Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Cinta Dihalang: Pasangan Nekad Mati Bersama, Ditemui Bogel Berlumuran Darah

Oleh: Myra Rozi|11-1-2019 11:38 AM Komen: 22
Seorang lelaki bertindak membunuh diri selepas menembak mati kekasihnya.

Kejadian yang berlaku di Koat Kisaran, Asahan, Sumatra Utara itu menyaksikan mayat kedua-duanya ditemui dalam keadaan bogel dan berlumuran darah dalam sebuah bilik hotel.

Tribun News melaporkan, pasangan yang dikenali sebagai Hasyim Prasetya, 33, dan Dewi Istiana, 23 itu kecewa kerana pertunangannya dibatalkan selepas tidak mendapat restu daripada ibu bapa perempuan tersebut.

Dewi dan Hasyim, Kredit foto: Tribun News
Mayat mereka berdua ditemui selepas pekerja hotel berasa curiga kerana mereka gagal mendaftar keluar selepas waktu yang ditetapkan.

Ketua Polis Asahan, Faisal Napitupulu berkata,

Mereka masuk ke Hotel Central pada hari Ahad sekitar jam 10.30 pagi (waktu tempatan) sebelum ditemui mati keesokannya pada jam 12 tengah hari. Hasyim terlebih dulu menembak belakang kepala Dewi lalu menembak kepalanya sendiri.

Senjata yang digunakan Hasyim untuk menembak Dewi dan dirinya sendiri adalah pistol yang menggunakan peluru 5.56 milimeter."

Berdasarkan perbualan WhatsApp antara Hasyim dan Dewi, lelaki itu kecewa selepas pertunangan mereka dibatalkan.

Difahamkan Dewi dan Hasyim sudah lama bercinta namun Dewi mahu ditunangkan dengan orang lain. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
5
Terkejut
8
Sedih
7
Lawak
6
Bosan
3
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kualibesi 9-8-2019 06:46 PM
Mcm mcm. Bunuh diri plk

Lain-lain Komen

Quote dinopower2 11-1-2019 11:46 AM
ok la.. sempan main dulu..
Quote wadiunong 11-1-2019 11:49 AM

nak bunuh diri pon dalam keadaan aib berbogel
Quote ChildrenOfBodom 11-1-2019 11:53 AM
'till death do us unite
Quote lumie 11-1-2019 01:36 PM
Bodo. Baik ko kawen lari je
Quote fushimi 11-1-2019 01:40 PM
bodohya pilih cara keji cam gitew

dunia ni banyak lagi perkara yang seronok  untuk di buat
Quote Muntz 11-1-2019 01:43 PM
Hauknya perangai lelaki tu. Hauk perangai hauk segalanya.
Quote slavehunter 11-1-2019 02:10 PM
Mana dapat pistol? Ada jual black market ke sana?
Quote zach2008 11-1-2019 02:16 PM
Betapa ramainya penduduk indon nih... ada lagi yg bunuh diri pasal cinta terhalang.
Quote cmf_blingblings 11-1-2019 02:51 PM
Siap ada pistol, patutlah bapa pompuan tu tak restu kot, samseng agaknya
Quote Victorioussss 11-1-2019 03:25 PM
Alahai muke lawa mcm ni..dh rugi 1 peluang nak dpt bibik indon mcm ni
Quote madamjaja 11-1-2019 03:51 PM
ni betul "till death do us part"
Quote LautBiru52 11-1-2019 10:31 PM
Konsep aku tak dapat orang lain pun tak boleh dapat
Quote giyomi 12-1-2019 11:10 AM
nak mati pon, pakai lar baju dulu, napain sih harus dibogelin
Quote Decaffeinated 12-1-2019 12:09 PM
nama ja wartawan Cari tapi macam mana boleh tak tau thread dah ada

https://bm.cari.com.my/forum.php ... &extra=page%3D1

Quote noor2 12-1-2019 12:13 PM
Decaffeinated replied at 12-1-2019 12:09 PM
nama ja wartawan Cari tapi macam mana boleh tak tau thread dah ada

https://bm.cari.com.my/forum.p ...

Rasanya bila depa buka thread atau topik baru ..depa akan.dapat bayaran. .tu sebab depa tak peduli thread dah ada 2..3...pun tetap depa buka topik yg sama
Quote Decaffeinated 12-1-2019 01:24 PM
noor2 replied at 12-1-2019 12:13 PM
Rasanya bila depa buka thread atau topik baru ..depa akan.dapat bayaran. .tu sebab depa tak peduli ...

macam gak cyber trompah politik (nama dirahsiakan) yang over the top menyerang CI lepas kalah PRU baru ni... dedak punya pasal undang2 porem pun langgar seribu kali mati hidup balik pun sanggup...





Quote jinlava 12-1-2019 01:53 PM
Decaffeinated replied at 12-1-2019 01:24 PM
macam gak cyber trompah politik (nama dirahsiakan) yang over the top menyerang CI lepas kalah PRU  ...

kau je yg bahlol
bahlol keturunan anjing, tak berpeluh konon






Quote hanie_z 12-1-2019 02:16 PM
Perlu ke nk bogel kot iye pun. Mcm2 hal la..
Quote Iris. 13-1-2019 12:48 AM
Bukan nekad mati bersama... kalau mati bersama tu terjun laut bersama2, minum racun sama2, gantung diri sama2.. ni obvious jantan jawa ni perangkap tunang dan tembak dia

Aku tak dapat, kau pun tak boleh.. konsepnya

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.278352s Gzip On
To Top