Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Bertudung Tapi Kepala Bana" - Luah Rasa Marah, Iqram Dinzly Tak Puas Hati Dengan LHDN?

16-1-2019 01:15 PM|Oleh: intan| Komen: 57


Tidak pernah lari daripada kontroversi, aktor Iqram Dinzly kini kembali dengan kontroversi terbaru. Memetik keratan akhbar Harian Metro, Iqram kini diisytihar muflis oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) selepas gagal membayar cukai pendapatan sebanyak RM77,000. 


Namun yang menarik perhatian, Iqram telah memuat status di instagram nya seolah olah tidak berpuas hati dan berasa sangat marah akan sesuatu. Dengan bait bait kata yang sukar difahami oleh netizen, Iqram seperti meluahkan rasa ketidak puasan hatinya terhadap seorang individu yang mungkin bekerja di LHDN tersebut. 


Kini memakai username kulibatakallah di instagram, Iqram dilihat menggunakan perkataan kurang sesuai dalam post instagram beliau. Memetik sebahagian ayat-nya 



'THERES NO MORE #IQRAMDINZLY'
#matinyacelebritysepi

"sekiranya terjadi apa apa pada MAMA nanti, aku sumpah dengan nama Allah tuhan pencipta sekalian alam akan menjadi huru hara yang lebih teruk dari tsunami.. dan aku haramkan untok merangkak mencari di Padang Masyar nanti mahupun di bumi."

Post tersebut mendapat respon daripada netizen yang rata - ratanya menegur cara Iqram meluahkan kekecewaan.

Marah betul Iqram Dinzly. Diharapkan beliau bersabar menghadapi dugaan hidup dan doakan yang baik baik sahaja kepada beliau. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 57
Komen

Previous : Haneesya Hanee Dipalit Kontroversi, Tular Video Mirip Wajahnya Sedang Liar Berparti

Next       : Setelah Didesak Netizen, Sajat Ikut Jejak Safiey Ilias #10yearschallenge Tapi Gambarnya...

Komen Terbaru

Quote jeligoreng 12-2-2019 10:02 AM
Dia yang tak bayar, nak kata macam-macam. Siap haramkan orang tonton apa yang dia berlakon dulu. Ingat orang hadap sangat ke????????????????? YIHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Lain-lain Komen

Quote opie5662 16-1-2019 01:28 PM
Eh...bodoh nye. Ko tak bayar cukai, pas tu nak haramkan jadah nye. Hidup nk free je baik g mati.  Dah tu ko guna duit cukai org lain bole plak. Gi je la bunuh diri sane. Menyemak ko ni atas bumi ni
Quote RatuDunia94 16-1-2019 01:31 PM
Buka sebelum ni ckp mmg dh bersara ke? Pastu buat U-Turn.. statement bersara ni sah kali ke berapa gamaknya.. harap2 x muncul2 lg la.. mmg xde hasil pon..
Quote mieymiey 16-1-2019 01:52 PM
Bodohnya ko ni. Dah ko tak bayar, orang lain pula ko haramkan untuk merangkak cari ko!
Quote sleepandream 16-1-2019 01:53 PM
heols rajin live dekat bigo...
semalam heols tengah kemaskan rumah baru...
rumah lama kena lelong kot?
tapi heols ni memang sewel sikit la...
Quote fushimi 16-1-2019 02:04 PM
sendiri takde usaha nak bayar pastu nak salhkan orang

lhdn kan dah bagi ko masa

tapi kenapa takde usaha nak bayar sikit sikit
Quote da_vinci 16-1-2019 02:09 PM
Retis mmg bodoh eh....tau main IG, Twitter tp nak bayar online tak reti....
Quote emera 16-1-2019 02:16 PM
Mamat ni wayar semua mmg dah putus ke?
Quote gujiwa 16-1-2019 02:26 PM
laki iols pun kena ngan LHDN.. tapi okay je urusan dia.. lagi la dari tahun 8 tahun lepas gitu.. cume kena pi ke bangi pi jalan duta.. takde la dua tiga kali pi.. sekali pi bangi.. sekali pi jalan duta
tapi masih smooth..
tapi mungkin amount tak banyak mcm iqram

moga dipermudahkan urusan iqram..
Quote dinopower2 16-1-2019 02:26 PM
opie5662 replied at 16-1-2019 01:28 PM
Eh...bodoh nye. Ko tak bayar cukai, pas tu nak haramkan jadah nye. Hidup nk free je baik g mati.  Da ...

tu la psl.... org tiap2 bln kena potong kekdahnya... dah tak pernah byr mmg la mendpt
Quote miracle_forever 16-1-2019 02:28 PM
salah sendiri pastu mengamuk. mmg ada short kepala dia ni.. btw.. pehal dia tayang nenen kat gmbr tu?
Quote sinalegna 16-1-2019 02:31 PM
Keram ni dh mcm DivaAA junior

Tp last heolls putus dgn sape eh.. Uqasha ke Hajah Pojiah ke Soo Winci ke kaum sejenis?
Quote kucingitam 16-1-2019 02:31 PM
sendiri salah..che ta kena dgn lhdn dulu pun dia usaha gak nak membayar tau..kau?
Quote kaklong32 16-1-2019 03:03 PM
mohon jakim panggil dia ni jugak
makin pelik2 dia ni
Quote AshkieLa 16-1-2019 03:37 PM
retis msia ni memang rules/terma syarat nak jadi kena bodoh ke?

rengsa tengok retis skang..
bodoh tapi mintak layanan or lagak VVIP mengalahkan org berpelajaran...
Quote dokupangg 16-1-2019 03:46 PM
Family tak hantar pergi buat rawatan ke?
Quote bluebellvine 16-1-2019 03:49 PM
dia ni memang dh mental ke. lain macam je bahasa. dh kena bayar cukai tu, usahalah bayar, jgn nak mengelat pulak.
Quote MadameOnion 16-1-2019 03:53 PM
dia ni jadi sewel sbb mendadihkah ataupun sebab lama sangat join geng kelempok?
Quote Ajincome 16-1-2019 03:54 PM
Dia ni mensia2kan umur je, kalau fokus berlakon kan ok, berubah la dah 2019 pun..sama je mcm makin mental iolls tgok..at least kalau berlakon balik ade je tu offer, dolu2 kira hero popular la jgk..syg terus hanyut..
Quote Shinichikudo 16-1-2019 03:55 PM
Post dia yang kepala bana tu aku baca ala2 rap..habis plak tu baca panjang2 gitu

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048056s Gzip On
To Top