Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Pemandu Dakwa Terima Arahan Bunuh Dari Aplikasi Uber

10-1-2019 11:13 AM|Oleh: Nia M| Komen: 24

Kemudahan pengangkutan Uber tidak dapat dinafikan lagi bahawa ia benar-benar memudahkan ramai orang. 

Selain harganya yang murah, rangkaian Uber juga lebih meluas dibandingkan dengan pengangkutan teksi yang bukan sahaja mahal, tetapi kawasannya juga terhad.


Kredit foto: Google

Tetapi, penumpang Uber terdedah kepada risiko keselamatan kerana sesiapa sahaja boleh menjadi pemandu Uber. 

Seorang pemandu Uber dari Michigan, Amerika Syarikat telah mengaku membunuh enam pelanggan Uber yang melanggan perkhidmatannya.


Jason Dalton
Sumber foto: Google

Jason Dalton berkata, dia 'terdengar suara jahat' di dalam aplikasi Uber tersebut yang menyuruhnya membunuh pelanggan-pelanggannya pada malam itu. 

Ketika memberi keterangan kepada hakim, Jason memberitahu dia memang sudah lama teringin melakukan perbuatan itu.


Keluarga mangsa
Sumber foto: Nz Herald

Jason mengaku atas tuduhan menembak lapan pelanggannya di lokasi berbeza di kawasan Kalamazoo. Empat wanita, seorang lelaki dan remaja lelaki berusia 17 tahun telah terbunuh, manakala dua lagi mangsa terselamat. 






Mangsa yang maut ditembak Jason
Kredit foto: Nz Herald

Seorang dari mangsa yang terselamat itu baru berusia 15 tahun. Dia mengalami retak di tempurung kepala selepas ditembak. Susulan itu, remaja berkenaan menjalani pembedahan untuk memasukkan kepingan plastik. 

Difahamkan, Jason dikenakan hukuman mandatori penjara seumur hidup tanpa parol. 


Kredit foto: Google

Risiko ada di mana-mana. Semoga semua lebih berhati-hati di luar sana selepas ini! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
5
Terkejut
5
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
6
Komen: 24
Komen

Previous : Barber 'Lurus'! Cukur Rambut Lelaki Bentuk Segi Tiga, Salah Faham Dengan Simbol Pause

Next       : Mahu Jadi Jutawan Dan Memenangi Ganjaran USD3 Juta? Jom Sahut Cabaran Richard Branson!

Komen Terbaru

Quote Zaien 11-1-2019 08:41 AM
noell replied at 10-1-2019 05:34 PM
kalo you single tuh tanda ada jodoh sis

hahahaha.. sbb 5x org yg sme.. friendly plak tu n slalo discuss cter sal job yg lebih kurang la sme dlm biomedical..

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 10-1-2019 11:33 AM
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni
Quote tikusmontok 10-1-2019 11:36 AM
prettyuglybabe replied at 10-1-2019 11:33 AM
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni

kelleng lagi ramai la dengar suara2
Quote () 10-1-2019 11:38 AM
prettyuglybabe replied at 10-1-2019 03:33 AM
ingatkan melayu je ada penyakit dengar suara-suara ni

mat salleh punya black magic lagi dasyat tau...
Quote () 10-1-2019 11:39 AM
tikusmontok replied at 10-1-2019 03:36 AM
kelleng lagi ramai la dengar suara2

kelleng tu sape ekk?
Quote tikusmontok 10-1-2019 11:40 AM

kelly ng
Quote () 10-1-2019 11:41 AM

oh yg tu ke...isk ko ni ingat sape tadi...yg tu mmg!
Quote Artemesiaa 10-1-2019 11:42 AM
Mental macam mana boleh dibenarkan pandu Uber
Quote Zaien 10-1-2019 12:43 PM
() replied at 10-1-2019 11:38 AM
mat salleh punya black magic lagi dasyat tau...

yeke???
Quote Paiya 10-1-2019 12:43 PM
kesian penumpang2 itu
Quote () 10-1-2019 12:47 PM

iye..tak tipu
Quote mieymiey 10-1-2019 12:49 PM
Sakit mental, saiko, gila.
Hujung-hujung 'suara jahat' yang salah.
Quote Zaien 10-1-2019 12:50 PM
so far naik grab kt mlaka ni xde la yg pelik2..
cuma slalo dpt driver yg sme.. huhhu
Quote supernaturalee 10-1-2019 12:52 PM

tgk American Horror Story
ada tunjuk ritual yg dorg buat tu
siap dgn mentera bagai



Quote () 10-1-2019 12:52 PM
Zaien replied at 10-1-2019 04:50 AM
so far naik grab kt mlaka ni xde la yg pelik2..
cuma slalo dpt driver yg sme.. huhhu

scarynya dapat pemandu yg sama..jaga2 je lah,,tah2 jelmaan
Quote cHimo 10-1-2019 12:54 PM
schizo... bukan penumpang saja yang terdedah kepada bahaya.. pemandu pun terdedah juga... macam baru2 nih kecoh juga driver grab kena rompak oleh penumpang... Sapa yang grab kat area kk Sabah tuh tau laa mana2 tempat black area...
Quote Zaien 10-1-2019 02:54 PM
() replied at 10-1-2019 12:52 PM
scarynya dapat pemandu yg sama..jaga2 je lah,,tah2 jelmaan

siang2 ari takkan jelmaan? kikikih
cuma awkward la.. org yg sme jek.. nsib bkn jodoh wakakakaka
Quote Zaien 10-1-2019 03:12 PM
cHimo replied at 10-1-2019 12:54 PM
schizo... bukan penumpang saja yang terdedah kepada bahaya.. pemandu pun terdedah juga... macam baru ...

tingat kes bnuh driver grab ke uber ey?? thun lpas nye kejdian...
yg driver laki tu kesiannya.. alih2 jupe mati dlm keta..

Quote kroit92 10-1-2019 03:39 PM
Zaien replied at 10-1-2019 03:12 PM
tingat kes bnuh driver grab ke uber ey?? thun lpas nye kejdian...
yg driver laki tu kesiannya.. a ...

yang budak muda tu kan? sedihnya weyyy.. mati kena kecik
mayat jumpa kat seat belakang terbalik. kepala kat bawah, kaki kat atas

baik budaknya. baru habis belajar, belum dapat kerja tetap, buat uber nak tolong family
lepas tu kena rompak, kena bunuh

Quote Zaien 10-1-2019 03:58 PM
kroit92 replied at 10-1-2019 03:39 PM
yang budak muda tu kan? sedihnya weyyy.. mati kena kecik
mayat jumpa kat seat belakang terbalik.  ...

ha btol2.. kes yg tuh... kesian muda lagi..
niat nak tmbah duit dgn jdi driver kan..
kes tu pun xde kesudahan kan?
last bc katanya last penumpang dia warga asing kan?

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081445s Gzip On
To Top