Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Suami Isteri Biadab Hina Institusi Diraja, Digantung Kerja Serta- Merta

Oleh: Myra Rozi|9-1-2019 11:20 AM Komen: 161
Pasangan suami isteri yang melemparkan komen biadab terhadap institusi diraja menerima padah apabila kedua-duanya digantung kerja sementara oleh majikan masing-masing.

Difahamkan, wanita tersebut merupakan seorang kakitangan di Tenaga Nasional Berhad.

Foto: FB
Manakala lelaki berkenaan adalah kakitangan di PEMANDU Associates.

PEMANDU Associates, sebuah firma perundingan melalui satu kenyataan rasmi di laman Facebooknya menyatakan, pihaknya memandang serius perkara tersebut dan akan mengambil tindakan yang sewajarnya.

Foto: FB
Harian Metro melaporkan, seorang pengguna di laman Facebook dikenali sebagai Fitri Azmiza terkilan dan tidak berpuas hati terhadap kenyataan biadap terbabit.

Kenyataannya berbaur kebencian dan menghasut terhadap keluarga diraja dan sistem monarki di negara ini adalah tidak patut dan biadab, maka diharap tindakan tegas diambil. 

Selain itu, pekerja sebegini juga menjejaskan reputasi firma berkenaan kerana menggaji pekerja yang tidak beretika.

Foto: Twitter
Jika layak dibuang harus dilakukan segera. Perkara ini sangat tidak bermoral bagi seorang Melayu yang hidup dalam masyarakat bermonarki sejak sekian lama."

Sebelum ini, Cisco Asean memutuskan untuk memecat seorang pekerjanya kerana menghina Yang di-Pertuan Agong di Facebook, susulan menerima tekanan daripada orang ramai.

Kedua-dua kenyataan menghina tersebut dibuat selepas Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V, mengumumkan perletakan jawatan baginda sebagai Yang di-Pertuan Agong. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 161
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote None68 13-2-2019 01:14 PM
Org koje gomen ni mmg byk masa..tu x kira membawang lagi..kita koje swasta ni xde masa plak nak buat gitu rupa..kan sendiri dah susah tp anak datuk cucu menteri kan no hal sure x miss soru.

Lain-lain Komen

Quote coughtlava 8-1-2019 05:06 PM


dah kena komplain, esuk lusa ilang jawatan la tu




Quote CharlesDera 8-1-2019 05:06 PM
Sorry, that page doesnt exist! bro...wkakakakakakkakakaka
Quote coughtlava 8-1-2019 05:07 PM



Quote coughtlava 8-1-2019 05:09 PM
CharlesDera replied at 8-1-2019 05:06 PM
Sorry, that page doesnt exist! bro...wkakakakakakkakakaka

gila kau nak terus menten page yg dah beribu orang maki

habis malu friends fb sedara mara baca kena maki bodoh babi sial anak haram kat page sendiri

paling best, delete account fb la




Quote alesandra 8-1-2019 05:10 PM
tnb mana? bangsar keewww
Quote CharlesDera 8-1-2019 05:11 PM
coughtlava replied at 8-1-2019 05:09 PM
gila kau nak terus menten page yg dah beribu orang maki

habis malu friends fb sedara mara baca  ...

belajaq tinggi2 kereja baguih2 tapi bowdow....wakakakakakakak
Quote coughtlava 8-1-2019 05:11 PM
admin fb tnb careline mesti pening, tetiba jumlah posting melonjak beribu2 post



Quote laksmanabentan 8-1-2019 05:12 PM
tudia.... padah mulut badan binasa...
Quote EvieWanKenobi 8-1-2019 05:14 PM
keyboard warrior sangat..
Quote tikusmontok 8-1-2019 05:16 PM
bapa dia datuk astaman abdul aziz. neneknya Tan Sri Datin Paduka Seri Dr. Aishah Ghani - bekas Menteri Kebajikan Masyarakat Malaysia (1973-1984) dan Ketua Wanita UMNO (1972-1984).
Quote coughtlava 8-1-2019 05:18 PM
tak pepasal muka laki bini viral glamor silap pasal
mesti mak pak, mak mertua pak mertua, ipar duai baca bahlol2 ni kena maki online kaw kaw

aib siot












Quote tumpanglalu74 8-1-2019 05:20 PM
CharlesDera replied at 8-1-2019 05:11 PM
belajaq tinggi2 kereja baguih2 tapi bowdow....wakakakakakakak

Habis berlonggok kat situ ape sume yang jurusan Perdagangan zaman sekolah..  Set2 yang takmo jadik doktor, engineer ni sebab takmo ambik subjek sains.  Anak ongkaye sume ni..

Quote tri-max 8-1-2019 05:21 PM
woow... sila bedung jari jemari masing2 yer semua
ikat ketat, jgn longgar
sat gi terburai bendung laju jer nak mencarut
ke balai la terus huhu
Quote mjla 8-1-2019 05:22 PM
Badi umno susah nak buang. Kesumat dihatitu terserlah jua.
Quote coughtlava 8-1-2019 05:24 PM


kau hina raja2 melayu kita online, melayu ramai2 hina kau balik online offline sampai opis melayu cari kau antar bantahan

nak tunjuk taiko lagi??

silakan









Quote CharlesDera 8-1-2019 05:25 PM
coughtlava replied at 8-1-2019 05:18 PM
tak pepasal muka laki bini viral glamor silap pasal
mesti mak pak, mak mertua pak mertua, ipar duai ...

bak kata penganut kuil...karma......kita jangan percaya karma2 ni...ini semuanya kuil....wakakakakakakaka
Quote coughtlava 8-1-2019 05:28 PM
CharlesDera replied at 8-1-2019 05:25 PM
bak kata penganut kuil...karma......kita jangan percaya karma2 ni...ini semuanya kuil....wakakakak ...



masa buat posting tu mesti rasa hebat gelak gelak senyum2, bangun pagi fb penuh maki hamun, muka terpampang kena share
baru menangis call opis mintak mc 2 hari sebab muka dah cambabi tahan malu


Quote xy_daen 8-1-2019 05:28 PM
Orang UMNO...selayaknya...
Quote hanasensei 8-1-2019 05:28 PM
Susah gak klau golongan kerabat ni xboleh kena kritik lgsung. Tp xyahla smpai nk mencarut ydpa or sultan.. Kata dulang paku serpih.. Geng umno dlu pun jenih perabih duit rakyat n menipuuu juga.. Skrang x la sbb dh xda jawatann nk lobi mna2 projek..

Lihat semua komen(161)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102784s Gzip On
To Top