Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penduduk Kelantan Sanggup Beratur 70 Meter, Nak Beli Air Starbucks 20 Sen

Oleh: Myra Rozi|21-12-2018 11:07 AM Komen: 111
Penduduk Kelantan sanggup beratur sepanjang kira-kira 70 meter bagi mendapatkan air Frappuccino Starbucks yang berharga 20 sen bagi pembelian kedua.

Sinar Harian melaporkan, penggemar kopi sanggup menunggu seawal jam 4 petang dan beratur pada 4.50 petang bagi mendapatkannya.

Foto: Sinar Harian
Tawaran yang bermula jam 5 hingga 8 malam itu menyaksikan barisan untuk beratur menjadi semakin panjang sehingga melimpah ruah ke luar pintu kafe yang terletak di Tesco, Lembah Sireh, Kota Bharu.

Seorang pelanggan yang dikenali sebagai Nur Danisha Zulfauzee, 18, dia melihat iklan promosi tersebut melalui Twitter.

"Saya dan enam lagi rakan sekuliah menunggu bermula jam 4 dan walaupun datang awal, barisan kami dah terkebelakang."

Foto: Sinar Harian
Seorang lagi, Ain Nadirah,18 berkata, "Barista di Starbucks semua mesra dan cekap membantu dengan mengambil pesanan dengan pantas serta melayan kami dengan baik. Kami tidak perlu beratur lama walaupun barisan panjang. Beratur panjang tapi tetap lancar." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 109
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kivio 23-12-2018 10:40 AM
Apak ah
Sek sek kelatey ni memang kebulo stabak ke guane

Lain-lain Komen

Quote revolusi_30 21-12-2018 11:09 AM
Yahudi tabur air rm 0.20 .. berduyun2 ummah beli
Quote prettyuglybabe 21-12-2018 11:10 AM
kesiannya.. kena tunggu 20sen baru dapat minum ke apa..
Quote moonbug 21-12-2018 11:13 AM
Gigih student itu beratur demi Starbucks 20 sen
Quote adm7 21-12-2018 11:25 AM
Ada brp starbuck kt kelantan? 1 je ke?
Kalau sengkek sgt ko minum kopi songkok je dah lah.
Lg mau acah hipster
Quote exclusive_vvip 21-12-2018 11:35 AM
rajinnya diorg beratur panjang2...kalu i mmg jenis x sanggup la...tapi xleh nak kata apa la kan,bukan ummah malaysia je, ummah kokesen pun ada yg lagi batak, sanggup beratur demi sebijik donat krispy kreme free...mana la diorg dapat kekuatan sebegini..
Quote AbukRokok 21-12-2018 11:37 AM
hadap sangat....
ehh dah mati ke kempen boikot stabak?
Quote mizruncing 21-12-2018 11:44 AM
kesiannnnn. gigih demi 20 sen. tak koser ehhhh
Quote Simunggu 21-12-2018 11:48 AM
revolusi_30 replied at 21-12-2018 11:09 AM
Yahudi tabur air rm 0.20 .. berduyun2 ummah beli

saya peminat minum kopi tapi saya suka kopi tenom.....stabuk ni kurang minat...
Quote reenz013 21-12-2018 11:49 AM
sanggupnya
Quote dodolgemok 21-12-2018 11:49 AM
Bukan dulu ummah kelate boikot setarbaks kaper amareka ni ka? Sekarang dah halal?
Quote edoraixora 21-12-2018 11:52 AM
bukan ummah kelantan jer ye yg beratur utk setarbak rm0.20 ni
cuma gambo jer xde
Quote slavehunter 21-12-2018 11:53 AM
Well siapa yang can afford Rm15 for this drink takyah susah2 beratur. Bagi la chance pada mereka yg perlukan.
Quote kyleril 21-12-2018 11:53 AM
gila la kalau sanggup beratur kaw kaw untuk kopi 20 sen.
Quote Peaches113 21-12-2018 12:00 PM
Sanggup beratur semata 20sen. Student kot banyak masa free.
Quote kucingitam 21-12-2018 02:10 PM
AbukRokok replied at 21-12-2018 11:37 AM
hadap sangat....
ehh dah mati ke kempen boikot stabak?

masa normal price je boikot...

Quote kucingitam 21-12-2018 02:11 PM
moonbug replied at 21-12-2018 11:13 AM
Gigih student itu beratur demi Starbucks 20 sen

amik gambar masuk ig acah2 orka

Quote sonatalady 21-12-2018 02:12 PM
Sanggup korang beratur.
Pasal 20 sen.
X pelah...hak masing2 kan.
Quote clarizsa 21-12-2018 02:31 PM
Hahhahaha
Kalau kat negeri lain mesti cina jadi mangsa cercaan bila gigih beratur cmni

Tapi untungla kan
Murah gak tu
I pun sggup beratur haha
Quote sharlenetexas 21-12-2018 02:38 PM
Bukan ke nationwide promotion 20 sen ni? Negeri2 lain mana?

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097103s Gzip On
To Top