Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Orang Ramai Terkejut, Wanita Koma Selama 14 Tahun Tiba-Tiba Melahirkan Anak

7-1-2019 01:01 PM|Oleh: Nia M| Komen: 17

Semi koma atau kondisi vegetatif merujuk kepada keadaan di mana pesakit itu tidak sedarkan diri. Pesakit juga tidak tahu apa yang berlaku pada dirinya serta persekitarannya. Namun, kadang-kala tindakan reflek boleh berlaku ke atas pesakit, misalnya mengerang, membuka mata dan menggerakkan tangan.

Di Phoenix, Amerika Syarikat, seorang pesakit wanita yang mengalami semi koma selama 14 tahun di Pusat Penjagaan Kesihatan Hacienda mengejutkan orang ramai apabila tiba-tiba melahirkan anak.

Berikutan itu, siasatan salah laku seksual telah dijalankan bagi mencari pesalah rogol yang telah mengambil kesempatan ke atas pesakit itu. 


Gambar Hiasan
Menurut laporan, pekerja di pusat kesihatan itu tidak menyedari bahawa pesakit tersebut mengandung sebelum ini. Mereka hanya mengetahui pesakit itu sedang melahirkan anak apabila terdengar bunyinya mengerang kesakitan. Seorang jururawat membantu dalam proses bersalin itu. 

Akibat dari kejadian itu, pekerja lelaki tidak lagi dibenarkan masuk ke bilik pesakit wanita tanpa ditemani mana-mana pekerja wanita di pusat tersebut. Langkah keselamatan juga telah diarah supaya diperketatkan lagi.


Nampaknya, di mana-mana pun sudah tak selamat bagi wanita. Semoga kejadian seperti ini tidak lagi berulang dan harapnya pihak hospital di mana-mana sekali pun mengambil langkah keselamatan bagi memastikan pesakit kekal selamat. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 17
Komen

Previous : Rahsia Cantik Dengan Kunyit Yang Setiap Wanita Perlu Tahu!

Next       : Bila Suami Tak Boleh Move On, Wajar Tak Namakan Anak Sempena Bekas Kekasih?

Komen Terbaru

Quote Dwdrum 22-3-2019 10:09 PM
sudah di tangkap pun penjenayah ....

Lain-lain Komen

Quote LautBiru52 7-1-2019 01:15 PM
Kesiannya. Dah la koma. Kena rogol pulak. Macam susah je nk cari perogol tu. Binatang betul la
Quote BebeQ 7-1-2019 02:58 PM
Orang koma tiba2 mengerang kesakitan, lepas bersalin tu dia koma balik ke?
Quote weezerfan 7-1-2019 05:28 PM
Babi jantan yg rogol dia
Quote kroit92 8-1-2019 12:34 AM
celaka betul
Quote hasniey 8-1-2019 12:47 AM
Kesiannye...ibu kesian.anak pon kesian.siallaaa jantan xguna amik ksempatan cmtu.g mati la sana!!!
Quote prettyuglybabe 8-1-2019 09:39 AM
negara kokesen pun ada jantan tak bertamadun rogol pompuan??
Quote madammind 10-1-2019 01:43 PM
dunia akhir zaman
Quote duffyduck 25-1-2019 10:44 PM
jahat gila. may you rot in the jail
Quote None68 8-2-2019 01:28 PM
Ye la lepas beranak tu dia jaga balik ke koma?
Quote kyrana 8-2-2019 05:26 PM
Lps beranak sambung koma ke
Quote OmJualGas 8-2-2019 05:32 PM
Kill Bill ...
Quote ninu 22-3-2019 03:18 PM
kesiannye....mesty dia nangis je dlm koma..huhu
Quote tri-max 22-3-2019 05:29 PM
Mcm cerita asal dongeng kafirun - sleeping beauty
celaka tul jantan yg rogol tuh, apasal tak di komakan saja anu tu
Quote haruslah 22-3-2019 06:24 PM
Bukti org jahat ada di mana2
Quote TOPwind 22-3-2019 07:15 PM
anak tu hitam ke putih-
Quote Beautifulliar. 22-3-2019 10:01 PM
Meols dlu ada kwn eksiden koma 2bln lebih. Ms koma sheols ckp sheols period mcm biasa n tiap kali period adik sheols yg akn bantu bersihkan n tukar pad. Meols ingt koma ni mmg sume pon stop kecuali nafas je ada.Dlm kes ni logik sgt klo pesakit koma bthun2 tibah boleh mngandung sbb subur n period tiap bulan.Jantan yg rogol pesakit koma ni mmg celaka. Sian pmpuan tu
Quote Dwdrum 22-3-2019 10:09 PM
sudah di tangkap pun penjenayah ....

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094597s Gzip On
To Top