Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Cerita Pasal Islam, Tapi Gambarnya Penuh Dengan Peha Perempuan!"- Caprice Dibidas Netizen

14-1-2019 10:37 AM|Oleh: Azza| Komen: 52



"Cerita pasal Islam, tapi gambarnya penuh dengan peha perempuan!"

Antara ikon anak muda yang berpengaruh, Caprice sentiasa dijadikan contoh dan rujukan remaja yang mahu membuat kebaikan. Namun apabila Caprice memuat naik gambar lima model wanita yang menggayakan koleksinya, ia menjadi kecoh! Ini kerana dikatakan gambar tersebut agak seksi dengan menggayakan seluar ketat dan skirt pendek hingga menampakkan betis hingga peha!

Bagi netizen, ia seakan tidak sealiran dengan penampilan penyanyi rap tersebut yang sentiasa menceritakan tentang keindahan Islam.

Kredit foto: IG

Bukan sahaja pakaian yang dikenakan tidak sopan, malahan gaya model juga langsung tidak menepati ciri-ciri Islamik yang sentiasa dilaungkan oleh Caprice. Bagi segelintir netizen, menjual baju tidak salah tetapi biarlah gambar yang diambil tidak mengundang fitnah.

IG


Teguran tersebut diberi dengan tujuan agar Caprice tidak terlalai dengan nikmat dunia. Namun begitu ada juga netizen yang beranggapan bahawa model tersebut bukan Muslim seperti yang disangka, malahan Caprice turut memberi jawapannya.

IG

Bagaimanapun, sesetengah netizen mahu Caprice lebih berhati-hati memuat naik gambar, kerana apa sahaja alasan menggunakan model bukan muslim untuk 'photoshoot' boleh dibuat dengan gaya lebih sopan dan bukannya dengan pose terkangkang serta menampakkan bentuk kaki itu sendiri.

Mengenali Caprice yang sentiasa menggunakan watak wanita dalam video klipnya yang juga 'daring', sebenarnya tidaklah begitu mengejutkan dengan gambar ini. Mungkin niat Caprice mahukan produknya dipakai oleh pelbagai bangsa di Malaysia, namun bagi netizen biarlah ia dilakukan dengan penuh sopan, bukannya pose yang membuatkan lelaki menelan air liur.  Anda pula bagaimana? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
5
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
6
Bosan
2
Komen: 52
Komen

Previous : Video Muzik Terbaharu Fazura Paling Mahal Katanya, Mahu Tembus Pasaran Antarabangsa

Next       : "Nasib Baik Saya Ada Gelaran Datuk, Paduka Ayahanda" - Boy Iman Sindir Pelakon Kayu Kerek

Komen Terbaru

Quote nordin84 21-1-2019 07:52 AM
dia ni sembang je kuat..ade orang percaya ke

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 14-1-2019 10:57 AM
Apedehal. Hipokrit berlambak jah.
Quote ihtisyam1 14-1-2019 11:02 AM
masing masing tunjuk good good je
Quote imanda 14-1-2019 11:26 AM
bukan takat marketing poyo cara n gaya ckp pon dah poyo kalah omputih asli
Quote (ツ) 14-1-2019 11:31 AM
dia ni SAMPAH!!! what do u xpect??? perasan high level, padahal sampah ditepi longkang aje level
Quote AbukRokok 14-1-2019 11:31 AM
dia ni setaraf PU cuma xde gelaran PU je
Quote (ツ) 14-1-2019 11:32 AM
imanda replied at 14-1-2019 03:26 AM
bukan takat marketing poyo cara n gaya ckp pon dah poyo kalah omputih asli

mat salleh yg dtg melancong kat sini pun trying hard nak cakap BM,, ini kan dia ni?? hidung kembang muka jawa...buat malu je nak berslang2...eww not my level si pendek hidung besar nih
Quote laksmanabentan 14-1-2019 11:35 AM
(ツ) replied at 14-1-2019 11:31 AM
dia ni SAMPAH!!! what do u xpect??? perasan high level, padahal sampah ditepi longkang aje level
...

kan... tapi tetap aja nih  di jemput bagi ceramah tuk budak2 sekolah..
tapa tauliah dia ekkk...
heran gak....

ala2 poyooo jer mamat nih, mana leh tegur dia...
Quote imanda 14-1-2019 11:38 AM
laksmanabentan replied at 14-1-2019 11:35 AM
kan... tapi tetap aja nih  di jemput bagi ceramah tuk budak2 sekolah..
tapa tauliah dia ekkk...
...

mamat poyo versi moden
kalo versi kepam penunggang agama si sohai nuu
Quote (ツ) 14-1-2019 11:41 AM
laksmanabentan replied at 14-1-2019 03:35 AM
kan... tapi tetap aja nih  di jemput bagi ceramah tuk budak2 sekolah..
tapa tauliah dia ekkk...
...

izzit?? see...ceramah utk budak2 ribena aje level si pendek ni...itu pun masih tak sedar diri...eww not my level si hidung kembang ni...
Quote imanda 14-1-2019 11:42 AM
(ツ) replied at 14-1-2019 11:32 AM
mat salleh yg dtg melancong kat sini pun trying hard nak cakap BM,, ini kan dia ni?? hidung kemban ...

dah sm dgn kekasih lama dia, juai tdg sejadah telekung sekali tasbih digital namun disebabkan nak capai tahap internesenel haruslaa bisnes dgn pi memana tyg muka pakai serkup je, then launch kat kalabu malamin barula urban hihi
Quote damian_lee 14-1-2019 11:42 AM
AbukRokok replied at 14-1-2019 03:31 AM
dia ni setaraf PU cuma xde gelaran PU je

PU Caprice?? Hahahahaa
Kannn what do you expect .. ramai jer acah2 alim
Termasuk netizen yg dok kira dosa pahala orang 24/7
Quote suzilah 14-1-2019 11:43 AM
AbukRokok replied at 14-1-2019 11:31 AM
dia ni setaraf PU cuma xde gelaran PU je

hahah spot on...sis setuju ni haha

Quote (ツ) 14-1-2019 11:46 AM
imanda replied at 14-1-2019 03:42 AM
dah sm dgn kekasih lama dia, juai tdg sejadah telekung sekali tasbih digital namun disebabkan nak  ...

neelofa ke maksud ko??  ...lah!! dia pernah bercouple dengan neelofa?? tak pernah tau pulak
Quote laksmanabentan 14-1-2019 11:49 AM
(ツ) replied at 14-1-2019 11:41 AM
izzit?? see...ceramah utk budak2 ribena aje level si pendek ni...itu pun masih tak sedar diri...ew ...

budak sekolah menengah juga pun ada..
sbb tu dia berani launch pakaian dia BIG BANG tu..
sbb target market dia budak2 sekolah...

aku pernah tgk gambar dia atas stage kat bawah tu budak2 sekolah...
ko p ler skodeng IG dia...
aku tak follow jadi tak berminat nak skodeng..


Quote (ツ) 14-1-2019 11:52 AM
laksmanabentan replied at 14-1-2019 03:49 AM
budak sekolah menengah juga pun ada..
sbb tu dia berani launch pakaian dia BIG BANG tu..
sbb tar ...

oh ehh? tp....ko tak berminat tp semua ko tau???...hikhik...

alah,budak2 sekolah menengah tu pun kategorti kanak2 ribena jugak...sesuai lah dgn level dia ni tahap budak2 aje yg layak dia berdamping berceramah...
Quote LembingDayanti 14-1-2019 11:52 AM
dia ni anak orang kaya, sekolah international school Kuala Lumpur. Dia nerd. Sekian
Quote laksmanabentan 14-1-2019 11:54 AM
(ツ) replied at 14-1-2019 11:52 AM
oh ehh? tp....ko tak berminat tp semua ko tau???...hikhik...

alah,budak2 sekolah menengah tu pu ...

kadang2 appear kat new feeds gitu kan..
jadi baca ler... pengetahuan umum gitu kan...
Quote ALDRIN 14-1-2019 02:16 PM
Another attention seeker projek2 heols yg dpt million2 tu pon ke laut......senang2 jer dpt duit....masuk uni ke budak nih?
Ada lagi ke arnab yg dia bela tu? Arnab melompat2 sana sini..taik bersepah2 serata alam kt rumah...pengotor
Quote kakyungpilah85 14-1-2019 03:05 PM
poyo je lebih..sembang leh la

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051133s Gzip On
To Top