Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Berenang Dalam Taman, Green Lake Di Austria Yang Begitu Unik Dan Menakjubkan

11-1-2019 12:24 PM|Oleh: Nameera| Komen: 7

Cantik dan menakjubkan adalah dua perkataan yang dapat diberikan kepada Green Lake yang terletak di Austria ini. 

Siapa sangka tasik yang dikelilingi pergunungan Hochschwab dan hutan ini,  menyimpan fenomena unik yang tersendiri.

Kredit foto : Google
Green Lake (Gruner See) adalah sebuah tasik indah  berwarna hijau-zamrud dengan kedalamannya hanya sekitar 1-2 meter ketika di musim sejuk. Seperti kebanyakan taman tasik yang lain dengan rumput yang ditutupi  saat musim salji , bangku-bangku di taman, dan jalan-jalan kecil, taman ini cukup mengindahkan.

Kredit foto: Google
Kawasan tasik ini juga menjadi tumpuan pendaki gunung yang ingin menikmati keindahan alam  semula jadi  di sini.

Kredit foto: Google
Walau bagaimanapun, apabila musim bunga menjelma, secara perlahan taman tasik ini mulai tenggelam. 

Kredit foto: Google
Fenomena ini terjadi apabila suhu meningkat dan salji mencair, menyebabkan lembangan tanah di bawah gunung ini terjadi sehingga membuatkan Green Lake dipenuhi air yang  mencapai kedalaman maksimum kira-kira 12 m (39 kaki). Namun setelah memasuki musim gugur air mula kembali surut.


Kredit foto: Google
Saat ini penyelam boleh berenang dengan ikan di tasik dengan pemandangan pokok-pokok yang subur dan rumput hijau. Bukan itu sahaja, anda juga boleh cuba berjalan di jalan dari batu-batu yang berada di bawah air. Bangku yang biasanya digunakan untuk duduk juga boleh menjadi tempat foto yang menarik.

Kredit foto: Google
Selama hampir 6 bulan, taman ini akan tenggelam dan akan menjadi syurga bagi penyelam. Tenggelam pokok dan rumput tidak akan layu dan hilang kesegarannya kerana matahari musim panas terus memberikan pengambilan cahaya yang mencukupi.

Kredit foto: Google

Video Green Lake

Menakjubkan bukan? Kepada anda yang sukakan aktiviti menyelam,  apa kata kali anda terbang jauh sedikit dan rasakan sendiri pengalaman menyelam di taman  dalam air sambil berswafoto dengan penuh gaya kreatif .



Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
6
Terkejut
7
Sedih
6
Lawak
6
Bosan
4
Komen: 7
Komen

Previous : 10 Destinasi Menarik Di Sabah Yang Mungkin Anda Belum Tahu (Bahagian 2)

Next       : 5 Muzium Paling Pelik Di Dunia! Penis Pun Nak Tayang

Komen Terbaru

Quote bedahmenjuyah 23-1-2019 12:47 AM
Indahnya. Terus rasa nak pindah dok sana boleh pi tiap2 hari. Berangans

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 11-1-2019 03:10 PM
Cantiknya.. sebelum twnggelam tu pon dah cantik.. iols sanggup habiskan berejam2 ka siti setiap hari.. sgt menenangkan..
Quote Artemesiaa 11-1-2019 04:37 PM
Dua2 keadaannya cantik masa biasa dan masa ianya dah tenggelam.  Tapi bila dah tenggelam nampak unik.
Quote LautBiru52 11-1-2019 10:21 PM
Cantiknya kawasan ni. Rileks je rasa
Quote arnova 12-1-2019 11:34 AM
lawooo...
Quote itams 16-1-2019 10:49 AM
wahh cantik!
Quote moonbug 19-1-2019 09:00 PM
Teringinnya nak pergi. Cantik sangat MashaAllah
Quote bedahmenjuyah 23-1-2019 12:47 AM
Indahnya. Terus rasa nak pindah dok sana boleh pi tiap2 hari. Berangans

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.167625s Gzip On
To Top