Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Populariti Meghan Markle Merosot, Pakaian Berjenama Dipakainya Dah Tak Laku?

8-1-2019 10:26 AM|Oleh: Nia M| Komen: 28

Nama Meghan Markle semakin lama semakin hangat diperkatakan. Semuanya gara-gara isu Meghan dikatakan suka bertindak mengikut kepalanya sendiri serta tidak sebulu dengan Duchess of Cambridge, Kate Middleton. 

Kontroversi semakin menjadi-jadi apabila Meghan didakwa sudah lama tidak menghubungi bapanya sejak berkahwin dengan Putera Harry. 


Kredit foto: Google

Terkini, jualan fesyen kot mewah jenama Victoria Beckham yang turut digayakan Duchess of Sussex itu sewaktu musim Krismas lalu, dikatakan tidak mendapat sambutan.


Kredit foto: Google

Harga kot labuh yang cantik dan elegan itu mencecah 2000 pound sterling iaitu bersamaan lebih kurang RM10,000. Hasil rekaan pereka fesyen Posh itu masih lagi ada di pasaran.

Kredit foto: Google

Terdahulu, apa sahaja fesyen yang dipakai Meghan pasti laku keras terjual. Contohnya, kot berwarna krim jenama Line the Lable yang dipakai Meghan ketika pengumuman pertunangannya dengan Putera Harry. 


Kredit foto: Google

Kot itu terjual dalam masa beberapa jam sahaja sehinggakan laman web rekaan fesyen itu menjadi sesak dan tidak dapat diakses. 

Hal sama turut terjadi pada Mac lalu apabila Meghan mengenakan kot rekaan J. Crew ketika hadir ke majlis Hari Wanita Antarabangsa bersama Putera Harry. 

Permintaan terhadap rekaan kot itu terlalu tinggi dalam masa singkat sehingga menyebabkan laman web jualan itu tidak dapat diakses


Kredit foto: Google

Namun, populariti Meghan Markle nampaknya sudah merosot sehinggakan kot rekaan Victoria Beckham yang dipakainya tidak menjadi rebutan seperti kebiasaan. 

Adakah ini bermakna orang ramai sudah mula bosan dengan penampilan dan sikapnya atau ia hanya kebetulan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
4
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
6
Komen: 28
Komen

Previous : Bila Suami Tak Boleh Move On, Wajar Tak Namakan Anak Sempena Bekas Kekasih?

Next       : Kios Kosmetik Konsep Jom Kongsi Ramai-ramai! Bersih Ke Tak Tu?

Komen Terbaru

Quote kellykemah 8-2-2019 04:32 PM
Dia ni lawa mmg ler lawa...tp cam xbest la. Cam trying too hard hokeyyy..
Its like she' s trying to put so much changes dlm royal family ni. Dia nya wedding pun dah a bit controversial but lots of people kata its about time for those changes lah kan.
Then ramai pulak staff dia yg resign agaknya dah nape kan...meghan ni dia potray diri dia as like very well behaved and educated but at the same time very stylish. But the humbleness is not there lah. X mcm kate...manners and humbleness kate tu sgt2 terserlah n xnampak mcm lakonan.
Harap2 dia x kecewakan  harry....i pity him.

Lain-lain Komen

Quote nisako 8-1-2019 11:14 AM
ala bosan dia ni.
Quote pumpkingirl 8-1-2019 11:23 AM
Dia ni mcm berpotensi utk mental breakdown ni..humm
Quote catalina 8-1-2019 11:25 AM
branak nnt naiklah balik
ramai orang suka tengok baby
Quote namieamuro 8-1-2019 11:28 AM
sape soh carik psl dgn future queen? pastu carik psl dgn anak buah kesygan laki die..mendpt la kan ummah brits jadi maken meluat



tp btl ke artikel ni..sheols baru je dpt title best dress last year n biggest spenders dlm brf
Quote Supersirap 8-1-2019 11:52 AM
tak nampak regal la dia ni
Quote azwanaliori 8-1-2019 01:10 PM
Baju tu jd x laku sbb dia yg pakai? Sape yg buat statistik terencat mcm ni? Senang2 cmtu je buat statistik?? Boleh main agak2 je punca sales turun?

Org wajib g beli baju apa yg royal pakai ke? Takat tulis cmni sapa pun boleh, post la bukti statistik yg sahih  dr kompeni baju tu sume.


Bangangnyeeeeeeeeeeeeeeeee  smear campaign bodoh ini.
Quote ihtisyam1 8-1-2019 03:34 PM
Baju tu tak cantik,plain
Quote Zaien 8-1-2019 03:42 PM
cri psal lgi dgn future queen...
wahhhh sjk kwen x contct bapak???
lupa daratannnn ka???? ewwww
Quote judicata 8-1-2019 03:55 PM
azwanaliori replied at 8-1-2019 01:10 PM
Baju tu jd x laku sbb dia yg pakai? Sape yg buat statistik terencat mcm ni? Senang2 cmtu je buat sta ...

cuba baca betul-betul.

bukan baju tu jadi tak laku sebab dia yang pakai. tapi baju tu tak sold out even AFTER dia pakai. sebab sebelum ni, media kata dia best dressed royal pastu apa je dia pakai akan laku keras ie SOLD OUT via website/kedai fizikal because of the Meghan effect. and yes, people will buy item of clothing just because a royal wears it, provided it is not custom made or mahai namati. it is not a smear campaign la. duh. even kate pon dorang akan compare dari segi sales kalau pakai baju high street brand melainkan bespoke dress.



tu yang dorang heran kenapa baju victoria beckam ni tak sold out lagi dalam website.
Quote alizna82 8-1-2019 05:42 PM
ntah ape bengap la harry leh sangkut kat minah social climber attention seeker famehoe ni. Nobody cared about her before Harry! Dah banyak keluar kisah benar mcm mana nastynya dia ni. dgn kate pun dia bitchy depa kata. harap x lama lg berambus cpt2 dari internet
Quote samasam90 8-1-2019 07:09 PM
sheolls ne sesuatu sangat.. tgk gambar2 charity dia tu, hadap sangat puji2an.. fake ya hamat pegang pen mata terbeliak acah2 fokus.. hello bij, kau jumpa sekali je pun.. choiiiiii
Quote lotionmilo 8-1-2019 07:25 PM
Seriuslah coat tu harga 2000? Tarap Zara jer lol

Quote Begbiru 9-1-2019 09:55 AM
dulu

Sarah sibuk nak ikut cara Diana..... sampai dia meltdown
now Megan pulak ke? nak ikut cara Kate?
Quote riantika 9-1-2019 11:19 AM
tak pernah suka dia ni...i team Duchess of Cambridge
Quote nhao 9-1-2019 02:49 PM
me tooo team kate
Quote huehue 9-1-2019 02:56 PM
#teamkate here

Until next issue sebab sebenarnya iolls #teamlalang
Quote mizzmimi 9-1-2019 03:44 PM
Tengok harga laaa.. Sebab tu kot tak soldout. Harga tahap orka bukan tahap marhaen
Quote cikgujun 9-1-2019 10:10 PM
True, mcm smear campaign towards outsider non Brit
Quote MadameOnion 11-1-2019 11:18 AM
dia ni sesuatu sangat..ala2 mak lampir tapi kokosen..kate middleton tu simple je..tengok pun sejuk je hati

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.048480s Gzip On
    To Top