Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Hidup Gaya Orang Barat, Tak Tahu Halal Haram Ke?"- Sazzy Falak Dikritik Pegang Anjing

14-1-2019 11:08 AM|Oleh: Saiful | Komen: 182

Banyak kali juga golongan artis diberi peringatan oleh peminat supaya sentiasa menjaga tingkah laku.

Bukan apa, sebagai selebriti pastinya gerak geri mereka sering diperhatikan.


Namun macam biasalah ada juga yang tak peduli dan buat kepala masing-masing kerana merasakan tindakan mereka sentiasa betul dan ayat yang selalu keluar, "kalau tak suka jangan follow" atau pun "kubur masing-masing".



Macam isu pegang anjing, kali ini Sazzy Falak pula dikecam kerana gambarnya yang dilihat memegang haiwan tersebut tersebar.

Gambar yang dimuat naik di IG @memes_puaka itu mendapat reaksi yang pelbagai oleh netizen.

Kredit foto: IG memes_puaka
Antara komen, "Dia ni memang tengok gaya hidup pun macam barat je. Tak tau la apa nak jadi dunia sekarang ni.. nama je islam tapi pikirlah sendiri."

Tapi ada juga yang menyebelahi Sazzy. Katanya:

Kredit foto: IG
Setakat ini belum ada lagi penjelasan yang keluar dari mulut aktres tersebut.

Doakan sahajalah yang baik-baik untuknya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
6
Terkejut
5
Sedih
9
Lawak
2
Bosan
7
Komen: 182
Komen

Previous : Konsert Siti Nurhaliza, Misha Omar Dan Dayang Nurfaizah Bakal Berlangsung Pada 2019. Hadiah Buat Rakyat Malaysia!

Next       : "Tudung Fathia Latiff Dah Terbang Ke Mana Tu?"

Komen Terbaru

Quote abadi84 26-1-2019 10:12 PM
prettyuglybabe replied at 14-1-2019 11:31 AM
anjing tu tak haram pun..
sertu je la bila dah tersentuh..
kalau tak solat apa tak payah la..

Tersentuh. Bkn menyentuhkan diri.

Lain-lain Komen

Quote GigaMom 14-1-2019 11:27 AM
Benda dh biasa utk sazzy. Next
Quote Victorioussss 14-1-2019 11:29 AM
Kite xbenci anjing. Iols pun suke je anjing lagi2 german sheppard. Kalu depan mata iols tgk anjing tu dgn mata bersinar2 rs nk tarik2 je telinga dia

Cuma anjing tu najis walaupun dlm keadaan tertentu. Dibolehkan bela anjing untuk jg harta benda, yakni anjing y fighter bkn y lembik mcm poodle

Kalu sesaje nk bela anjing, pegang anjing..hukumnya haram dn berdosa sebab dengan relanya sengaja pegang najis bkn terpaksa atau darurat

Done flip telekung
Quote zuriey 14-1-2019 11:30 AM
lol sazy kot kalau ctdk i terkejut la jugak
Quote prettyuglybabe 14-1-2019 11:31 AM
anjing tu tak haram pun..
sertu je la bila dah tersentuh..
kalau tak solat apa tak payah la..
Quote imanda 14-1-2019 11:32 AM
zuriey replied at 14-1-2019 11:30 AM
lol sazy kot kalau ctdk i terkejut la jugak

hahaha
yelah
ataupon kalo yatsejadah yg pegang lg laa I tkejut hihi
Quote kaklong32 14-1-2019 11:33 AM
erm tak terkejut la kalo dia ni kan
Quote seri_mawr 14-1-2019 11:35 AM

apa beza seseorg pegang anjing dgn seseorg pegang lelaki/perempuan bukan muhrim..?
mana lagi keji...??

akak tnya je....
Quote SissySembah 14-1-2019 11:42 AM
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram
Quote pai.kacang 14-1-2019 11:54 AM
Victorioussss replied at 14-1-2019 11:29 AM
Kite xbenci anjing. Iols pun suke je anjing lagi2 german sheppard. Kalu depan mata iols tgk anjing t ...

nice comment
Quote mieymiey 14-1-2019 12:08 PM
SissySembah replied at 14-1-2019 11:42 AM
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram

HAHAHAHAHAHA. Tergelak iols baca!
Quote fahdramli 14-1-2019 12:09 PM
SissySembah replied at 14-1-2019 11:42 AM
apa salahnya? heshe nak pegang sedara heshe jah pun?
setahu akak anjing dgn anjing tak haram

Hahahauaahha win gila komen ni.
Quote lee_sakura 14-1-2019 12:11 PM
GigaMom replied at 14-1-2019 11:27 AM
Benda dh biasa utk sazzy. Next

ye btoi, bende dh biasa bg die
Quote jebatmaspunyer 14-1-2019 12:15 PM
Islam tak galakkan Muslim benci anjing & babi walaupun dikategorikan sebagai najis Mughallazah.. tetapi tugas utam ko sebagai Muslim adalah menunaikan solat.. ko kena hidup dalam keadaan memudahkan ko mengerjakan solat tanpa was-was.  Islam tak haramkan anjing contohnya. di bolehkan bela kalau utk menjaga harta benda & kawasan rumah.. tapi tak semestinya ko kena comolot ngan anjing tu sampai ke tempat ko beristirehat atau tidur..  sbb tu jugak dalam Islam & di ajar cara2 bersuci kalau terkena najis Mughallazah. Islam tak halang ko dari berbuat baik dengan anjing.. tapi kalau ko buat baik ngan anjing smpai solat terbengkalai & tempat solat & pakaian buat solat pun terpalit ngan najis, then u already beat the purpose lah.. utamakan solat dulu.. then u would know the boundaries. ko x comolot ngan anjing pun, layan dia baik, bagi makan, bagi tempat tinggal y sesuai di luar rumah, kebajikan dia tetap terjaga..
Quote niena90 14-1-2019 12:38 PM
Pada dia mcm pegang teddy bear je
Quote MadameOnion 14-1-2019 12:42 PM
tak terkejut pun dgn dia ni..tapi tu lah..nak komen lebih2 satgi i pun belum tentu ahlil sorga..moga diberi hidayah
Quote Pixie902 14-1-2019 12:45 PM
jebatmaspunyer replied at 14-1-2019 12:15 PM
Islam tak galakkan Muslim benci anjing & babi walaupun dikategorikan sebagai najis Mughallazah.. tet ...

like your comment
Quote Lavender_Violet 14-1-2019 12:51 PM
Menyampah aku baca komen netizen acah suci guna ayat 'kita tak tau apa sebab dia buat macam tu. Jangan suka judge orang'.

Kalau pada rakyat marhaein aku setuju ayat kat atas tu tapi kalau artis ni....aku skeptikal sikit...sebab kita dah tau lifestyle diorang macam mana. Macam Sazzy ni tak ada makna lah dia pegang anjing tu sebab terpaksa atau ada alasan2 tertentu sebabnya dia memang biasa dan tak kisah pegang pun.

But well...fanatik ada di mana2
Quote umbut 14-1-2019 12:53 PM
Aku suka anjing.. Cute.. Tapi x boleh bela pulokk..  
Quote mirwaisahmadzai 14-1-2019 12:56 PM
dah tahu isu anjing ni sensitif bagi rkyat msia kan, sazzy? next time jgn buat lagi tau!

Lihat semua komen(182)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066053s Gzip On
To Top