Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Dua Artis Indonesia Ditahan, Disyaki Jadi Pelacur Online

Oleh: Myra Rozi|7-1-2019 02:10 PM Komen: 22
Dua artis Indonesia ditahan selepas dipercayai terbabit dalam pelacuran secara dalam talian.

Agensi berita Antara melaporkan, kedua-duanya yang dikenali sebagai Vanessa Angel dan AF ditahan selepas pihak polis mengesan berlakunya transaksi pembayaran untuk aktiviti tidak bermoral itu.

Antara yang ditahan adalah empat saksi, dua artis iaitu Vanessa dan "AF" dan tiga lagi yang dipercayai terbabit dalam urusan aktiviti itu.


Ketua Polis Jawa Timur, Arman Asmara berkata, 

"Kami melakukan siasatan melalui media sosial dan diketahui kegiatan tersebut dilakukan di sebuah hotel di Surabaya.

"Tarifnya yang satu Rp80 juta (RM23,164), satu lagi Rp25 juta (RM7,238)."

Gambar Hiasan
Dalam perkembangan yang sama, pengurus kepada Vanessa Angel iaitu Lidya berkata dia tidak pernah mengetahui artis itu terbabit dalam aktiviti pelacuran online.

"Vanessa ke Surabaya untuk menjadi pengacara dalam satu majlis di sana." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AmandaRollins 7-1-2019 11:26 PM
Syahrini pun sama jgk..pelacur online plg top kt indon darul lacur

Lain-lain Komen

Quote anaktoyol 7-1-2019 02:13 PM
AF tu sapa?
Quote () 7-1-2019 02:25 PM
AF tu akademi fantasial
Quote cHimo 7-1-2019 02:32 PM
Avriellia Shaqqila..
Quote paz 7-1-2019 02:34 PM
AF aja plak nama nyer.
Quote underground 7-1-2019 03:02 PM
gila mahal.. baik kahwin.. halal dan menjaga keturunan.

pelik manusia sekarang.
Quote CiliPadiSedap 7-1-2019 03:07 PM
Kt tumblr murah je one shoot 100 juta rupiah
Quote Orgkgdukobesi 7-1-2019 03:11 PM
Sapa retis indonesia nih? Femes ker
Quote buapakperut 7-1-2019 03:25 PM
artis kah. artis sinetron apa? nyanyi apa? gak kenal deh
Quote baghal_bortuqal 7-1-2019 03:40 PM
Bak sini wasap number dia
Quote GigaMom 7-1-2019 04:06 PM
underground replied at 7-1-2019 03:02 PM
gila mahal.. baik kahwin.. halal dan menjaga keturunan.

pelik manusia sekarang.

Tu pasal.
Nk on 3x sehari pun boleh
Quote RatuDunia94 7-1-2019 06:55 PM
Ala2 retis gred d kat indon je kot..
Quote Decaffeinated 7-1-2019 07:03 PM
CiliPadiSedap replied at 7-1-2019 03:07 PM
Kt tumblr murah je one shoot 100 juta rupiah

Calculator rosak ka 100 juta tu ko kata murah...
Quote slavehunter 7-1-2019 07:06 PM
Artis indon memang meniaga body online. Kris dayanti tu pun masa kawin dengan Anang meniaga body gak. Akak aku punye boss pernah dioffer nak sewa kris tak.
Quote CiliPadiSedap 7-1-2019 08:08 PM
Decaffeinated replied at 7-1-2019 07:03 PM
Calculator rosak ka 100 juta tu ko kata murah...

RM 30 000 murah lah tu bagi orang kaya
Quote sharlenetexas 7-1-2019 08:50 PM
Decaffeinated replied at 7-1-2019 07:03 PM
Calculator rosak ka 100 juta tu ko kata murah...

100 juta tu.mcm sasha 30k
Quote melnanzz 7-1-2019 08:58 PM
23k untuk sekali romen. Sasha masih mendahului dengan bayaran 30k sekali romen. Nampaknya kedudukan Malaysia masih kekal ditangga atas.
Quote wirazam 7-1-2019 09:32 PM
tak terkenal dong...tp lawa sih...
Quote Manjahati 7-1-2019 09:42 PM
Retis gred apa ni
Quote azwanaliori 7-1-2019 09:50 PM
Byk jugak duit indon ni nk main placur ribu riban (dlm ringgit Malaysia) ye

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106855s Gzip On
To Top