Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Keindahan Pantai Koh Samui Di Thailand, Jauh Dari Aktiviti Lasak Dan Kesibukan Bandar

22-1-2019 11:43 AM|Oleh: RANTAIKENDOQ| Komen: 17


Sekiranya anda melawat Thailand untuk kali pertama anda perlu melawat salah satu pulau pualu yang sedia adalah sebagai pilihan terbaik adalah pantai Koh Samui. 

Jika anda adalah seorang yang suka melancong atau kembara lasak, pulau-pulau di Thailand ini adalah satu kemestian! Bukan sahaja pantai yang sangat luar biasa keindahan di mata, tetapi cuaca nampaknya lebih baik di mana sahaja di Thailand.


Koh Samui, khususnya, adalah pulau 'gerbang' yang hebat untuk mereka yang melawat Thailand untuk kali pertama. Banyak pengalaman tempatan untuk mendapatkan perasaan budaya yang baik dan kaya dengan pelbagai variasi, tetapi juga banyak pengaruh Barat sehingga anda tidak merasa seperti jauh dari dunia luar kebiasaan anda.

Koh Samui sangat popular dengan pakej percutian khas untuk berbulan madu, jadi pasti terdapat bahagian yang mewah di pulau itu di mana anda boleh menikmati banglo depan pantai, kolam renang peribadi dan apa sahaja yang anda inginkan. Tetapi jika anda sedang mencari sesuatu yang perlu dilakukan di luar kawasan hotel anda, ada beberapa pilihan yang menarik untuk anda;

Di antaranya adalah berkumpul  beramai ramai di sebuah pusat himpunan makanan. Untuk malam yang hebat di mana bukan sahaja anda akan makan dan minum sendiri  - anda juga akan belajar tentang budaya makanan jalan Thai dan adat Thai tempatan.


Segala-galanya mengenai aktiviti makan malam telah dirancangkan dengan teliti. Dari kelas membuat koktel ke topi chef yang membuatkan semua orang terpaksa memakainya, ia juga sebagai salah satu prosedur untuk menjadi tukang masak. Untuk pengenalan yang menghiburkan kepada adat tempatan, sementara anda menantikan masa pertama anda dengan makanan Thai-Fusion. Itu semua dalam kelas nama kategori Fun & Food.

Antara aktiviti lain yang masih dapat dilakukan adalah, anda boleh meneroka pantai  dan pergi snorkeling. Atau berjalan, berenang, bermain, apa sahaja, tanpa dikelilingi oleh tumuan pelancong lain. Anda boleh menemui bahagian pulau yang berbeza yang anda tidak tahu atau sedar sebelum ini! Anda boleh menemui pasar yang menakjubkan dan gerai makanan jalanan, dan benar-benar mendapat rasa masakan Thai tempatan.






Di manakah tempat penginapan yang selesa dan menarik sekitar Koh Samui?

Penulis sarankan pada anda, OZO adalah sebuah jenama hotel yang agak baru dari kumpulan hospital Onyx yang mempunyai tema yang dekat dan membolehkan anda tidur dengan nyenyak. Semua tentang hotel ini direka supaya anda dapat tidur malam yang terbaik. Dari langsir hitam, ke tilam atas bantal - mereka mahu anda tidur dengan baik. 



Ini adalah tempat menenangkan diri jika anda mahu mengelakkan kesibukan kesesakan bandar Chaweng. Ia jauh lebih senyap, tenang dan aman di sisi pulau ini, tetapi masih ada restoran berhampiran dan pantai terus di seberang jalan dari rumah kejiranan. Tetapi anda perlu membuat keputusan terlebih dahulu tentang apa yang anda ingin dapatkan dari pengalaman Koh Samui anda, ketenangan - atau aktiviti lasak. 

Jika jawapan anda adalah aktiviti lasak dan kesibukan bandar, maka maaf ini bukan tempat untuk anda. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
6
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 17
Komen

Previous : 10 Destinasi Menarik Di Sabah Yang Mungkin Anda Belum Tahu (Bahagian 2)

Next       : 9 Negara Paling Sejuk Di Dunia. Sanggup Ke Nak Tinggal Di Sini?

Komen Terbaru

Quote moonbug 27-1-2019 12:52 PM
Makanan halal senang cari ke kat Koh Samui?

Lain-lain Komen

Quote Sang_Pencinta 22-1-2019 11:51 AM
Too touristy, banyak sangat pelancong di sini. Penjual tengok kita macam ATM.

Good article btw. Teruskan berkongsi travel story
Quote rantaikendoq 22-1-2019 12:54 PM
Sang_Pencinta replied at 22-1-2019 11:51 AM
Too touristy, banyak sangat pelancong di sini. Penjual tengok kita macam ATM.

Good article btw. T ...

too many tourist tu maknanya dari malaysia kita ke atau lain tempat?
sbb tu depa ada blindspot utk lari dari kesibukan yer...
Quote NmeeraR 22-1-2019 02:20 PM
Cantiknya view..
Koh Samui ni belah mana pula?

Tp sis fobia la nak pegi tepi laut ni....
Quote Beribear 22-1-2019 03:03 PM
Salah satu tempat fav lofa ni.. Teringin nak pegi.. Tp haritu teruk juhak pulau ni di landa badai.. Dah kembali pulih ke ni
Quote rantaikendoq 22-1-2019 08:43 PM
Rasanya airport pon dah dibuka semula... Kes jarang2 jadi kan...
Quote drivethru 22-1-2019 08:59 PM
Dah pernah sampai..... Best...
Quote rantaikendoq 22-1-2019 10:04 PM
drivethru replied at 22-1-2019 08:59 PM
Dah pernah sampai..... Best...

kan??
1000 gambar dan kata2 xdpt nak menyuluh segaLA keseronokan kegembiraan pengalaman di situ

Quote kaklong32 23-1-2019 08:45 AM
lawanyaaa insyaAllah one day
Quote rantaikendoq 23-1-2019 11:15 AM
kaklong32 replied at 23-1-2019 08:45 AM
lawanyaaa insyaAllah one day

jom sehari tabung rm10, cukup masa insyallah
Quote ciklily69 23-1-2019 12:24 PM
cantik sangat koh samui.. dah masuk dlm wishlist dari honeymoon lg. tapi belum ade rezeki nak sampai sini..hehe..insyaAllah one day.
Quote rantaikendoq 23-1-2019 02:29 PM
ciklily69 replied at 23-1-2019 12:24 PM
cantik sangat koh samui.. dah masuk dlm wishlist dari honeymoon lg. tapi belum ade rezeki nak sampai ...

selain thailand, sebelah sabah ni kalau penah mai kundasang fuh top of the best

kalau nak dtg sabah halo halo saya, saya leh tungu di sandakan atau tawau, hehe
kundasang best sgt, dgn sejuk yg xpernah panas
dgn taman rimba ade kuda ade rumah rimba
dan kolam ikan gigit kaki, dan air terjun
dan mcm2 lah, dgn pasar sayur, dgn kfc paling sejuk
hahaha
Quote ciklily69 23-1-2019 02:34 PM
rantaikendoq replied at 23-1-2019 02:29 PM
selain thailand, sebelah sabah ni kalau penah mai kundasang fuh top of the best

kalau nak dtg s ...

wah kundasang sabah pon ada dalam list. Soon insyaAllah sampai. Last time dah beli ticket flite ke KK. Tapi hari fly tu saya dalam pantang baru lepas deliver baby. Cancel trip. Bukan rezeki. Nanti saya contact kalau sampai ke sabah. Teringin nak makan seafood yang kate nye murah sgt.
Quote rantaikendoq 23-1-2019 02:40 PM
ciklily69 replied at 23-1-2019 02:34 PM
wah kundasang sabah pon ada dalam list. Soon insyaAllah sampai. Last time dah beli ticket flite ke ...

wah, dlm list yerrr, tepat pilihan....ya sememangnya di sabah kami terkena ldgn seafood yg SEGAR MENAWAN SAIZ BESAR GEBU...
DAN MURAHHH.....huhu
Quote puanbintang 24-1-2019 11:32 AM
aduh, cantiknya....bila nak sampai ni...masuk dalam wishlist jela dulu
Quote rantaikendoq 24-1-2019 12:04 PM
sabah mmg best...
dulu xtaw apa pon pasai sabah
tapi bila dah org rumah asal sabah...terpaksa dipaksa mengambek tahu
hahahaa
Quote moonbug 27-1-2019 12:51 PM
rantaikendoq replied at 24-1-2019 12:04 PM
sabah mmg best...
dulu xtaw apa pon pasai sabah
tapi bila dah org rumah asal sabah...terpaksa dipa ...

Confused jap thread Sabah ka Koh Samui tapi Kundasang memang syok. Mak asyik tanya bila nak pegi lagi tengok Gunung Kinabalu. Bab makan je kurang syok, tak kena selera
Quote moonbug 27-1-2019 12:52 PM
Makanan halal senang cari ke kat Koh Samui?

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.733151s Gzip On
To Top