Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Remy Ishak Solat Di Lokasi Pun Netizen Kecoh!

31-12-2018 12:14 PM|Oleh: Azza| Komen: 56




"Lelaki Kiriman Tuhan, Pujaan Hati sangat."
"OMG Bae teruk."
"Tall, dark, hensem. Melting."

Biarpun sudah berusia 36 tahun dan ramai aktor baru meningkat naik, namun aura Remy Ishak sukar dikikis daripada ingatan peminat. Tampil dengan pakej lengkap seperti masih belum berkahwin, tinggi, kacak dan macho membuatkan pelakon ini sentiasa menjadi pilihan produser tempatan. Apatah lagi apabila ada cerita-cerita di belakang tabir yang mengisahkan kebaikan Remy membuatkan ramai jatuh hati.

Terbaru, netizen ini mendedahkan yang Remy meminta izin untuk tumpang solat di lokasi penggambaran menjelaskan yang pelakon tersebut begitu menjaga solatnya. Ia membuatkan ramai peminat wanita teruja dengan karektor Remy. Akan tetapi ada juga yang menyatakan solat itu kewajipan, apa yang peliknya?

Kredit foto: Twitter

Kredit foto: IG

Maka, ramai pula yang menceritakan kebaikan Remy seperti bertemu di masjid di kampung dan sebagainya. Malahan ramai pula yang dari tidak menyukainya, tiba-tiba minat pula.



Kredit foto: IG

"Apa nak pelik, tu kan kewajipan!"
"Kalau Ebby Yus buat gitu, ada orang nak heboh-heboh tak?"

Bagaimanapun, ada juga yang hairan dengan kekaguman netizen yang keterlaluan. Bagi mereka tiada apa yang peliknya dengan Muslim bersolat kerana itu adalah kewajipan. Sedangkan tidak ramai yang tahu betapa susahnya sebagai anak seni untuk menunaikan kewajipan tersebut jika tidak punya hati yang kental.



Kredit foto: IG

Pastinya situasi sebagai anak seni tidak sama dengan situasi mereka yang bekerja di pejabat. Jadi, jika Remy Ishak solat sekalipun, bukan dia yang menyebarkan berita ini, maka kita perlulah sentiasa mewar-warkan cerita positif supaya ada yang terikut sama. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 56
Komen

Previous : "Beso Molek Aset" - Gambar Marion Caunter Penuh Komen Lucah Melampau

Next       : "Anak Angkat Pun Anak Saya, Tak Perlu DM Macam..." - Misha Omar

Komen Terbaru

Quote rayray28 2-1-2019 07:37 PM
Td mase ig live umie aida...dia ckp dia single..then bile ada tanya bukan dh ada tunang ke hrtu?umie sebutkan then smbung ke dh putus? Cepat2 dia jwb eh ada..pastu ada yg kata kalau single dh lama ngorat. Wemy leh jwb ngorat jee xpe..kuota ada 4

Lain-lain Komen

Quote eizarz 31-12-2018 12:17 PM
mat bangla ni pun ramai org nak kecoh...
Quote kuchenta_81 31-12-2018 12:27 PM
Ni yang Mira Piljah suka ni
Tambah markah untuk kanda

Quote imanda 31-12-2018 12:30 PM
eizarz replied at 31-12-2018 12:17 PM
mat bangla ni pun ramai org nak kecoh...

memana masjid pon mmg ramai je bangla pi solat. ape nak heran
Quote AshkieLa 31-12-2018 12:42 PM
Edited by AshkieLa at 31-12-2018 12:55 PM

solat je tapi kalau perangai panas baran sampai boleh mengasari perempuan sewenang wenangnya..
boleh turn off banyak gak. apepun dia ni mmg good looking kat luar tv... wangi pun wangi..
yang solat pulak di pelikkan.. bukan ke mmg wajib solat.
Quote ChildrenOfBodom 31-12-2018 12:51 PM
netizen bangang bangsat elok mampus, kalau retis tak semayang, teguk arak, pakai seksi kata urban la moden la persoal masih islam ka tidak

bila semayang jadi peghak pula, kalau retis bukan islam masuk masjid semayang jumaat nak pelik tu ok la gak.. jahannam la malaysia penuh dgn manusial mcm ni punya bangang. buat apa semua x kena.
Quote Sasakim 31-12-2018 12:54 PM
penah nampak bam remy ni kt the garden ngn tunang dia tgh beli juicee..nmpk wangi sgt {:love{:love{:love
Quote esbok 31-12-2018 01:47 PM
Big deal la juga. Takyah ckp retis lah. Org biasa muka tak hensem kerja malas kat office ni ramai tak jaga solat.{:teatime
Quote nipskacang 31-12-2018 02:03 PM
Hahahhaa tang ebi yus tu kelakar
Quote kiah_mai_pulak 31-12-2018 02:15 PM
Nmpk sgt golongan retis2 golong hina.. smpaikan retis solat pun dorang sanjung sptmana benda solat tu mmg payah org nk buat.. padahal solat tu dh mmg wajib kat semorang yg mngku Islam.. #donedakwah
Quote sharlenetexas 31-12-2018 02:21 PM
Dulu2 abam fahrin solat kt set lokasi tapi hakak/habang MUA marah2 sbb selalu kena touch up
Quote Miming2 31-12-2018 02:26 PM
Betul lah tu.. Apasal pelik sgt org solat.. Dah benda wajib..
Quote debab76 31-12-2018 02:27 PM
aiyoo solat tu wajib kot. motif batak chuols mcm solat fardhu tu something yg pelik bila org buat. choyyy
Quote amal12bh 31-12-2018 02:29 PM
sama la mcm miwa tu. ramai org suka sbb pakai tudung. sedangkan tutup aurat tu kan wajib. so mcm big deal la utk retis tu boleh jaga apa yg wajib.
Quote ad_hoc79 31-12-2018 02:47 PM
dah terang2 islam...solat kan wajib
Quote dewi_rina 31-12-2018 03:08 PM
Patut la miwa piljah suka abam

Tapi abam mmg hensem ye

Nampak manis better dari masa dgn ummi naziraaa
Quote RooneyMara 31-12-2018 04:04 PM
Mmg ramai org ckp why heboh. Tp actually tu quality yg membanggakan considering his work n surroundings. Sekarang ni I perasan kalau pegi area Selangor KL org dah tak segan dah tak pegi solat jumaat, sbb ya Allah ramai rupanya yg tak pegi. Kawan2 I sendiri ada je jenis yg hanya solat bila keadaan yg senang kan dia, maksud nya solat hanya kat rumah. So for him yg kerja tak tentu masa, kadang set ntah kat mana still solat mmg la adik adik perempuan semua minat.
Quote mirwaisahmadzai 31-12-2018 04:18 PM
abam wemy ni kalau dpt kat meols, habislah patah2 tulang meols kerjakhuenst!!!!!
Quote mirwaisahmadzai 31-12-2018 04:18 PM
abam wemy ni kalau dpt kat meols, habislah patah2 tulang meols kerjakhuenst!!!!!
Quote akubest 31-12-2018 04:22 PM
huk alohhh laki kut
mmg sempoi la solat merata
dah la mende wajib
tu pon nak kecoh

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049611s Gzip On
To Top