Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Fitnah Agong Digesa Letak Jawatan, Pihak Berkuasa Perlu Ambil Tindakan-Timbalan Menteri Besar Kelantan

Oleh: Myra Rozi|3-1-2019 04:24 PM Komen: 734
Sebuah blog yang menyiarkan artikel tentang desakan raja-raja Melayu agar Yang di-Pertuan Agong meletakkan jawatan atau dipecat kerana tidak menjalankan tugas selaku Ketua Negara dan melangsungkan perkahwinan secara rahsia telah menimbulkan fitnah.

Mengulas mengenainya, Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Amar Abdullah berkata tiada tindakan yang dikenakan terhadap pihak yang mengundang persepsi negatif terhadap Sultan Muhammad V.

Sepatutnya pihak berkuasa, kerajaan dan peguam negara mengambil tindakan terhadap mereka yang menyebarkan fitnah terhadap Yang di-Pertuan Agung.

Menurutnya lagi, berita sebegitu timbul untuk memburukkan imej kerajaan negeri kerana hubungan baik pemimpin dengan institusi diraja.


Foto: Berita Harian
Bukan itu sahaja, ia turut menjatuhkan reputasi institusi diraja.

"Saya pelik sebab sekarang ini banyak sangat tohmahan terhadap Sulatan Muhammad V, sepatutnya penguat kuasa ambil tindakan tegas malah pihak Pejabat Peguam Negara sepatutnya lebih peka.

"Sampai sekarang, saya tertanya-tanya apa yang dibuat oleh pihak Peguam Negara sehingga banyak berita fitnah tersebar dalam media sosial."

Sinar Harian melaporkan, Mohd Amar menggesa semua pihak untuk mempertahankan kedaulatan negara. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
4
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 733
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote riyadhK 12-1-2019 06:31 PM
kakyungpilah85 replied at 7-1-2019 08:35 AM
sepanjang SK ni jadi agong xnampak pon ape benda yg dy buat untuk rakyat..gi melawat sana sini ke..j ...

Aah la kan baru perasan bila u cakap ni. Macam takde berita buat kerja sebagai agong selain kontroversi angkat sumpah lewat tu.

Lain-lain Komen

Quote Malaysia.Doom 3-1-2019 10:17 AM
Lucu betul ngan malaysia
Quote AbukRokok 3-1-2019 10:19 AM
kne resign la kantoi da kawin dgn miss moscow
bukan dengan neelofa
Quote alinone78 3-1-2019 10:20 AM
dia penagih dadah ke?
Quote awaynepian 3-1-2019 10:20 AM
dia rehab for alcohol kan?? dulu2 ada dengar polis pencen bercerita..
katanya jangan pandang 'dia' tu suci even rakyat negeri dia sangat mengagungkan dia ..katanya alim...juruh...

let the truth
Quote AbukRokok 3-1-2019 10:21 AM
tp tentulah kecewa ummah saracen keturunan famri
Quote nirman 3-1-2019 10:22 AM
If any King is abusing any drug, there are some general signs to look for : They include the following:  

Difficulties in performing his duties as King C always in Singapore.
Disinterest in the affairs of the nation : prefer to spend time in Singapore.
An inability to understand what is expected of him as King C he does not understand that the Rakyat does not want him to spend too much time in Singapore.  
Taking long leave of absence, and getting poor performance reviews from the Rakyat in his work as King.
A lack of interest in taking the right wife to be Queen.
Drastic changes in relationships C divorcing wife, marrying mail order brides from Russia.
A noticeable lack of energy when performing daily activities during the day because his is busy doing other things at night.
Spending more money than usual (paying for Hotel Suite in Singapore).
Requesting additional spending money (like the RM$100 million from you know who lah!))
Issues with financial management. Always asking the rakyat to foot his bill and being unable to live within his means.
Changes in appetite. No longer wants Nasi Dagang with Ikan Tongkol Curry, pickled chilis and vegetables for breakfast. Instead prefers a Russian breakfast of kasha, butterbrots, boiled or fried eggs, tvorog or cereal.
Bloodshot eyes, poor skin tone, and appearing tired or run down. Already confirmed by his security detail!
Defensiveness when asked about substance use. Maybe Tun should do the asking and see his response.
Confused mental state : Asking to go on medical leave when he should be asking for marriage leave.
Share this:

https://blog.steadyaku47.com/hom ... ddiction-in-a-king/
Quote haryatie 3-1-2019 10:23 AM
biar betikkkkkkkkkkkkk
Quote kasibiman 3-1-2019 10:24 AM
Dia kene nasi kangkang slavik kah?


Cyka blyatt
Quote DARSITA 3-1-2019 10:32 AM


Sultanah Pakistan tentu teruja nak jadi Permaisuri Agong. Tu pasal Sultan Pahang tak lepas jwt bagi pada anak kot kot?

Elok lah bagi pada Tg Mahkota. Biar rancak board CI bila Azmee jadi Permaisuri Agong nanti.

BTW demi kesejahteraan rakyat elok  Sultan JDT tolak pencalunan. Tak payah lah jadi Agong utk Negara Malaysia sebab Johor bukan dlm Malaysia pun kannnnnn ~


Quote noor2 3-1-2019 10:34 AM
Edited by noor2 at 3-1-2019 10:38 AM

Pakai ketayap. .pakai jubah +selipar. ..semua orang puji termasuk aku sekali kena tipu. ..hehe

Sekali.dia kawin dengan bekas ratu dunia yang seksi. ..terus ternganga sekejap. .cuba berhusnuzon...tapi tak mampu. .hehe
Quote TuntungReturn 3-1-2019 10:34 AM
bila mesuarat majlis raja2??
Quote iwansa 3-1-2019 10:38 AM
Tun dah le berkrisis dgn SJ,  panjang kisah ni nant, btw kalau dah sampai paksa resign, mcm berat je kesalahannya,, isk2
Quote ninjago 3-1-2019 10:38 AM
noor2 replied at 3-1-2019 09:34 AM
Pakai ketayap. .pakai jubah +selipar. ..semua orang puji termasuk aku sekali kena tipu. ..hehe

i pun tertipu dgn kezuhudan dia. rupanya macam2 hal disebalik batu.  apa nak jadik la ngan malaysia nie
Quote dubuk 3-1-2019 10:39 AM
buah import dah balik ke belum??
Quote system_failure 3-1-2019 10:39 AM
DARSITA replied at 3-1-2019 10:32 AM
Sultanah Pakistan tentu teruja nak jadi Permaisuri Agong. Tu pasal Sultan Pahang tak lepas jwt b ...

Aku lg suka jdt jd agong sbb cipta 1 lg sejarah..

For the 1st time Tun berkhidmat 2 kali utk sultan J.

And we'll see hows the reactions..

Quote noor2 3-1-2019 10:40 AM
ninjago replied at 3-1-2019 10:38 AM
i pun tertipu dgn kezuhudan dia. rupanya macam2 hal disebalik batu.  apa nak jadik la ngan malaysi ...

Paling sedih..masa rakyat Malaysia huru hara. .kes adib ...dia senyap tak peduli nasib rakyat dan negara. .tu belum lagi kes rakyat miskin semua tu...
Quote system_failure 3-1-2019 10:42 AM
What do u expect from tengku mahkota yg arahkan team UTK kejar dan tangkap bonda dan ayahanda sendiri masa nak pi merawat kat hospital ..
Quote fifie_olin 3-1-2019 10:44 AM
x sangka beliau sebegitu
haa ni br betul2 tepok
Quote nishikido 3-1-2019 10:45 AM
Kalau dengan sultan J mahu ribut taufan pentadbiran kerajaan..tapi bagusnya, sekarang tun M terlalu banyak U-turn and i rasa sultan J je berani sound setepek dengan terang..sultan2 lain selain perak,i rasa cam takde function..setakat megah di negeri sendiri

Lihat semua komen(734)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098843s Gzip On
To Top