Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kita Nikah Di Syurga Ya Sayang.." Lukisan Adib Dan Tunangnya Ini Dihentam Sebab..

Oleh: Myeonir|20-12-2018 11:24 AM Komen: 78
Semua orang semestinya masih lagi bersedih dengan berita pemergian anggota bomba, Muhammad Adib. Satu Malaysia mengharapkan yang pesalah itu ditangkap dan dibawa ke muka pengadilan dengan segera.

Pun begitu, ada sesetengah pihak yang dikatakan tidak sensitif dan bertindak mengambil kesempatan dengan pemergian arwah. Baru-baru ini, tular di Twitter satu posting yang dikatakan hanya dipos untuk mendapatkan retweet yang banyak.

Kredit foto: Twitter

Tweet itu disertai dengan satu gambar lukisan yang memperlihatkan arwah Adib berpakaian uniform bomba di samping tunangnya yang mengenakan busana pengantin. Seperti menyampaikan rasa sedih kerana hasrat untuk menyatukan pasangan itu dengan ikatan yang sah tidak kesampaian.

Gambar itu menerima kritikan netizen kerana menunjukkan seolah-olah tangan Adib berada atas paha tunangnya, dan memegang tangan wanita itu walaupun ia bertentangan dengan ajaran Islam.

Ada netizen yang rasa lukisan ini tak patut dilukis kerana seperti 'meromantikkan' hubungan Adib dan tunangnya yang putus di tengah jalan kerana dia yang dijemput dahulu oleh Ilahi.

Kredit foto: Twitter

Netizen lain turut berharap agar orang ramai fokus dengan perasaan ibu bapa Adib yang terpaksa melepaskan anak lelaki mereka pergi sedemikan rupa.


Kredit foto: Twitter

Walaupun cuba melahirkan rasa sedih, perlulah memikirkan sensitiviti mangsa dan keluarganya -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
2
Terkejut
5
Sedih
5
Lawak
2
Bosan
8
Komen: 78
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 5-1-2019 01:12 PM
Terhibur.
Walau iols sejujurnya xde kesian pon kt ex tunang adib tp kesian kt bakal tunang atau laki dia.

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 20-12-2018 11:36 AM
Setuju dengan tweet netizen .
Jodoh tunang tu nanti adalah dengan lelaki lain.
Takkan dia nak membujang sampai ke tua. Lol sangat, banyak sangat tengok cerita drama cinta ke apa.
Quote palmolive 20-12-2018 11:37 AM
nak lukih simpan sorang dah la..
Quote Artemesiaa 20-12-2018 11:39 AM
Anggap jer lah ia sebagai hanya sebuah lukisan macam lukisan2 yang lainnya.  Yang masing2 nak sentap dah kenapa.  
Quote kucingitam 20-12-2018 11:40 AM
kan aku dah kata...
Quote awekjepun 20-12-2018 11:44 AM
Kesian tunang dia..tp tu la.. netizen ada je xbetul.
Quote haryatie 20-12-2018 11:53 AM
simpati la jugak kat tunang tu
tp lg simpati kat parents dia
tunang @ suami xde boleh diganti
sekejap jerk tu...paling lama ambil masa setahun
da dpt pengganti lupa laaa..sbb da sibuk dgn life sendiri
ank xde..nk digantikan dgn siapa
Quote besarkecik 20-12-2018 11:53 AM
Setuju, mak ayah lebih utama...
Quote jazaa100 20-12-2018 11:58 AM
kucingitam replied at 20-12-2018 11:40 AM
kan aku dah kata...

Apa kau kata...
Quote kucingitam 20-12-2018 11:59 AM

hahaha...ko gi carilah balik kata2 aku kat thread adib yang lain...hihi

Quote mizzmimi 20-12-2018 12:13 PM
Macamlaa tunang dia ni tak boleh move on dan takkan kawin ngan orang lain nanti. Baik sedekah alfatihah je lah. Mengada betul yang buat sketch ni.
Quote mizzmimi 20-12-2018 12:13 PM
Nampak sangat bbnu kemaruk nak menikah yang lukis ni.
Quote opie5662 20-12-2018 12:15 PM
Meluat nye lahai....tak abes2 kesah tunang die. Dr kesian tetibe rase mehhhh...
Quote Nana_Man 20-12-2018 12:19 PM
Akan datang, tunang arwah adib mgkn dpt jodoh dia. Parents arwah yg tak akan dpt pengganti untk Adib.
Quote AbukRokok 20-12-2018 12:19 PM
tetiba teringat  viral  Ahmad Ammar di turki
Quote auntyaya 20-12-2018 12:35 PM
dah jodoh smp situ jer .. udah laaa .. at least Allah dah sekat di sini.. belum sempat jadi balu lagi
Quote Suchi 20-12-2018 12:44 PM
Dengar lagu pelamin anganku musnah mesti sedih je kan.
Quote buapakperut 20-12-2018 12:52 PM
obses sangat orang yang lukis ni. iols bukan tak hormat arwah,tapi meluat tengok bbnu dok share mende ni kat fb
Quote Sasakim 20-12-2018 12:59 PM
kesian kt mak ayah arwah lagi berbanding si tunang.tambah2 kt mak arwah.ngandungkan arwah lahirkan dan besarkan arwah..
Quote Thuglife 20-12-2018 01:56 PM
betul tu.. mmg kesian kat tunang dia..tp mcm trelalu fokus kat tuang dia.. smpaikan ms arwah mennggal baru aku tahu mcm mana muka mak ayah arwah adib ni..

sbb dr mula mmg tau psl tuanng dia jer.. kesian mak ayah arwah.. mak yg mengandungkan..ayah yg membesarkan .. tp fokus more tu tunang.. Xpe.. insyaAllah..tuanng dia akan dpt pengganti.. cpt atau lambt jer lagi.. jodoh d tgn Allah.

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062947s Gzip On
To Top