcm mana.

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046518s Gzip On
To Top