Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Keletah Si Kecil Yang Mungkin Buat Anda Fikir Banyak Kali Untuk Tambah Anak!

20-12-2018 10:40 AM|Oleh: intan| Komen: 22



Mempunyai anak kecil mengajar kita pelbagai perkara terutama erti kesabaran. Mandi hanya mengambil masa lima minit berbanding sebelum ini, memasak pula sambil mengendong anak dan pelbagai lagi.

Jika anda masih belum menjadi ibu bapa, mungkin agak sukar untuk memahami segala susah payah dihadapi setiap ibu bapa. Jika anda berjaya memastikan setiap barang masih berada di tempat asalnya ketika si manja di rumah, tahniah penulis ucapkan!

Jadi, jika anda merancang untuk menjadi ibu atau bapa, anda haruslah bersedia dengan perkara yang tidak pernah anda jangka seperti muntah di muka anda, dinding rumah penuh dengan hasil seni anak dan banyak lagi!

Namun, semua akan menjadi kenangan terindah apabila anak anda sudah besar kelak. Maka, rakamlah setiap momen indah agar dapat ditatap di kemudian hari seperti koleksi gambar yang menggelikan hati ini. Jom kita tengok.


Boleh tuntut 'warranty' tak ni?



Sabar sajalah jika bawa anak kecil ke majlis keramaian...




Uh oh....



Bila anak terjumpa krim lampin...



Yang rajin ke IKEA kena perhati sikit anak-anak anda ya!



Semua ibu akan faham situasi ni.Betul tak?



Kelakar dan juga seram. Tengok reaksi budak itu!



Bayi itu memesan piza hampir 100 dolar sebab main telefon pintar bapanya.



Bantu ibu buat kerja itu bagus, tapi kalau macam ni gayanya, boleh hilang akal juga!



Aktiviti mencuci buku



Kena sabar dan untuk anak yang suka bertanya 115 kali "kenapa" dalam sehari.



Yang ini dah besar pun masih ada yang buat, kan?



Boleh cuba jika sudah bosan alat kawalan jauh sering hilang.



Yang ini paling comel! Darth Maul!


Anak-anak memang penyeri hidup. Kongsikan gambar keletah anak anda yang mencuit hati! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 22
Komen

Previous : Kembar Siam Bhutan Jalani Pembedahan Pemisahan Hasil Sumbangan Rakyat Dan Kerajaan Australia

Next       : Masih Ingat Alam Perwira, Pedang Setiawan? 5 Sebab Kenapa Komik Ini Jadi Kegilaan Dulu!

Komen Terbaru

Quote akudracula 24-12-2018 03:52 PM
tak larat asik tanye kenapa....kalu dh habis ide nak jawab sy bagi  ayat "dah abis dh jgn tanye lg"
baru tak de bunyi....

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 20-12-2018 10:50 AM
Anak2 kokesen ni if buat jahat memang tahap syaitan habis kan.
Quote haryatie 20-12-2018 10:56 AM
kalau terlalu nakal @ hyper aktif aku pun serammm
lbih suka yg x berapa nakal, mendengar kata, tp aktif..
jnis duk mereput pun boring jugak
nakal giler2 ni buat aku stresas dn hilang sabar
xde pengalaman pun berdepan dgn yg nakal bagai nk giler
tengok ank org yg mcm tu..da buat aku stress dn menyampah
takut nya kalau org ada ank mcam tu dtg umah aku..
x yah la dtg..takut aku meroyan marah ank org pulak


Quote palmolive 20-12-2018 11:15 AM
acah2 jek..budak tu buat salah tak larang..masuk media sosial acah2 marah..puiii
Quote reeny 20-12-2018 11:17 AM
sakit kepala dpt anak yg aktif mcm nie. jenis tk boleh lepa, ada jer keje yg dibuatnya
Quote faraway1 20-12-2018 11:36 AM
yang laptop tu berseni sangat, im happy kalau my daughter buat camtu..
Quote Megikari 20-12-2018 11:38 AM
Budak2 kalau aktif i boleh tolerate lagi. Walaupun rimas tengok berlari memanjat sana sini. Tapi kalau budak kecik mulut/kaki/tangan kuangajo memang i takbleh tahan, memang i akan sound kat depan2 mak bapaknya terus
Quote Artemesiaa 20-12-2018 11:42 AM
Kat Malaysia pun ramai jenis macam ni.  Baru2 ni pun ada kes si kakak elok conteng muka adik baby dengan magic colour viral di media social.
Quote kucingitam 20-12-2018 11:47 AM
benda ni akan jadi kenangan dan bahan gelak bila dia dah besar nanti.

anak + anak sedara conteng dinding bilik, almari baju..aku biarkan je..
anak sedara aku tanya, aku tak marah ke, aku jwb tak..korang nak conteng, conteng je la..
Quote BabyOnEarth 20-12-2018 11:53 AM
alahai tgk perangai anak2 org mcm ni, nmpk comey nmpk terhibur je..
kalau jadi kat diri sendiri, agak2 rasa terhibur jugak ke ek
Quote jpbstarlife 20-12-2018 12:12 PM
kucingitam replied at 20-12-2018 11:47 AM
benda ni akan jadi kenangan dan bahan gelak bila dia dah besar nanti.

anak + anak sedara conteng  ...

bertuah anak2 buah chuolssss...
Quote kucingitam 20-12-2018 02:15 PM
jpbstarlife replied at 20-12-2018 12:12 PM
bertuah anak2 buah chuolssss...

ahaha...tapi kalau org tengok bilik iols memang mengucap panjang la..segala bentuk seni lukis ada.
Nanti dah besar, aku tunjuk balik, ni hah yang korang conteng dulu..


Quote kechikchomel 20-12-2018 02:31 PM
macam mana budak tu boleh panjat sampai ke atas???

Quote sepiITUindah 20-12-2018 02:32 PM
anak2 buah aku...dinding rumah aku jadi mural depa

rumah pak depa baru dicat baru ...oleh kerana aktiviti kreatif depa
Quote buapakperut 20-12-2018 02:56 PM
anak iols punyala nakal tapi iols laju je tambah anak tanpa segan silu sebab rindu dengan baby newborn. padahal time bujang iols tak suka baby terutama yg newborn. lagi suka anak kucing
Quote meisapoya 20-12-2018 06:19 PM
Bila besar mak bapak bahan la anak balik kan. Buat sesi throwback. Anak konfem tersipu malu
Quote cmf_premierleag 20-12-2018 08:37 PM
dua_chzy replied at 20-12-2018 10:50 AM
Anak2 kokesen ni if buat jahat memang tahap syaitan habis kan.

anak kokesen kalo nakal, masih lagi nampak comel
tp kalo anak meleis rupa jawa totok buat nakal, aku rasa nak terajang je anak orang tu
Quote faraway1 20-12-2018 10:22 PM
kucingitam replied at 20-12-2018 01:15 AM
ahaha...tapi kalau org tengok bilik iols memang mengucap panjang la..segala bentuk seni lukis ada. ...

sampai dorang besar you biarkan bilik tu dengan kesan conteng..

tak suka my daughter conteng bilik, cam me loser as a mom (my pendirian plus buruklah
rumah berconteng)
kertas kan ada.. plus bekas penyewa, anak dia autistic dan hyperaktif,
pecahkan tingkap semua dia buat, tapi satu dinding tak da dia conteng,
so me ambil sebagai pengajaran yang budak boleh diasuh.. plus bukan murah aklau kena cat dinding balik,
tenaga lagi... baik beli toy dan habiskan masa dengan my daughter.
Quote RamonaFlower 21-12-2018 11:35 PM
Masa kecil kakak i buatkan i nestum. Dia siap letak nestum tu dlm sudu. I betul2 ingat dia buatkan utk i tp rupanya bila i mkn, dia letak minyak angin.
Lg 1 masa i tgh puasa, i tidur nganga sbb penat sekolah pastu kakak i letak bedak dlm mulut i and karan kan i. I terkejut and tertelan bedak
Quote dreamdaddy 23-12-2018 06:38 PM
gambar yang cuci buku tu on point sangat dengan tajuk buku tu yach. revenge served gituhh. iols imagin budak tu gelak besar dgn evil laugh muahahaha yach

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.061786s Gzip On
    To Top