Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Aku Saja Pakai Baju Kelawar Bini Aku, Selesa Gila Weh. Angin Bebas Keluar Masuk!"

Oleh: Whitney|9-1-2019 03:28 PM Komen: 24
Kaftan atau lebih dikenali dengan baju kelawar adalah pakaian yang sering dipakai oleh golongan wanita. Ramai wanita yang gemar memakai kaftan terutamanya ketika berada dirumah kerana kelihatan lebih santai dan selesa. Pergerakan si pemakai juga tidak terbatas dan berasa bebas serta kelihatan begitu sopan kerana ciri-ciri kaftan yang longgar dan labuh. 

Kredit foto: Google (Gambar sekadar hiasan)
Disebabkan mempunyai perasaan ingin tahu dan merasai sendiri pengalaman memakai kaftan, seorang pengguna twitter ini telah memuat naik status menceritakan pengalamannya memakai kaftan milik isterinya. Ternyata, dia turut berasa teruja dan tidak dapat menafikan mengapa ramai wanita gemar memakai kaftan kerana ia sungguh selesa!

Kredit foto: Carian internet

Tidak kisah kelihatan seperti 'makcik'
Netizen wanita yang gemar memakai kaftan turut bersetuju dengan status lelaki ini. Memakai kaftan memang membuatkan mereka berasa sangat selesa. Walaupun pemakaian kaftan ini sinonim dengan golongan makcik-makcik, mereka tetap tidak ambil kisah walaupun mereka kelihatan seperti makcik. Maklumlah, setiap orang mempunyai pakaian kesukaan yang tersendiri. 


Kaftan dan jubah lelaki tetap tak sama
Jangan tidak tahu, ada golongan lelaki yang pernah mencuba memakai kaftan dan terus jatuh cinta kerana berasa sangat selesa. Tetapi ada yang menggantikan pakaian kaftan dengan jubah lelaki yang turut selesa dipakai. Yang pasti, jenis kain yang digunakan untuk membuat kaftan tidak sama dengan jenis kain jubah lelaki kerana ia lebih lembut dan beralun. Bagi lelaki yang sudah berkahwin, boleh sahaja memakai kaftan dirumah tetapi bagi yang masih bujang sudah pasti kelihatan janggal lebih-lebih lagi apabila tinggal bersama rakan-rakan lelaki yang lain dalam satu rumah. Betul tak?


Bagaimana? Ada ke dalam kalangan kalian yang teringin hendak mencuba memakai kaftan? Tetapi berhati-hati jika ingin memakain kaftan jika kalian adalah seorang lelaki, jangan sampai ada yang memerhati dan berasa pelik kerana memakai pakaian wanita. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
1
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote None68 13-2-2019 12:51 PM
Bolehlah cipta jubah utk lelaki material cam kaftan..rasanya cepatlah rabak kot? Hahaha

Lain-lain Komen

Quote mdhelmi 9-1-2019 03:32 PM
xyah cuba pakai pon dah bole tau kot
attention seeker btol
Quote tokchik 9-1-2019 03:37 PM
Pakai ja yg macam alip scary tu selalu pakai
Mengibar sana mengibar sini sambil melenggang
Mungkin dia pun fefeeling makai bju kelawar
Quote minahrecon 9-1-2019 03:46 PM
Mmg la best...kalau badan Naik pun xperasan..
Quote minahrecon 9-1-2019 03:46 PM
Mmg la best...kalau badan Naik pun xperasan..
Quote gerbera.memopad 9-1-2019 03:53 PM
"Diorang belum kenal erti kebebasan" Hahaha. Terbahak aku gelak baca komen ni
Quote imransulaiman 9-1-2019 04:41 PM
Ada je jubah lelaki yang loose macam baju kelawar tu. Saya ada dua pasang. Memang selesa pakai. {:good
Quote Artemesiaa 9-1-2019 05:26 PM
Saja je tu cari perhatian pada hal ada je jubah lelaki yang bentuknya sama seperti kaftan
Quote LolaRosa 9-1-2019 06:26 PM
Suka gak pakai baju kelawar sbb dia besa. Nampak la i kuruss
Quote lkick2113 9-1-2019 07:10 PM
Baju Maxi ni katanya pakaian sunnah org2 beriman
Quote LostStar 9-1-2019 07:17 PM
ada geng tak dalam ni yang tak selesa pakai baju kelawar tu? {:smile

Aku sgt2 la tak selesa... sejok pon ea gak.. lebih selesa pakai baju dan seluar (young curve pny selesa sgttt)  {:love
Quote gossip.girls 9-1-2019 10:39 PM
Before kawin selalu pakai. Tp lepas kawin husband tak bagi pakai. {:cryrun
Quote ayjay 10-1-2019 12:46 AM
mdhelmi: xyah cuba pakai pon dah bole tau kotattention seeker btol


Dia ni memang sebab business
Quote ayjay 10-1-2019 12:47 AM
Artemesiaa replied at 9-1-2019 05:26 PM
Saja je tu cari perhatian pada hal ada je jubah lelaki yang bentuknya sama seperti kaftan

Hahahaha memang dia ni try hard seeking attention!
Quote ayjay 10-1-2019 12:48 AM
LostStar replied at 9-1-2019 07:17 PM
ada geng tak dalam ni yang tak selesa pakai baju kelawar tu? {:smile

Aku sgt2 la tak selesa... se ...

Me. I prefer naked. Hahahaha or tank top & panties.
Quote kay781 10-1-2019 01:56 AM
Macam ni pun nak tular. Kah
Quote chicozinn 10-1-2019 09:17 AM
aku xselesa pakai..terlebih angin msuk pn leh sebu perut aku
Quote belilies 10-1-2019 09:39 AM
Cross-dressing out of the closet
Quote haryatie 10-1-2019 09:40 AM
Edited by haryatie at 10-1-2019 09:41 AM

geli aihhh kalau dpt laki mcam ni
mcam x bleh pakai kain pelikat
aku yg prempuan pun x pakai ni
kain batik sarung n baju ni..mmg x lah


Quote MadameOnion 10-1-2019 12:06 PM
i tak berapa suka baju kelawar.. i prefer pakai seluaq pendek/hot pants je kat rumah..dgn tshirt nipis2 ala2 langkawi ke, pangkor ke, sabah ke..nak buat keja pun senang..masuk bilik air basuh berak anak pun tak la meleweh2 ke lantai

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065661s Gzip On
To Top