Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kawasan Kuil Dikawal Ketat Oleh 100 Anggota Polis Dan FRU

Oleh: Myra Rozi|18-12-2018 06:42 PM Komen: 168
Polis DiRaja Malaysia (PDRM)meletakkan anggota berkawal di sekitar Kuil Sri Mariamman USJ 25, Seafield bagi meningkatkan kawalan keselamatan.

Aggota daripada Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) juga turut sama ditempatkan.

Foto: Sinar Harian
Sinar Harian melaporkan, pihak polis dan FRU telah berada di kawasan berkenaan sejak pukul 1.30 pagi bagi mencegah sebarang perkara tidak diingini.

Pihak berkuasa turut menempatkan anggota FRU di kawasan kompleks beli-belah One City, yang terletak berdekatan dengan kawasan kuil.

Foto: Says.com
Kawalan keselamatan yang melibatkan kira-kira 100 anggota ini adalah susulan insiden rusuhan yang membawa kepada kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 168
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sekngucing 19-12-2018 05:00 PM
cmf_shalom replied at 19-12-2018 02:39 PM
ada jak rumah ibadat lain eg surau, gereja yg terceroboh tanah org..apa lagi melibatkan sempad ...

masjid pun ada politik juga dalam ahlu jawatankuasa dia...
ada ajk masjid suruh aku tandatangan nak remove seorang ahli dari jd ajk lah apa la...hahaahha

Lain-lain Komen

Quote teky 18-12-2018 02:22 PM
y y y........................
Quote EJALTI 18-12-2018 02:30 PM
Edited by EJALTI at 18-12-2018 06:32 AM

Dorang silap.....op kos tak ada rusuhan/tunjuk persaan kat kuil coz ramai yg doa untuk arwah Adib and ramai yg bekerja cari rezki dgn ekonomi yg mencengkam...

Tapi iols speku, ramai yg merusuh dalam diam.  Resultnya, kalau gomen skang masih lagik uturn macam lahanat dan tak berlaku adil dalam kes kuil & Adib nih, tunggu jerk PRU15...
Quote bambimo 18-12-2018 02:32 PM
loooorrr apa keperluan buat di sana???
Quote kenarikelabu 18-12-2018 02:32 PM
Memang kuil ni la punca segala masalah
Quote Buritan 18-12-2018 02:36 PM
bambimo replied at 18-12-2018 02:32 PM
loooorrr apa keperluan buat di sana???

Takut mulayu serang kot.. sayang sggh sitinted nii..
Quote moonbug 18-12-2018 02:36 PM
Membazir je mobilize sampai 100 anggota dgn 6 FRU trucks tu. Alang-alang dah ada kat situ baik 6 trucks tu langgar kasi roboh je itu kuil
Quote Buritan 18-12-2018 02:37 PM
kenarikelabu replied at 18-12-2018 02:32 PM
Memang kuil ni la punca segala masalah

Emm mmg nyusahkan
Quote kucen_miang 18-12-2018 02:55 PM
memang perlu dorang berkawal.ada ura2 geng ayahanda nak ambik tindakan kalau adib mninggal. padahal dorang dah stand down ari tu.sedih tgk khemah fru ms berkpg kat situ..3 org kena denggi...memang menyusahkan org paria2 ni.
Quote haryatie 18-12-2018 03:00 PM
da knpa pulak berkampung kat situ
knpa x tangkap pembunuh tu lagik
Quote Buritan 18-12-2018 03:01 PM
kucen_miang replied at 18-12-2018 02:55 PM
memang perlu dorang berkawal.ada ura2 geng ayahanda nak ambik tindakan kalau adib mninggal. padahal  ...

Ooo ye ke.. suruh atuk je laa berkhemah kat situ.. dia yg sayang sgt dgn kuil ni.. tegas laa sikit.. patut dia kena ckppp ikut keputusan mhkmh..
Quote Buritan 18-12-2018 03:02 PM
Edited by Buritan at 18-12-2018 07:46 PM

[quote]moonbug replied at 18-12-2018 02:36 PM
Membazir je mobilize sampai 100 anggota dgn 6 FRU trucks tu. Alang-alang dah ada kat situ
Quote jalfa 18-12-2018 03:02 PM
Kesian la anggota terpaksa berkawal kat situ..babi mana yg arahkan ni...kowser semata mata kuil haram tu. 100 anggota kena kerah dlm cuaca skrg ni...
Quote zidane_ziege 18-12-2018 03:35 PM
X payah ambik undang2 sendiri..hujung2 yg susah polis bomba melayu jugak..

Apa2 pun aku tetap menyalahkan melayu2 yg bertakbir dlm kuil hari tu..
Quote SweetShera 18-12-2018 03:53 PM
jaga kuil.?? baik sodok ja kasi roboh
Quote cmf_shalom 18-12-2018 04:00 PM
Dah la kuil haram..tok sami plak mcm xde agama..x tau nk ckp apa
Quote prettyuglybabe 18-12-2018 04:11 PM
tau pulak panggil fru turun..
dah goyang ke kelly ng sana..
Quote pokaibanktokyo 18-12-2018 04:16 PM
Tak payah la
Quote dess402 18-12-2018 04:19 PM
Buritan replied at 18-12-2018 02:36 PM
Takut mulayu serang kot.. sayang sggh sitinted nii..

hahaha  ..  Melayu tu nak serang pakai apa??  pakai telo  ??  dah tentu2 Melayu tu bacul  ..  hamba dadah pada budak2 India.
Quote chandrahusin 18-12-2018 04:27 PM
FRU berjaga2 pun salah
sapa la tau klu2 ada yg mengamok kat sana
bkn psl sayang kuil
tapi psl sayang kan kot2 ada lagi nyawa bakal melayang

Lihat semua komen(168)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103282s Gzip On
To Top