Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Gelinya! Cacing Hidup Dalam Hidung Budak Perempuan Lebih Sebulan

31-12-2018 11:26 AM|Oleh: Tukang Tulis| Komen: 14

Kredit foto: Mirror

Tidak dapat dibayangkan bagaimana perasaan seorang kanak-kanak perempuan di Vietnam sebaik sahaja mendapati seekor cacing berwarna hitam hidup di dalam rongga hidungnya sejak lebih sebulan lalu.

Memetik laporan Mirror, haiwan itu ditarik keluar dari hidung kanak-kanak berusia enam tahun tersebut oleh seorang doktor di sebuah klinik, baru-baru ini.

Kanak-kanak yang berasal dari Phin Ngan itu dibawa ibu bapanya ke klinik berkenaan selepas dia mengadu tentang sesuatu yang bergerak di dalam rongga hidungnya.

Cacing itu dipercayai masuk ke dalam hidung kanak-kanak berkenaan ketika dia meminum air di sebuah sungai. Lama-kelamaan, cacing itu membesar sehingga kira-kira tiga inci panjangnya apabila ditarik keluar.


Kredit foto: Mirror

Dalam rakaman video yang dimuat naik di YouTube, kanak-kanak tersebut dilihat tenang ketika doktor mengeluarkan cacing berkenaan dari dalam hidungnya dengan menggunakan sebatang penyepit yang nipis dan panjang.

Namun, dia kelihatan terkejut apabila doktor menunjukkan kepadanya cacing yang telah dikeluarkan itu.


Kredit video: YouTube

Nasib baiklah cacing itu dapat dikeluarkan lebih awal. Kalau terlambat, entah apa agaknya nasib kanak-kanak perempuan berkenaan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 14
Komen

Previous : Jangan Tiru Aksi Tiga Kanak-kanak Berkejaran Atas Bumbung Khemah Di Masjidil Haram!

Next       : Koleksi Ragam Hari Pertama Persekolahan Yang Mencuit Hati!

Komen Terbaru

Quote paz 3-1-2019 10:52 AM
chinta89 replied at 3-1-2019 10:23 AM
makan brpe kali setahun.

Samalah Paz makan every January.

Lain-lain Komen

Quote rosasen 31-12-2018 02:53 PM
fuhhh mesti lega rasa dlm idung
Quote Ema.Asmadi 31-12-2018 02:54 PM
Relax je budak tu{:nose
Quote paz 31-12-2018 03:08 PM
eeeee ngerinya. Balik nak makan ubat cacing lah.
Quote mawar_mustika 31-12-2018 05:20 PM
baguslah bdk ni relax je ms doktr tu tarik kluar cacing tu
Quote groundfloor 1-1-2019 04:23 PM
Cool je anak ini...
Quote haryatie 2-1-2019 02:03 PM
eeeeee....serammm nyaa
Quote chinta89 2-1-2019 02:22 PM
paz replied at 31-12-2018 03:08 PM
eeeee ngerinya. Balik nak makan ubat cacing lah.

org dewasa pun kena makan ke?
Quote paz 2-1-2019 03:29 PM
chinta89 replied at 2-1-2019 02:22 PM
org dewasa pun kena makan ke?

kena ke tak, Paz tak sure. tapi Paz memang setiap tahun makan.
Kalau ikutkan orang dewasa lagi makan macam-macam.
Quote BoongaKertas 2-1-2019 03:33 PM
paz replied at 2-1-2019 07:29 AM
kena ke tak, Paz tak sure. tapi Paz memang setiap tahun makan.
Kalau ikutkan orang dewasa lagi ma ...

betul paz, ada ahli farmasi advice meols utk amek ubat cacing tu utk dewasa 2x setahun. just to make sure takdak cacing makan and kacau sistam dalaman kita
Quote abangadek 2-1-2019 03:56 PM
kau tak korek hidung ke deeekkk
Quote paz 2-1-2019 04:29 PM
BoongaKertas replied at 2-1-2019 03:33 PM
betul paz, ada ahli farmasi advice meols utk amek ubat cacing tu utk dewasa 2x setahun. just to ma ...

Kalau ikut kat kotak ubat tu memang dia advise setiap 6 bulan. Tapi Paz makan setiap 12 bulan.


Quote Artemesiaa 2-1-2019 05:17 PM
Euwww nasib dah berjaya dikeluarkan
Quote chinta89 3-1-2019 10:23 AM
paz replied at 2-1-2019 03:29 PM
kena ke tak, Paz tak sure. tapi Paz memang setiap tahun makan.
Kalau ikutkan orang dewasa lagi ma ...

makan brpe kali setahun.


makan setahun sekali je ok tak.. mse birthday bru mkn. ala2 renew lesen tarikh hari jadi, so terus ngappp ubat cacing setahun sekali jugak. kih3
Quote paz 3-1-2019 10:52 AM
chinta89 replied at 3-1-2019 10:23 AM
makan brpe kali setahun.

Samalah Paz makan every January.

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.050093s Gzip On
    To Top