Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Wah! Fattah Amin Tersenarai 100 Lelaki Terseksi Di Dunia!

21-12-2018 11:20 AM|Oleh: Azza| Komen: 39


Kredit foto: IG


Tahun 2018 yang menakjubkan!
Tidak pernah dalam sejarah, pelakon Malaysia tersenarai di dalam senarai 100 Lelaki Terseksi di dunia. Namun, Fattah Amin berjaya memecah rekod tersebut dengan menduduki tempat ke-76 mengikut portal hiburan antarabangsa, Starmometer.

Tidak hanya itu, suami kepada pelakon cantik, Fazura ini juga sebenarnya telah mengalahkan nama besar antarabangsa lain seperti Sehun,Chris Pinen, Park Seo-Jun & Harry Styles. Wow, macam tak sangka tapi nampaknya ada pesona lelaki Melayu yang menawan di situ.

Kredit foto: IG

Menurut Starmometer lagi, gelaran terseksi bukanlah terletak pada daya tarikan fizikal semata-mata, tetapi juga mengambil kira personaliti, bakat dan juga usaha untuk menjadikan dirinya seksi. Oleh sebab itu, Starmometer memberi peluang kepada peminat bagi menentukan lelaki yang paling seksi bagi tahun 2018 ini.

Setelah mendapat undian sebanyak tujuh juta dari seluruh dunia, anggota BTS iaitu Jeon Jung-Koo dari Korea adalah pemenangnya.

Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Tiada kenyataan rasmi atau kemaskini di Instagram Fattah, namun Fazura dilihat memuatnaik Insta Story dengan kapsyen "Oh! Hi Baby" yang memuatkan gambar Fattah serta selebriti lain yang turut diundi sebagai lelaki terseksi. 

Kredit foto: Carian Internet

100 SEXIEST MEN IN THE WORLD 2018

1. Jungkook, KOREA
2. Krist Perawat, THAILAND
3. Alden Richards, PHILIPPINES
4. Kai, KOREA
5. Pietro Boselli, ITALY
6. Chris Pine, USA


Nampaknya Fattah Amin telah berjaya menembusi senarai Lelaki Terseksi di dunia. Mungkinkah selepas Fattah, nanti akan muncul lagi beberapa muka baru yang membanggakan Malaysia. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 39
Komen

Previous : "Takda Slang Arab Langsung" - Peminat Terhibur Suami Ramona Zamzam Cakap Utara

Next       : Fasha Sandha Dituduh Mahu Songlap Wang Sajat?

Komen Terbaru

Quote Ketypurry 28-12-2018 12:52 PM
Jungkok muka garlic kena leyek lori tu?
I'm out. Tapi pattah memang layak.

Lain-lain Komen

Quote September14 21-12-2018 11:22 AM
Bangga la nek jura dpt loy nonek lelaki sexy dunia
Quote epis 21-12-2018 11:38 AM
Bukan dulu henry golding pernah listed gak ke.. ke sbb die bukan Malaysia?
Quote af_mania 21-12-2018 11:42 AM
Surprisingly top 4 semua asian.
Quote LoveSungmin 21-12-2018 11:48 AM
Hi abe Chris Pine {:shy
Quote ninjago 21-12-2018 11:52 AM
layak jugakla.. nie mesti ada org hantar nama dia.. siapakah??
Quote kecikgurl 21-12-2018 11:53 AM
Jungkook? bts? kahkahkahkahkah
Quote Badigol 21-12-2018 11:57 AM
Edited by Badigol at 21-12-2018 04:27 PM

I yg follow fatah pn pelik mcm mana dia boleh tersenarai? Kalau nk ikut seksi,zul ariffin pun seksi slalu tyg body dan otot berurat tp tak tersenarai pn ms mula mula pencalonan..fattah tu shirtless pn xpernah....
Quote 150997 21-12-2018 11:59 AM

sendu

lembu dicocok hidong

thank you, nextttt
Quote iza.moha 21-12-2018 12:04 PM
Dlm drama isteri bkn utk disewa terserlah sisi manja bamtah...patut la cebderung dgn wanita berumur..
Quote tri-max 21-12-2018 12:08 PM
wow... atas skit dari park bo-gum
Quote lovelytouch 21-12-2018 12:13 PM
Akaq mampu sengih ja dek non
Quote bambimo 21-12-2018 12:20 PM
waaa...unsangkarable...
makin kuat la pelukan si faz...

Quote Jajabeans 21-12-2018 12:32 PM
Aku igt muhammad sajjad lelaki paling sexy.
Quote awanearisu 21-12-2018 01:52 PM
Chen kun tak ada ke
Quote damian_lee 21-12-2018 02:08 PM
Kris Perawat ensemmm yaaaa ... ala2 childish nakal muka dia
Quote Rapz 21-12-2018 02:18 PM
Jajabeans replied at 21-12-2018 12:32 PM
Aku igt muhammad sajjad lelaki paling sexy.

Same la ingat kan Muhammad Sajjad yg paling seksi
Quote sokmogitu 21-12-2018 02:25 PM
epis: Bukan dulu henry golding pernah listed gak ke.. ke sbb die bukan Malaysia?


Henry Golding tu rakyat malaysia..ada ic biru lagi.

Awal bulan hari tu Henry masuk senarai Top 100 Most Handsome Man ... no 60 lebih. Masa pencalonan awal ada nampak Fattah, Alvin Chong & Ezaidi Aziz masuk senarai...tp bila keluar list top 100 tinggal Henry sorg je yg tersenarai.
Quote meow_tompok 21-12-2018 04:31 PM
Yang Yang ranked no 12th. not bad

tahniah ler fattah amin only malaysian listed. Sendunya industri hiburan malaysia ni.
Quote Cicisweets 23-12-2018 08:31 PM
Karat vote nak harap apa

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047217s Gzip On
To Top