Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Monyet 'Nakal', Plat Nombor Kereta Pun Dicuri

Oleh: Tukang Tulis|31-12-2018 12:42 PM Komen: 6
Seekor monyet bertindak 'nakal' apabila mencuri plat nombor hadapan sebuah kereta di satu lokasi yang tidak dapat dikenal pasti di Malaysia baru-baru ini.

Memetik laporan UPI pada 28 Disember, kejadian itu dirakamkan melalui video oleh seorang saksi yang berada di hadapan tempat meletak kenderaan berkenaan.

Dalam rakaman pada 27 Disember itu, monyet tersebut dilihat mengumpil plat nombor pendaftaran sebelum membawanya lari ke atas bumbung kereta.



Menurut seorang saksi, dia ternampak sekumpulan monyet sedang berkeliaran dan melompat-lompat di kawasan tempat letak kereta semasa sedang minum teh bersama rakannya.

"Apabila saya nampak seekor monyet cuba mengumpil plat hadapan sebuah kereta, saya cepat-cepat mengeluarkan telefon dan merakamkan kejadian itu," katanya.

Susah juga kalau berdepan dengan kejadian sebegini. Monyet bukan faham pun bila ditegur. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
10
Terkejut
8
Sedih
9
Lawak
14
Bosan
10
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 31-12-2018 10:22 PM
Instead utk stop monyet tu cabut plate tu.. dia cepat keluar phone record.. batak viral detected.

Lain-lain Komen

Quote ad_hoc79 31-12-2018 12:47 PM
minat betul dia kat plat tu
Quote CharlesDera 31-12-2018 12:56 PM
mengikut teori natural selection..kemungkinan monyet itu memilih untuk berevolusi menjadi seekor dreba...wakakakakakakkakakakak

teori hanya tinggal teori..manusia itu bukan hasil dari duboq beruk yang bertutuhan dengan manusia melalui amalan bestialiti....kawan2 jangan percaya pada saintifik etis bowdow bohong...wakakaakkakakaka
Quote batmana 31-12-2018 02:23 PM
monyet suke main, klu parking tu tgkla dlu tmptnya

klu babi suka sondol
Quote saviour_09 31-12-2018 04:09 PM
polis : ko apehal tak pakai no. plat depan ni?
pemandu : beruk curi tuan
polis : haaiihhh.... (keluar buku saman)
Quote akuwell 31-12-2018 04:14 PM
Bukan nak halang monyet amek no plat tu, tapi cepat-cepat rakam ??  
Quote RatuDunia94 31-12-2018 10:22 PM
Instead utk stop monyet tu cabut plate tu.. dia cepat keluar phone record.. batak viral detected.

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.996391s Gzip On
To Top