Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Terima Kasih Kepada Orang Islam Yang Malukan Saya,"-'Isteri' Zul Ariffin Kecewa

15-1-2019 01:48 PM|Oleh: Saiful| Komen: 130

Kecoh jadinya bila gambar mesra Zul Ariffin bersama seorang gadis Ukraine yang dikenali sebagai Tanya Glembotska tersebar.

Ramai yang membuat spekulasi bahawa mereka berdua sudah berkahwin memandangkan Tanya ada memuat naik IG story, menyatakan Zul sebagai 'husband'.

Kredit foto: IG

Bagaimanapun selepas itu banyak kecaman yang dilemparkan terhadap Tanya disebabkan berpakaian seksi dan kehidupannya yang dikatakan agak sosial.

Menerusi Instagramnya yang baru sahaja ditukar kepada mode public, Tanya ada meluahkan isi hatinya.

Kredit foto: IG Tanya
Dia juga turut 'berterima kasih' kepada pihak yang memalukannya sebelum ini.

"Pertama sekali, terima kasihlah kepada segelintir Muslim kerana malukan saya. Sebagai seorang penganut Kristian yang ingin mendekati agam Islam, saya terharu dengan usaha anda. Pertamanya, saya suka menari dan seorang penari tapi semuanya sudah berlalu.

"Saya berasal dari negara yang tidak mendiskriminasi seseorang kerana meminati sesuatu, contohnya menjadi penari.

Kredit foto: IG
"Maaflah kalau pakaian saya menjolok mata, saya orang Ukraine, beragama Kristian, bukan Melayu atau Muslim. Bukan ke dalam Quran kita tidak boleh menjatuhkan maruah orang? Anda memalukan imej sendiri dengan pandangan sebegitu. Saya maafkan semua, tak menilai sesiapa, semoga semuanya baik-baik saja."

Di ruangan komen, ada juga netizen yang menasihati Tanya agar mendekati Islam sekiranya benar dia menyayangi Zul Ariffin.

Foto: Oh Bulan
Doakan sahajalah yang baik-baik untuk mereka berdua. Semoga berbahagialah hendaknya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 130
Komen

Previous : Konsert Siti Nurhaliza, Misha Omar Dan Dayang Nurfaizah Bakal Berlangsung Pada 2019. Hadiah Buat Rakyat Malaysia!

Next       : Tengah Angau Bercinta Katanya, Bella Dally Dah Dapat Pengganti Nazim Othman?

Komen Terbaru

Quote Cutedebok 21-1-2019 08:43 PM
hijau88 replied at 15-1-2019 11:23 PM
apa guna julripin depan mata dia tu? bleh je julripin explain spy glembot tak salah fhm. ni sbb ju ...

Dh gitu serang la si julripin..yg si tanya tu..kite kenal pun tidak..tetibe dibawang..kesian die

Lain-lain Komen

Quote fahdramli 15-1-2019 01:54 PM
Tak tau nk masuk belah mana. Kalau betul2 nak mendekati islam alhamdulillah, syukur. Harap zul dapat bagi bimbingan yang baik utk tanya ni.
Quote nadie90 15-1-2019 02:03 PM
Org Malaysia klu bab 'membawang' kat akaun media sosial org luar mmg terbaik la smpai depa bleh tersentap...no komen psl depa ni...depa dan Allah shj yg lebih mengetahui
Quote mieymiey 15-1-2019 02:04 PM
Betul ker si gemblot yang tulis tu?
Quote fushimi 15-1-2019 02:05 PM
acik tanya lupakan je jukporn tu

baik acik tanya cari orang sekufu ngan acik tanya
Quote LadyCarefree 15-1-2019 02:05 PM
Lantakla klau jolripen yng nk masok kristian pon. Lg pon kn gf nye dh terangan ckap jolripen xkisah pon psl orng nk kecam atau psl dia nk belajar islam.
Quote SissySembah 15-1-2019 02:06 PM
sian heshe dah terperangkap selama2nya akibat zul ariffin...
Quote dokupangg 15-1-2019 02:06 PM
Serious lah kalau nak ajak org lain masuk Islam gunakan lah pull factors, takkan belum apa2 dah amek pitchfork suruh dia berkelubung. Yg kau tu belum tentu solat, tak puasa, habiskan masa sia-sia, culas tanggungjawab, suka bergossip dan tabur fitnah, tak amanah, suka layan porn, habiskan masa kat ruangan gossip jah reti...pastu pakat ramai2 nak jadi haram police pasal wanita tak bertudung. Mcm kalau dah bertudung tu kompom masuk surga gitu. Yihhhhh!!
Quote Iris. 15-1-2019 02:10 PM
Allah orang msia ni pun yang sampai attack n 'nasihat' si Tanya tu kenapa???
tak boleh ke biar je pompuan tu menjalani hidup?
nak attack (kalau dah memang gatal pungkoq sangat kan) gi attack julporn sudahlahhh

ya ampunnnn i cannot brainnnnn
Quote MadameOnion 15-1-2019 02:14 PM
i husnudzhon je yang bamjul ripin boleh membimbing gelembotska ni ke jalan yg diredhoi allah
Quote fliphair8 15-1-2019 02:15 PM
Dik Tanya....cakap je le dostoyevsky.....hehehheheh
Quote virgocircus 15-1-2019 02:18 PM
nadie90 replied at 15-1-2019 02:03 PM
Org Malaysia klu bab 'membawang' kat akaun media sosial org luar mmg terbaik la smpai depa bleh ters ...

Haha betul uols..teringat kes Dua Lipa tu..
Quote unguaurora 15-1-2019 02:19 PM
mieymiey replied at 15-1-2019 02:04 PM
Betul ker si gemblot yang tulis tu?

Kann!!! Iols pun x rasa sheols yg tulis..Mgkn ada tgn2 misteri yg kekar yg tolong karang dan taip.
Quote iena_jr 15-1-2019 02:19 PM
Memang makwe pakwe ke x sebenarnya?
Quote menah 15-1-2019 02:19 PM
tapi kesimpulannyabetol ke julporn dah kawen?
Quote kaklong32 15-1-2019 02:19 PM
bamjul sila keluarkan statement anda pulak
Quote miracle_forever 15-1-2019 02:23 PM
mieymiey replied at 15-1-2019 02:04 PM
Betul ker si gemblot yang tulis tu?

khen.. meols sangsi. siap ckp pasal al quran bagai. iols rasa abam jul peti ais yg buat caption ni. ayat defensive stended retis kantoi backup diri sendiri
Quote noraidil_06 15-1-2019 02:24 PM
Iris.: Allah orang msia ni pun yang sampai attack n 'nasihat' si Tanya tu kenapa???tak boleh ke biar je pompuan tu menjalani hidup?nak attack (kalau dah mema ...


Iris acik bawang is everywhere. Jeles lettew x dpt julripin yg lazuart ittew.
Quote noraidil_06 15-1-2019 02:26 PM
Nutty61 tu acik bawang sggh.
What makes u think u have the right ro dictate people like that?
Quote pearl.silver 15-1-2019 02:32 PM
Guane dia nk belajar islam
Bila muslim terhampir ngan dia pun life x gaya muslim?
Pelik sikit ayat tu

Lihat semua komen(130)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057427s Gzip On
To Top