Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

5 Muzium Paling Pelik Di Dunia! Penis Pun Nak Tayang

14-1-2019 12:45 PM|Oleh: hafiz.ahmad| Komen: 4

Masa zaman sekolah dahulu, muzium adalah salah satu tempat wajib yang pelajar akan lawati. Tujuannya adalah untuk beri pendedahan tentang sejarah Malaysia dan dunia. Bagaimana pula jika muzium itu sendiri mempamerkan benda yang pelik dan tidak sesuai untuk kanak-kanak? 

Berikut adalah 5 muzium terpelik di dunia.

Muzium Penis, Iceland

Muzium penis ini dibuat sempena kajian dan penemuan tentang phallology, yang bermaksud kajian tentang penis. Terdapat lebih 215 penis ditempatkan di sini seperti gajah, walrus dan tidak terkecuali, manusia. 


Gambar: Phallus

Gambar: Phallus

Gambar: The Lady Travels

Muzium Spy, USA


Bila masuk ke muzium ini, pasti anda teringat akan cerita James Bond. Muzium ini menempatkan ratusan barangan sebenar dan rekaan untuk pengintipan seperti kereta, senjata rahsia dan peralatan canggih. 


Pengunjung turut diberikan peluang untuk merasa menggunakan barangan pengintipan di situ. Jangan seronok sangat, FBI memerhatikan anda!

Gambar: BrightSide
Gambar: BrightSide
Gambar: BrightSide

Muzium Bawah Laut, Mexico

Muzium bawah laut Cancun adalah kolaborasi di antara biologist dan Jason deCaires Taylor, seorang artis. Dibina pada tahun 2009, anda perlu snorkeling atau scuba diving di untuk melihat muzium itu. Terdapat lebih 500 patung yang turut digunakan sebagai platform untuk coral tumbuh. 


Gambar: AquaWorld
Gambar: UnderWaterSculpture
Gambar: BrightSide

Muzium Tandas, India

Terletak di bandar pesat New Delhi, muzium ini menceritakan sejarah tandas dari tahun 2500 B.C sehinggalah ke hari ini. 

Gambar: Pinterest


Gambar: Siasat.pk


Gambar: The Straits Times


Muzium Cinta, Korea Selatan


Jika anda di Korea Selatan dan berasa sunyi, muzium ini adalah tempatnya, tetapi khusus untuk orang dewasa. Muzium ini terbahagi kepada 6 bahagian iaitu Fun and Sexy, Femmy Fatale, Korean Erotic Painting, Erotic Garden, Dream House dan Sex Life.


Gambar: BrightSide


Gambar: Flickr
Gambar: Klook
Kebanyakan muzium yang mempamerkan perkara pelik dan unik adalah untuk menarik minat pelancong. Tetapi jangan pula sampai mencemarkan maruah bangsa dan budaya. Betul tak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
6
Terkejut
5
Sedih
5
Lawak
3
Bosan
8
Komen: 4
Komen

Previous : 10 Destinasi Menarik Di Sabah Yang Mungkin Anda Belum Tahu (Bahagian 2)

Next       : Semuanya Beku Di Oymyakon, Penempatan Paling Sejuk Di Dunia. Boleh Hidup Ke?

Komen Terbaru

Quote belilies 14-1-2019 10:49 PM
Ironi giler bila india buat muzium tandas. Deyols ada tak masukkan dlm tu tandas berak di pantai merata?

Lain-lain Komen

Quote mygreentea 14-1-2019 01:49 PM
penins museum hehehee
Quote Artemesiaa 14-1-2019 03:29 PM
Kalau melancong ke overc selalu je terjumpa dengan muzium yang pelik2 macam ni
Quote fushimi 14-1-2019 04:20 PM
mesia bila lagi nak ada muzium cam gini
Quote belilies 14-1-2019 10:49 PM
Ironi giler bila india buat muzium tandas. Deyols ada tak masukkan dlm tu tandas berak di pantai merata?

Lihat semua komen(4)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042931s Gzip On
To Top