Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Redmi Kini Jadi 'Independent Brand', Bukan Lagi Di Bawah Xiaomi

28-1-2019 12:25 PM|Oleh: Nia M| Komen: 19

Pengguna telefon pintar jenama Xiaomi semakin lama semakin bertambah di Malaysia. Xiaomi Corporation yang berpusat di China telah melancarkan telefon pintar pertama mereka pada 2011. 

Dalam tempoh 7 tahun sahaja, Xiaomi kini merupakan pengeluar telefon pintar keempat terbesar dunia.


Kredit foto: Google

Xiaomi Corporation mempunyai 13 anak syarikat, antaranya ialah Redmi, Huami, Blackshark dan Poco.


Kredit foto: Google


Terkini, Xiaomi mengumumkan bahawa Redmi akan beroperasi atas jenama dan logonya sendiri. Berikutan itu, Ketua Pegawai Eksekutif Xiaomi, iaitu Lei Jun berkongsi logo minimalistik yang akan digunakan oleh Redmi. Logo itu tertulis 'Redmi by Xiaomi' .


Kredit foto: GSM Arena


Pelancaran telefon pintar Redmi 7 dan Redmi Note 7 adalah siri pertama yang menggunakan jenama Redmi by Xiaomi. 



Kredit foto: Google

Dengan pengasingan jenama ini, Xiaomi akan memfokuskan telefon pintar mampu milik di bawah jenama Redmi, manakala telefon pintar premium akan dikeluarkan di bawah jenama Mi. 


Kredit foto: Google

Apa pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 19
Komen

Previous : Anda Hilang Pekerjaan? Ini Cara Mudah Jana Pendapatan Tanpa Perlu Modal Besar

Next       : Al-Quran Pernah Menjadi Buku Terlaris Di Amerika?

Komen Terbaru

Quote slavehunter 29-1-2019 06:32 PM
gigahertz replied at 29-1-2019 03:44 PM
size besar masuk poket susah sis. nak duduk kalau tetiba ada bunyi crack paham paham la

Size besar tengah baring2 sambil tgk phone ...phone jatuh atas muka dah berapa kali dah.

Lain-lain Komen

Quote buragazz 28-1-2019 01:03 PM
Redmi tapi by Xiaomi.. lantak ko lah nak..
Quote grouper 28-1-2019 01:08 PM
Mmg murah pun redmi ni..performance pun not bad..sbb tu dia popular smpai blh jadi brand sendiri
Quote noell 28-1-2019 01:24 PM
jadahnya kata dh independent tapi awat pi boh by xiomi boh la Redmi by Bossku ka baru la independent
Quote paz 28-1-2019 01:41 PM
Cantik plak tengok phone tu
Quote kaklong32 28-1-2019 03:32 PM
lawo la yang pink purple tu
Quote slavehunter 28-1-2019 03:36 PM
Aku pun ingat once Samsung aku ni buat hal aku nak pakai Redmi pulak. Dua adik aku pakai redmi harga 1k jer berbaloi....besar pulak tu. Senang nak tgk youtube.
Quote gigahertz 28-1-2019 04:05 PM
slavehunter replied at 28-1-2019 07:36 AM
Aku pun ingat once Samsung aku ni buat hal aku nak pakai Redmi pulak. Dua adik aku pakai redmi harga ...

sis prefer warna apa ? hitam? kalau 7 inch ok? tapi bentuk dia lurus panjang sikit.
Quote baghal_bortuqal 28-1-2019 04:12 PM
gigahertz replied at 28-1-2019 04:05 PM
sis prefer warna apa ? hitam? kalau 7 inch ok? tapi bentuk dia lurus panjang sikit.


7 henci, hitam, panjang lurus.

Auwwww sounds so wrong sis
Quote espri6006 28-1-2019 04:14 PM
aku dh pakai Redmi Note 3 dulu..telefon memang bagus dan banyak kelebihannya. Kamera pun sangat puashati. Tapi sejak kamera tu jatuh..pecah screen. so sekarang aku pakai Nubia, Nubia juga sangat bagus sebab semua barangannya adalah original by Nubia. Walaupun Nubia made in china tapi ia adalah keluaran berkualiti dan Nubia juga telah ambik Ronaldo jadi Dutanya. Untuk ram 6g dan memory 64g harga di shoppe atau lazada cuma rm650 sahaj..sangat berbaloi.
Quote gigahertz 28-1-2019 04:26 PM
espri6006 replied at 28-1-2019 08:14 AM
aku dh pakai Redmi Note 3 dulu..telefon memang bagus dan banyak kelebihannya. Kamera pun sangat puas ...

Mengguna phone nubia tidak akan menjadikan anda seorang ronaldo. malah ronaldo tidak akan mengenali andaa sama sekali. jika anda berjumpa ronaldo smbil menjerit dan tunjuk phone nubia pada ronaldo. ronaldo akan menjerit "guard" seize this man.
Quote 28-1-2019 04:27 PM
Gua mmg guna Huawei
Quote espri6006 28-1-2019 04:27 PM
gigahertz replied at 28-1-2019 04:26 PM
Mengguna phone nubia tidak akan menjadikan anda seorang ronaldo. malah ronaldo tidak akan mengenal ...

pulak!!!1 lantak kau lah labu air.
Quote sabundettol 28-1-2019 05:06 PM
Mmg puas hati pakai xiaomi..dulu aku pkai samsung..peminat tegar samsung..but xiaomi is way better in terms of their performance and pricewise..but it depends on someone's preference, if you are looking for good pictures, go for samsung...
Quote dubuk 28-1-2019 05:09 PM
xiaomi kekasihku sayang
Quote slavehunter 28-1-2019 06:19 PM
gigahertz replied at 28-1-2019 04:05 PM
sis prefer warna apa ? hitam? kalau 7 inch ok? tapi bentuk dia lurus panjang sikit.

Hitam pun ok...sis ok color mana2...yang penting size besar skit sebab nak baca news.
Quote giyomi 28-1-2019 07:16 PM
Pada pendapat iol, this is stupid article(sorry to say) more to macam promote. fon ni klu baca review, ramai yg kata ada popup ad (sort of malware) tak tau lar betul ker tak sebab tak pnh pakai fon jenama ni
Quote Orix 28-1-2019 07:49 PM
yiiihh iols smpai skrg menyesal beli redmi...............
Quote gigahertz 29-1-2019 03:44 PM
slavehunter replied at 28-1-2019 10:19 AM
Hitam pun ok...sis ok color mana2...yang penting size besar skit sebab nak baca news.

size besar masuk poket susah sis. nak duduk kalau tetiba ada bunyi crack paham paham la
Quote slavehunter 29-1-2019 06:32 PM
gigahertz replied at 29-1-2019 03:44 PM
size besar masuk poket susah sis. nak duduk kalau tetiba ada bunyi crack paham paham la

Size besar tengah baring2 sambil tgk phone ...phone jatuh atas muka dah berapa kali dah.

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.048477s Gzip On
    To Top