Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Orang Ramai Terkejut, Wanita Koma Selama 14 Tahun Tiba-Tiba Melahirkan Anak

7-1-2019 01:01 PM|Oleh: Nia M| Komen: 11

Semi koma atau kondisi vegetatif merujuk kepada keadaan di mana pesakit itu tidak sedarkan diri. Pesakit juga tidak tahu apa yang berlaku pada dirinya serta persekitarannya. Namun, kadang-kala tindakan reflek boleh berlaku ke atas pesakit, misalnya mengerang, membuka mata dan menggerakkan tangan.

Di Phoenix, Amerika Syarikat, seorang pesakit wanita yang mengalami semi koma selama 14 tahun di Pusat Penjagaan Kesihatan Hacienda mengejutkan orang ramai apabila tiba-tiba melahirkan anak.

Berikutan itu, siasatan salah laku seksual telah dijalankan bagi mencari pesalah rogol yang telah mengambil kesempatan ke atas pesakit itu. 


Gambar Hiasan
Menurut laporan, pekerja di pusat kesihatan itu tidak menyedari bahawa pesakit tersebut mengandung sebelum ini. Mereka hanya mengetahui pesakit itu sedang melahirkan anak apabila terdengar bunyinya mengerang kesakitan. Seorang jururawat membantu dalam proses bersalin itu. 

Akibat dari kejadian itu, pekerja lelaki tidak lagi dibenarkan masuk ke bilik pesakit wanita tanpa ditemani mana-mana pekerja wanita di pusat tersebut. Langkah keselamatan juga telah diarah supaya diperketatkan lagi.


Nampaknya, di mana-mana pun sudah tak selamat bagi wanita. Semoga kejadian seperti ini tidak lagi berulang dan harapnya pihak hospital di mana-mana sekali pun mengambil langkah keselamatan bagi memastikan pesakit kekal selamat. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Previous : Rahsia Cantik Dengan Kunyit Yang Setiap Wanita Perlu Tahu!

Next       : Bila Suami Tak Boleh Move On, Wajar Tak Namakan Anak Sempena Bekas Kekasih?

Komen Terbaru

Quote OmJualGas 8-2-2019 05:32 PM
Kill Bill ...

Lain-lain Komen

Quote LautBiru52 7-1-2019 01:15 PM
Kesiannya. Dah la koma. Kena rogol pulak. Macam susah je nk cari perogol tu. Binatang betul la
Quote BebeQ 7-1-2019 02:58 PM
Orang koma tiba2 mengerang kesakitan, lepas bersalin tu dia koma balik ke?
Quote weezerfan 7-1-2019 05:28 PM
Babi jantan yg rogol dia
Quote kroit92 8-1-2019 12:34 AM
celaka betul
Quote hasniey 8-1-2019 12:47 AM
Kesiannye...ibu kesian.anak pon kesian.siallaaa jantan xguna amik ksempatan cmtu.g mati la sana!!!
Quote prettyuglybabe 8-1-2019 09:39 AM
negara kokesen pun ada jantan tak bertamadun rogol pompuan??
Quote madammind 10-1-2019 01:43 PM
dunia akhir zaman
Quote duffyduck 25-1-2019 10:44 PM
jahat gila. may you rot in the jail
Quote None68 8-2-2019 01:28 PM
Ye la lepas beranak tu dia jaga balik ke koma?
Quote kyrana 8-2-2019 05:26 PM
Lps beranak sambung koma ke
Quote OmJualGas 8-2-2019 05:32 PM
Kill Bill ...

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045604s Gzip On
    To Top