Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Didakwa Hina Kematian Mangsa Tsunami, Ustaz Dusuki Dikecam Hebat

Oleh: Myra Rozi|26-12-2018 11:25 AM Komen: 165
Foto: FB
Ustaz Ahmad Dasuki dikecam hebat oleh netizen selepas penceramah bebas itu memuat naik status berhubung kematian ahli kumpulan Seventeen yang dikaitkan dengan maksiat.

Melalui Instagram, Ustaz Dusuki menyatakan, kematian akan datang tanpa diduga.

Beliau menasihatkan agar umat Islam menjauhkan diri dari maksiat.


Tulisnya, "Bayangkan kematian menyentap saat sedang begini? Inilah yang terjadi kepada kumpulan band muzik yang sedang membuat persembahan pada malam tsunami menyentap!!..

Angka kematian bencana tsunami di pantai selat sunda (di antara kepulauan sumatera dan jawa) hgga kini meningkat kpd 150 org serta mencederakan 600 orang.

Usahlah melakukan maksiat!!! kerana maksiat itu menarik azab."

Malaysia Gazette melaporkan, status Timbalan Ketua Dewan Ulama Pas Selangor itu merujuk kepada kejadian tsunami di Selat Sunda yang berlaku baru-baru ini.


Kebanyakannya berpendapat status sebegitu tidak sepatutnya dimuat naik oleh seseorang yang bergelar ustaz.

malah ada netizen yang mempersoalkan niat Ustaz Dusuki yang meminta derma di bawah status yang ditulisnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 165
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote RED 666 3-1-2019 07:10 PM
lobai mmg selalu anggap diri lebih mulia daripada org lain

Lain-lain Komen

Quote ana_una 26-12-2018 08:51 AM
Skit lg kena hack la fb account ustaz ni dgn hackers indon..
Quote ResellerMaxis 26-12-2018 08:52 AM
Bodoh punya ustaz. Macam lah xde yang tengah sembahyang kena tsunami. Cuma xde yang record video je.
Quote BoongaKertas 26-12-2018 09:09 AM
ya Allah, sedih iols tgk method ustat ni. ni bg iols melampau lah sbnrnye, tak menghormati sesama manusia. siap letak acc number dia!!! geramnya!
Quote FOTHER-MUCKER 26-12-2018 09:23 AM
Macamana lah orang nak hormat dengan golongan lobai ni! Sangat memalukan!

Tapi saya percaya tentu ramai yang terpengaruh dengan dia.


Orang pergi haji mati kena pijak tu Macamana pula? Golongan lobai memang golongan yang paling bawah sekali.
Quote ninja boy 26-12-2018 09:24 AM
Jahatnya mulut ustaz,
penyanyi tu cari mkn
Quote putribatrisya 26-12-2018 09:33 AM
sedih nya bila golongan so call ustaz post mcm ni. x hormat lansung
Quote minguk 26-12-2018 09:36 AM
kenapa cakap m acam tu, tah2 orang tu dah selesai tunaikan tanggungjawap dia pada tuhan cuma masa tsunami tu mungkin dia sedang melakukan tanggungjawab mencari nafkah sebagai suami bapa dan anak...
Quote nikaido 26-12-2018 09:37 AM
Edited by nikaido at 26-12-2018 09:38 AM

Penyanyi tu bukan buat konsert melalak org terkinja2 ke apa. Ini event company. Dkt banner belakang tu pun tulis employee gathering. Dkt malaysia pun selalu panggil artis buat show masa dinner company
Quote pooh~key 26-12-2018 09:38 AM
Siapa yang mengustatkan beliau ni dekkk? Ke sendiri claim ustat, dekk....?
Quote Alais 26-12-2018 09:54 AM

New study claims religious children are judgmental

https://www.news.com.au/lifestyl ... dfcd97c340e11c699a8
Quote Alais 26-12-2018 09:55 AM

Religion Makes Children More Selfish, Say Scientists

https://www.forbes.com/sites/jvc ... ality/#71a8cf7f7aea
Quote Alais 26-12-2018 09:56 AM

Religious Kids Meaner and More Punitive than Secular Kids, Study Shows

https://returntonow.net/2017/11/ ... r-kids-study-shows/
Quote paz 26-12-2018 09:58 AM
Kenapa yang claim diri para ilmuan ni kadang-kadang tak pikir panjang bila nak cakap sesuatu?

Quote nikaido 26-12-2018 09:59 AM
pooh~key replied at 26-12-2018 09:38 AM
Siapa yang mengustatkan beliau ni dekkk? Ke sendiri claim ustat, dekk....?

Sendiri claim agaknya. Tengok akaun fb dia sendiri pun letak ustaz
Quote Innrukia 26-12-2018 10:02 AM
Bila Islam terlalu superficial.
Quote Malaysia.Doom 26-12-2018 10:03 AM
Sebab tu PAS tak lagi dihormati.

PAS dan UMNO kena bubar parti dan bentuk parti baru untuk persediaan next PRU...kalau tak bungkus lagi la.
Quote sarahmirza 26-12-2018 10:09 AM
Bila terasa diri dah banyak saham akhirat dengan sedekah plus amal ibadat melebihi orang lain....

Ni bukan perasan sebelah kaki kat syurga... Tapi terlebih perasan ahli syurga tiket ekspress...

Memualkan dan memalukan juga..

Quote pyropura 26-12-2018 10:11 AM
Mintak pulak sumbangan derma tahfiz sambil kecam orang .... Ini bangang abadi yang paling tersohor di abad iniy  hihihi
Quote sitisitu25 26-12-2018 10:15 AM
senang keje tuhan..ustaz ni da jd assistant..dia ni masuk neraka..dia ni masuk syurga..

Lihat semua komen(165)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109946s Gzip On
To Top