Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Siapa Kata Kuala Kangsar Tak Ada Tempat Makan Best? Salah Besar, Ini Antara Yang Terbaik

2-1-2019 01:25 PM|Oleh: Nameera| Komen: 7

Memikirkan tempat makan menarik di Kuala Kangsar, sudah tentu Laksa Pak Ngah bermain di pemikiran anda bukan? 


Namun begitu, tahukah anda masih ada beberapa tempat makan kegemaran dan menjadi tumpuan ramai? Salah satunya Milo Kepal Tok Abah yang baru-baru ini telah Viral.


Laksa Pak Ngah 

Foto: Google

Laksa Pak Ngah sudah lama bertapak di Kuala Kangsar. Selain dari terkenal dengan laksa yang diproses sendiri, restoran Laksa Pak Ngah juga terkenal dengan pelbagai menu special dan unik. Antaranya ialah Laksa Goreng Kuah Banjir, Laksa Telur Sarang, dan Laksa Special iaitu laksa yang dibungkus dengan telur ala pataya dan di makan bersama kuah Laksa. Yang pasti kesemuanya pasti membuka selera anda. 


Foto: Google

Facebook : https://www.facebook.com/Laksa-Pak-Ngah-196902917039423/


Milo Kepal Tok Abah

Foto: Google

Mencari Milo Kepal Viral? Di sinilah tempatnya. Apa kata anda singgah sebentar ,dan rasakan sendiri keenakan Milo Kepal Tok Abah. Biasanya gerai Milo Kepal Tok Abah akan beroperasi dari jam 12.30 tengahari hinggalah ke 10 malam. 


Foto: Google

Facebook : https://www.facebook.com/pages/Ais-Kepal-Milo-Viral-Kuala-Kangsar-Perak/353966261744017


Medan Selera Dataran Sungai Perak Kuala Kangsar

Foto: Google

Terdapat pelbagai restoran dan gerai di sekitar kawasan ini. Dari siang hingga malam kawasan ini sentiasa menjadi tumpuan pengunjung untuk menjamu selera sambil menikmati keindahan pemandangan sungai perak yang sangat cantik. Bahkan di sini juga menjadi tumpuan utama pengunjung jika ke kuala kangsar ataupun ingin membeli pelbagai cenderamata.


Foto: Google


 Teratak Warisan Kampung

Foto: Google

Selain  medan selera di dataran Sungai Perak, restoran ini juga terkenal antara restoran pilihan untuk menikmati makan tengahari. Di sini terdapat pelbagai pilihan menu ala kampung yang pasti menepati citarasa anda. Waktu operasi dari 7.30 pagi hingga 4.30 petang.


Facebook : https://www.facebook.com/twk18/


 Uncle Jimboy

Foto: Google

Walaupun servis di sini agak perlahan, namun begitu restoran Uncle Jimboy sentiasa dipenuhi orang ramai yang ingin menikmati masakan yang begitu enak. Pelbagai menu terdapat di sini dari western hinggalah ke masakan panas yang lain.  


Foto: Google

Facebook : https://www.facebook.com/unclejimboy/


Baitu Qahwah Cafe

Foto: Google

Ini adalah salah satu cafe hispter menjadi kegemaran penduduk Kuala Kangsar. Lokasinya yang berada di dataran sungai perak dan betul-betul menghampiri sungai perak membolehkan anda makan sambil menikmati panorama sungai perak yang bergitu mengindahkan. Antara menu yang popular adalah green nasi lemak, chicken chop, lamb chop, meatball dan banyak lagi. 


Foto: Google

Facebook : https://www.facebook.com/Baitul-Qahwah-Coffee-Story-232771103438586/


Rambai Classic  Cafe

Foto: Google

Jika bertanya orang Kuala Kangsar, Restoran Rambai Classic Cafe cukup dikenali ramai. Pelbagai jenis masakan yang terdapat di sini dan dikatakan restoran  makanan western paling sedap di Kuala Kangsar dan harganya pula sangat berpatutan. Menurut cerita, Chicken Chop di sini sangat menjadi kegemaran pelanggan.


Foto: Google

Facebook : https://www.facebook.com/rambaiclassic.rambaiclassic


Wah! Menarik bukan?  Semoga senarai ini dapat membantu anda. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 7
Komen

Previous : Rugi Besar Pergi Penang Tak Singgah! Nah 10 Tempat Makan Viral Buat Anda Terduduk Kekenyangan

Next       : Dah Cuba Durian Bakar? Rasanya Lemak Manis Berkrim...

Komen Terbaru

Quote Nokiaman 10-1-2019 09:51 AM
Hampehh je ..
Baru singgah bulan lepas
Indah khabar dari rupa..
Semua makanan mcm sial..
Cendol pon mcm haramm..
Laksa Pak Ngah....tak mcm dedulu..
All pieces of SHITS..!!
Buang masa jer...

Lain-lain Komen

Quote aleesyasofia 2-1-2019 05:23 PM
laksa pak ngah bg iolss idok ler sdp mne pon..
Quote harmerz01 2-1-2019 05:25 PM
Satu lagi ......Selera Kampung Bendang Panjang.
Merasai suasana makan dalam kebun getah. Mee kicap terbaik, rasanya lebih mantap dari Ipoh.


Quote NmeeraR 3-1-2019 11:27 AM
harmerz01 replied at 2-1-2019 05:25 PM
Satu lagi ......Selera Kampung Bendang Panjang.
Merasai suasana makan dalam kebun getah. Mee kicap  ...

Yup,, Itu pun salah satu  menarik di kuala kangsar,,,
Quote NmeeraR 3-1-2019 11:28 AM
aleesyasofia replied at 2-1-2019 05:23 PM
laksa pak ngah bg iolss idok ler sdp mne pon..

Selera tak sama.. Kalau sy pun sama jugak.... ada yg lain lagi sedap.  hihi
Tapi menu kat restoran pak ngah mcm menarik jugak
Quote aarwen 7-1-2019 08:03 PM
All look sooooo gooood
Quote kaklong32 10-1-2019 09:32 AM
wah mcm menarik. bleh dipertimbangkan nk ke kuala kangsar pulak
Quote Nokiaman 10-1-2019 09:51 AM
Hampehh je ..
Baru singgah bulan lepas
Indah khabar dari rupa..
Semua makanan mcm sial..
Cendol pon mcm haramm..
Laksa Pak Ngah....tak mcm dedulu..
All pieces of SHITS..!!
Buang masa jer...

Lihat semua komen(7)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044167s Gzip On
To Top