Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Malu Apa Bossku-Najib Razak

Oleh: Myra Rozi|15-1-2019 12:15 PM Komen: 48
Sebuah poster terpampang gambar bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menaiki sebuah motosikal dengan slogan  'Malu Apa Bossku' menjadi perhatian.

Utusan Online melaporkan, ia mungkin menjadi slogan terbaharu Najib. 

Foto: Utusan Online
Melalui Facebook, Najib juga berkongsi gambar beliau sedang menunggung motosikal Yamaha Y150 dengan nombor pendaftaran '8O55KU'(BOSSKU).

"Saya punya post, ada pula yang panas. Kenapa? Steady lah," tulisnya.

Foto: Utusan Online
Perkataan 'bossku' ketika ini menjadi bahasa slanga dalam kalangan generasi muda terutama mereka yang menunggang motosikal.

"Tok kalau ada kesempatan hantaq mai bengkel saya, saya setting exhaust dia bunyi chinggg ching chingg ching hannnnnnnnnnnnnnnnnnn chingggggg...," saran seorang netizen yang menggunakan nama Hafiz Sonof Halim.

Antara komen lain, "Sejak dua menjak ni Dato Seri pandai berjenaka. Tersenyum hari-hari saya tengok Dato Seri happy . Semoga dipanjangkan umor dan dmurahkan rezeki amin,"  kata AhfiKk Tfs.

"Aduyai 10 kali lalu wall sepuluh kali aku gelak post bossku. Lawak serius lawakkkkkk!! Good job sir waiting for your comeback,"  komen Zalikha Ramli.

"Sentiasa di hadapan. Steady BO55ku. Bagi asap kat macai biar sel sel otak mereka berhubung balik," kata Mohd. Hisyam Sah Nuddin.


"Dah boleh buat himpunan santai #MaluApaBossku bersama DSN. Pasti ramai berminat join," saran Shafiq Majid. 

Sebelum ini melalui satu posting, Najib ada bertanya kepada netizen antara motosikal jenis Ysuku dan NVX mana satu menjadi pilihan.

"Antara Ysuku dan NVX mana pilihan kalian? Ride santai."


Selain itu ada juga satu posting di mana Najib berkongsi gambar membonceng motosikal dengan bertanya,  "Kaunter claim duit minyak Pakatan Harapan kat mana?" -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
4
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dinopower2 17-1-2019 11:29 AM
Melorqe replied at 17-1-2019 09:17 AM
off course la kalu aku pun mesti nak tolong kawan2 juga.
kalu ko cari supplier pun mesti roger ka ...

tu ade org sembang kekonon parti die suci... pdhl salin kulit ke haha

Lain-lain Komen

Quote johnlava 14-1-2019 10:37 PM
anak2 melayu tetap bersama najib

najib je idola harapan dorang buat masa ni



Loading FB Video...







Quote harizs 14-1-2019 10:38 PM
Seburuk2 najib dia ingat orang susah,ada elaun utk nelayan untuk petani sebab tahu golongan ini banyak berjasa namun pendapatan mereka tak menentu,ikut musim.

Tak mcm pemimpin yg satu lagi,yg di utamakan kroni dan suku sakat.
Semua elaun org susah nak disekat.
Quote johnlava 14-1-2019 10:39 PM
harizs replied at 14-1-2019 10:38 PM
Seburuk2 najib dia ingat orang susah,ada elaun utk nelayan untuk petani sebab tahu golongan ini bany ...

yg lagi satu tu yang makcik kedai runcit cakap tak betul tu ke??




Quote tumpanglalu74 14-1-2019 10:51 PM
Bukan ke si Jufazli yang suke sebut bosku neh?

[fbp]https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2186784898010021&id=100000355967894[/fbp]
Quote CharlesDera 14-1-2019 10:57 PM
abangbikerz aka abangberukz penduboq etis yang mempercayai bahawa manusia berasai daripada duboq beruk hasil bestialiti mesti ada kat area situ...tengah dok ajaq anak2 muda Melayu bertapa syumulnya etis...wakakakakkakakakkak
Quote johnlava 14-1-2019 11:06 PM
CharlesDera replied at 14-1-2019 10:57 PM
abangbikerz aka abangberukz penduboq etis yang mempercayai bahawa manusia berasai daripada duboq ber ...

bangbikerz tu matmotor yg sakit kulit sampai nak repair muka tu ke?


Quote CharlesDera 14-1-2019 11:33 PM
johnlava replied at 14-1-2019 11:06 PM
bangbikerz tu matmotor yg sakit kulit sampai nak repair muka tu ke?

ha la kot...hat yang jadi jurutera tu...pala otak pandai tapi bowdow percaya tok nenek moyang dia bertutuhan dengan beruk....wakakakakkaka

sakit kulit ka? pasti penyakit keturunan beruk tok nek dia...wakaakakakkakakaka
Quote jalfa 14-1-2019 11:43 PM
Chicken dinner boskurrr
Quote johnlava 14-1-2019 11:47 PM
CharlesDera replied at 14-1-2019 11:33 PM
ha la kot...hat yang jadi jurutera tu...pala otak pandai tapi bowdow percaya tok nenek moyang dia  ...

sah la tu, abngbikerz yg tu la. muka berjerawat luka bernanah, cari ubat sana sini tka baik2 jugak, tu yg dia marah sangat kat tuhan tu, terus pilih jadi etis tak caya tuhan lagi.


Quote CharlesDera 14-1-2019 11:49 PM
johnlava replied at 14-1-2019 11:47 PM
sah la tu, abngbikerz yg tu la. muka berjerawat luka bernanah, cari ubat sana sini tka baik2 jugak ...

macam kat dunia ni hidup dia sorang ja yang nak bertuah perfect...baru kena uji sikit dah merengek...ada tu anak2 kecik lagi teruk ujian depa...takpa..semoga kesyumulan sains dapat mengubati penyakit abangbikerz aka abangberukz seorang jurutera etis percaya evolusi hasil bestialiti beruk yang berjaya itu...hidup sains...wakakakakkakaka
Quote CharlesDera 14-1-2019 11:51 PM
tumpanglalu74 replied at 14-1-2019 10:51 PM
Bukan ke si Jufazli yang suke sebut bosku neh?

518 like ja ka? jauh lagi perjalanan budak ni nak berjaya dalam politik di Sabah....wakakakakkakakaka
Quote johnlava 14-1-2019 11:52 PM
CharlesDera replied at 14-1-2019 11:49 PM
macam kat dunia ni hidup dia sorang ja yang nak bertuah perfect...baru kena uji sikit dah merengek ...

tu la, ada yang tempang, ada yg buta, ada yg tuli pun dorang tetap percaya ujudnya tuhan

ni baru muka bernanah, dah malu nak repair ganti kulit

malu apa bangbikerz??


Quote CharlesDera 14-1-2019 11:53 PM
johnlava replied at 14-1-2019 11:52 PM
tu la, ada yang tempang, ada yg buta, ada yg tuli pun dorang tetap percaya ujudnya tuhan

ni bar ...

malu apa...wakakakakkakakakakaka
hang ni bro tak sah tak lawak...wakakakkakakaka
Quote Simunggu 15-1-2019 08:21 AM
DSN Ex-PM yg paling cemerlang lebih lebih lagi utk pembangunan negeri Sabah...15 tahun KK banyak berubah...siapa tak perasan memang beruk..
Quote zorrro_03 15-1-2019 08:51 AM
CharlesDera replied at 14-1-2019 11:53 PM
malu apa...wakakakakkakakakakaka
hang ni bro tak sah tak lawak...wakakakkakakaka

Ni @abangbikers mana bro?  Yang perasan hebat tapi bebal level 7 word ekstradisi tu ke?  Dah lama juga dia agak pasif dalam ni.
Quote dinopower2 15-1-2019 08:53 AM
zorrro_03 replied at 15-1-2019 08:51 AM
Ni @abangbikers mana bro?  Yang perasan hebat tapi bebal level 7 word ekstradisi tu ke?  Dah lama  ...

yg bangga kutip buah dok obersea tu kot

sorry la terkutuk haha
Quote zorrro_03 15-1-2019 09:08 AM
dinopower2 replied at 15-1-2019 08:53 AM
yg bangga kutip buah dok obersea tu kot

sorry la terkutuk haha

hahahah.  betul laaa.  sombong gila...  orang panggil dia lobai ekstradisi.  sebab bebal tahap 7.
Quote rospinki 15-1-2019 09:12 AM
amboi pacik2 bawangggg..kemain hangpa naaaa....kulit sapa benanah tu
Quote CharlesDera 15-1-2019 09:33 AM
zorrro_03 replied at 15-1-2019 08:51 AM
Ni @abangbikers mana bro?  Yang perasan hebat tapi bebal level 7 word ekstradisi tu ke?  Dah lama  ...

dak..yang ni abangbikerz... ada huruf z...ramai jugak jurutera etis penganut teori evolusi yang habaq manusia ni asai usui dia duboq beruk hasil bestialiti interbreeding of species...wakakakakakkakaka

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097233s Gzip On
To Top