CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Jijiknya, Aliff Syukri Tunjuk Gambar Najis Pelanggan Jadi Testimoni

16-1-2019 12:36 PM| Diterbitkan: Cari-Amiey| Dilihat: 10245| Komen: 43|Original author: Oleh: MieJo

Description: Perasan atau tidak, nama usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri seakan semakin 'bersih' daripada kontroversi dan kisah panas.Mungkin mengambil pendekatan yang agak berbeza untuk bisnes terbaharuny ...
Perasan atau tidak, nama usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri seakan semakin 'bersih' daripada kontroversi dan kisah panas.

Mungkin mengambil pendekatan yang agak berbeza untuk bisnes terbaharunya, AS Legacy yang dikatakan semakin meletup pada masa ini.


Kredit foto: IG Aliff

Produk mandian bidara, jamu wanita dan juga makanan tambahan untuk kurus saban hari dilaporkan kehabisan stok, jika anda sering mengikuti perkembangan beliau menerusi laman Instagram.

Pun begitu, nampaknya ada juga posting yang 'terlepas' dalam pada itu seterusnya menyebabkan netizen bukan sahaja berasa marah sebaliknya geli dan jijik.


Kredit foto:


Kisahnya apabila Aliff memuat naik gambar najis seorang pelanggannya yang menggunakan produk pengurusan badannya yang dipanggil Bizzy Boddy. 

Bayangkan gambar najis dalam mangkuk jamban dipaparkan secara terus di laman sosial tanpa sedikit pun disunting supaya lebih 'sopan' dan beradab?


Memang geli dan menjijikkan.

Netizen menganggap ia sebagai satu cara marketing yang 'low class'.



Tak malu ke?

Kalau ya pun nak tunjuk testimoni, perlu ke sampai ke lubang jamban? Pengotornya lah!




Orang Malaysia ni memang nak cepat kurus je?

Netizen juga menegur sesetengah masyarakat yang suka menggunakan cara sedemikian dan bukannya mengawal berat badan secara lebih sihat.


Kredit foto: IG

Apa pula tanggapan anda? - CARI 
13

Bagus
11

Marah
11

Terkejut
5

Sedih
6

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 16-1-2019 01:01 PM
geli je orang yang buat gambar najis dan darah piyed, keputihan bagai sebagai testimoni ni. kompem berkesan ke kalau keluar the thing bagai dari qubul dan dubur tu?
Quote shernazz 16-1-2019 01:19 PM
Sama tarap dgn iklan keluar keputihan bagai
Euw..
Sialan btol..ko tau x netizen ninkekadsng ngah makan ke..minum ke..x ke terburai perut tgk tetiba ada benda zizik begini?
Quote shernazz 16-1-2019 01:20 PM
Ada plak caption

Alhamdulillaah 80 tahun x period rupanya ada darah beku gedabak begini

Syukur guna produk ni..keputihan hilang serta merta..

Jilaka

Siap kuar gambaq lendir bagai
Quote Misty21 16-1-2019 01:23 PM
Bodos betul sapa caya fats dispose in that manner
Jgn lah mkn benda2 ni semua kita acerli destroying our ownself
Quote moocoww 16-1-2019 01:27 PM
Pengotor!!!
Quote bungarose 16-1-2019 01:47 PM
Sebab tu tak nk tengok ig dia
Kurang ajar. Melampau sgt sampai gambar najis pun ditayangnyer
Quote SissySembah 16-1-2019 01:50 PM
produk waste of time utk beli & consume... semestinya tak berkesan... dan menipu macam tuannya...
satu paket dia tu tuang dalam baldi penuh air... esoknya air baldi tu jadi berlendir... kalau air sikit boleh jadi pepejal... semua itu adalah effect chemical reaction.. lebih kurang mcm tepung ubi dgn air suam la...

sebab itu konon2 nya ada efek berak berlemak & minyak.... acik2 bimbo fail chemistry boleh la consume & percaya produk ini...


nak kurus pergi gym & diet la sisterr... dah diri tu pemalas mcm mana nak kurus...

dari beli produk ini baik beli produk spray utk kurus... sama sahaja efeknya...

rakyat malaysia dunia ketiga ini nak kurus pun nak spray2 jah punya la pemalas...
Quote meow_tompok 16-1-2019 02:33 PM
Edited by meow_tompok at 16-1-2019 10:18 PM
SissySembah replied at 16-1-2019 01:50 PM
produk waste of time utk beli & consume... semestinya tak berkesan... dan menipu macam tuannya...
s ...

harap ni sbg wake-up call utk semua product sampah OEM kat luar sana


Quote buapakperut 16-1-2019 02:39 PM
shernazz: Ada plak captionAlhamdulillaah 80 tahun x period rupanya ada darah beku gedabak beginiSyukur guna produk ni..keputihan hilang serta merta..JilakaSiap  ...

80 tahun dah jadi batu kristal kat dalam tu. hahaha
Quote zuriey 16-1-2019 02:41 PM
yg jamu dia tu siap mention boleh sumbat dlm vagina.  bab1 nya marketing..sumbat dlm vagina bini ko sudah la.. mak dia pun ada produk jamu tapi tak de la suruh org sumbat dlm vagina..
Quote kaklong32 16-1-2019 02:48 PM
jap g post la gambar ko tgh meneran baru org caye
Quote Kejora927 16-1-2019 03:22 PM
Bongoknye aliff shukri ni
Quote MadameOnion 16-1-2019 04:31 PM
sesuai la dgn kawan baik post gambaq darah period..dia ni up gambaq taik..dua2 kaya tapi bodoh
Quote Buritan 16-1-2019 04:37 PM
shernazz replied at 16-1-2019 01:20 PM
Ada plak caption

Alhamdulillaah 80 tahun x period rupanya ada darah beku gedabak begini

Promosi produk timbang kati mmg cam tu..
Quote Buritan 16-1-2019 04:39 PM
SissySembah replied at 16-1-2019 01:50 PM
produk waste of time utk beli & consume... semestinya tak berkesan... dan menipu macam tuannya...
s ...

Tp plg aku mushkil nape takde pun tindakan keatas dia ni ekk..
Quote tikusmontok 16-1-2019 04:41 PM
bungarose replied at 16-1-2019 01:47 PM
Sebab tu tak nk tengok ig dia
Kurang ajar. Melampau sgt sampai gambar najis pun ditayangnyer

iols tgk post pasal yusof alqhardawi jer.
Quote laksmanabentan 16-1-2019 04:41 PM
tetap aja acik2 beli tuk kurus kan badan...
sbb tu ler si alip ni boleh kaya raya sbb ramai jer acik2 yg percaya dia nih..
alahaiii... kenapa ler tak leh berfikir secara logik..
mana ada yg instant!!!
mee instant ade ler....
Quote SissySembah 16-1-2019 05:11 PM
Buritan replied at 16-1-2019 08:39 AM
Tp plg aku mushkil nape takde pun tindakan keatas dia ni ekk..

negara dunia ketiga ekonomi merundum sis... what to expect?

negara maju yg lain2 mcm di sini once kena report false product memang di masa itu jua kena tarik dari pasaran... barang mainan pun kena tarik..

Quote Buritan 16-1-2019 05:17 PM
SissySembah replied at 16-1-2019 05:11 PM
negara dunia ketiga ekonomi merundum sis... what to expect?

negara maju yg lain2 mcm di sini on ...

Sissysembah duk mana.. effisyennya org sana.. kek sini aku tengok tak jd ape pun wpun mereka ini pembunuh dlm senyap senyap sbnrmyaa.. entah brp ramai dah mampus mkn produk bodo dia ni

Lihat semua komen(43)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 06:10 AM GMT+8 , Processed in 0.073722 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top