Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Minta Mangkuk Letak Bungkusan Air Di Kedai Mamak, Kena Caj 30 Sen

Oleh: Myra Rozi|28-12-2018 03:58 PM Komen: 67
Seorang pelanggan wanita terkejut apabila mangkuk kosong yang diminta di sebuah restoran mamak untuk meletakkan bungkusan minuman telah dicaj sebanyak 30 sen.

Laporan Sinchew menyatakan, dia meminta mangkuk tersebut untuk meletakkan bungkusan air teh 'O' limau ais supaya ianya tidak tumpah.

Wanita tersebut kemudiannya memuat naik gamabr resit pembayaran di media sosial sebagai bukti dan meminta pandangan orang ramai, walaupun sebenarnya mampu untuk membayar jumlah tersebut.

Foto: Utusan Online
Sementara itu, Utusan Online menyatakan, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) cawangan Hulu Selangor memberitahu, perkara sebegitu tidak pernah terjadi dan meminta kes tersebut dibawa ke ibu pejabat KPDNHEP.

Kes ini sangat berbeza kerana pelanggan telah memesan bungkusan minuman, namun masih menggunkaan perkakasan daripada restoren. Oleh itu, ia agak sukar untuk mengadili kes ini.

Wanita itu perlu membuat laporan kepada pihak berkuasa supaya kes tersebut boleh dibuka. Jika ternyata restoren itu telah melanggar undang-undang, maka tindakan akan diambil." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
20
Terkejut
15
Sedih
13
Lawak
15
Bosan
18
Komen: 67
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 3-1-2019 11:43 PM
30 sen tu caj mengade-ngade kira murah lah....

next !

Lain-lain Komen

Quote gujiwa 28-12-2018 09:20 AM
iols tak paham.. mmg trend beli bungkus mintak mangkuk ek skrg? minum situ ke?
Quote ninjago 28-12-2018 09:27 AM
the heck nak charge mangkuk! pulang balik kot bukan bawak balik. kalau tu upah tuk basuh mangkuk memang baik tutup bisnes je lah.. berkira serba serbi tak masuk akal
Quote Tukul.Besi 28-12-2018 09:27 AM
Mendapatkan kan. Bungkus air bawak balik rumah je lah. Apasal nak bermangkuk2 pulak?

Tapi memang x patut pun kena cas sampai 30sen. Restoran mamak ke ni?
Quote netto_ 28-12-2018 09:36 AM
Mangkuk btul. Mangkuk pon kene cas ke
Quote manehnya 28-12-2018 09:38 AM
mangkok betoi
Quote kechikchomel 28-12-2018 09:40 AM
cek guna GST ID tu. Restoran Meera Sdn Bhd.
Quote Orix 28-12-2018 09:41 AM
Order bungkus tapi sebok nak minum situ. Selayaknya lah ! Ko hengat nnt nak basuh mangkuk tu guna air free, tenaga manusia free ????
Quote eLiaD 28-12-2018 09:42 AM
len kali nk tumpang duduk tmpt best2 oder la minuman ko igt tokey resto tu byar sewa pkai daun rumput ke
Quote prettyuglybabe 28-12-2018 09:48 AM
gujiwa replied at 28-12-2018 09:20 AM
iols tak paham.. mmg trend beli bungkus mintak mangkuk ek skrg? minum situ ke?

order ikat tepi sebab malas nak order air 2 3 gelas..ni orang yang banyak minum or dok lepak lama selalu buat..
selalu yang i tengok, klu bungkus memang dia charge extra 30sen..
mangkuk takde charge pulak
Quote DollahRepek 28-12-2018 09:49 AM
Baru kluar dari gua kah?. Mmg sekarang nie trend order minuman bungkus & letak dalam mangkuk pastu melepak2 & makan dekat situ. Kena extra charge sbb kalau bungkus potion dia akan jadi lebih dari yang ko minum dalam cawan tu.
Quote MengkuduMasam 28-12-2018 09:54 AM
dah bungkus apesal ko minum situ??

kerap Nampak group of ppl masing2 tangan pegang hp... men game.. pastu semua minum dlm mangkuk


dah laa table hogging berjam2... nak free wifi  jah tau.. org nak makan pun susah xde tpt


nak men game bungkus air tu.. pi cangkung tepii jln.. still dpt gak wifi mamak tuh.. .xpyh nak duduk kat meja berejam


kene pulak isap rokok .. mulia sgt prangai babi pun xtak isap rokok kat kedai mkn laa sial
Quote sapeka 28-12-2018 10:00 AM
memang trend sekarang ni
order bungkus lepas tu minta mangkuk
bungkus dapat air banyak
Quote gujiwa 28-12-2018 10:17 AM
memandang iols mmg selalu makan kedai mamak mintak cawan lebih and pinggan lebih tak penah depa charge.. sbb nye mmg minum kat situ..

tak penah lagi try beli bungkus pastu makan kat situ..
Quote harizs 28-12-2018 10:20 AM
Mahalnya teh o ais limau. Baik beli air kotak
Quote harizs 28-12-2018 10:20 AM
Mahalnya teh o ais limau. Baik beli air kotak
Quote mea 28-12-2018 10:21 AM
mangkuknya mangkuk ni...
Quote ultra78 28-12-2018 10:21 AM
Boleh dikira service charge tak? Order bungkus tapi minum di kedai.
Quote RatuDunia94 28-12-2018 10:59 AM
Padannnn muka.. ko order bungkus pastu gatal minum situ siap minta mangkuk.. mangkuk punya mangkuk.. benda nk free je.
Quote RatuDunia94 28-12-2018 10:59 AM
Padannnn muka.. ko order bungkus pastu gatal minum situ siap minta mangkuk.. mangkuk punya mangkuk.. benda nk free je.

Lihat semua komen(67)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.328271s Gzip On
To Top