Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Hafidz Roshdi Serik, Sebulan Terikat Dengan Shooting Sampai Anak Tak Kenal

17-12-2018 01:40 PM|Oleh: Saiful| Komen: 48

Foto: IG Hafidz Roshdi
Nama Hafidz Roshdi seakan-akan tenggelam pula kebelakangan ini.

Sejak menimang anak pertama September tahun lepas, ada yang mengatakan popularitinya kini sudah merudum.


Namun menurut Hafidz, memperlahankan karier seni adalah pilihannya sendiri untuk memberi tumpuan kepada bayi perempuannya, Humairah, 15 bulan.

Katanya, disebabkan terikat dengan komitmen lakonan , dia pernah tersentak apabila Humairah tidak mengenalinya selepas sebulan tidak bertemu.


"Situasi itu betul-betul menyedarkan saya bahawa keluarga dan anak lebih penting daripada segala-galanya dan sebab itu saya ambil keputusan untuk perlahankan karier.

"Saya tidak mahu kerana terlalu sibuk bekerja sampai anak tak kenal saya. Cukuplah sebelum ini sebulan saya tiada, bila pulang dia tidak kenal saya," katanya kepada mStar Online.


Hafidz juga langsung tak ambil pusing bila namanya dikatakan sudah tenggelam kerana baginya rezeki adalah terletak di tangan Tuhan.

"Apa yang penting saya perlu berusaha keras demi keluarga dan bukannya meletakkan label itu sebagai punca rezeki."

Dalam perkembangan lain, aktor ini mahu membuka syarikatnya sendiri kerana tidak mahu berada di takuk lama.


"Memang impian saya untuk bergelar pengarah dan penerbit dan Insya-Allah jika semuanya berjalan lancar pasti ia terlaksana.

"Buat masa sekarang masih banyak perkara perlu saya pelajari dan perbaiki sebelum bersedia ke arah itu." -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 48
Komen

Previous : Anda Follower IG Siti Aafiyah? Siti Nurhaliza Dedah Aafiyah Tiada Akaun Instagram

Next       : "Woi Nabila Razali, Khai Bahar Pun Kau Rampas Dari Wany Hasrita"

Komen Terbaru

Quote SweetShera 20-12-2018 10:31 AM
klu nk jadi bini artis syaratnye kena lah jaga penampilan...manis sentiasa...xmo serabai selekeh muka bangun tido..dah itu lumrah manusia kot ...tambah pulak laki hensem..lagilah org buat perbandingan

Lain-lain Komen

Quote besarkecik 17-12-2018 01:50 PM
Bertuah bini
Quote whitePoison 17-12-2018 01:59 PM
Ermmmm...okk..
Quote fushimi 17-12-2018 02:11 PM
booooringggggggggggggggggggggggggggg nyaaaaaa ko neh
Quote obses_budak 17-12-2018 02:32 PM
Kerja opis la.. 9-6 sbtu ahd cuti... 1 bulan keje..= pyment 1 episode
Quote kiyudi 17-12-2018 02:35 PM
kesian fuad dlm cter rasiha2
Quote Carcosa 17-12-2018 02:37 PM
Loh. Gambar 1st tu ingat dgn mak nya
Quote chinta89 17-12-2018 02:38 PM
bz sgt ke sampai beria2 anak x kenal apak. mcm kalah retis hollywood bz sana sini dia nih????

eh nape ak rse retis2 ni kalau bukan soal nikah kawin cerai, royanan sana sini, edisi k tmbh anak,... mcm dh xde berita berkualiti nk mereport kat peminat??

apepun muka anak dia ikut muka mak sgt. putih mcm ayahnya.
Quote Minami2013 17-12-2018 03:38 PM
Anak die comel...
Quote awexgaban7 17-12-2018 04:55 PM
meolz potong sket kalau hero ni katek.....
Quote acikbajuhijau 17-12-2018 04:55 PM
ok dik. lepasni kalau job tak lebat, kau salahkan pulak orang lain sebab takde job. ini kenyataan kau sendiri kan? ko bayangkan orang lain yang mak pak terpaksa keja di pendalaman. enam bulan sekali baru jumpa anak bini. ko tu sebulan je dah gelabah. dapat ribu riban. depa tu? entah entah gaji satu episod yang kau dapat je.
Quote Badigol 17-12-2018 05:01 PM
awexgaban7 replied at 17-12-2018 08:55 AM
meolz potong sket kalau hero ni katek.....

Pernah jmpa dia masa beratur nk ambik mknan..tk prasan pn ms tu..bila dia toleh bru prasan..kecik je orgnya...xmcm artis pn..mksd I mcm xde aura nk tgk byk kali...hihi..tp dia pndai belakon
Quote zuuu 17-12-2018 05:02 PM
Carcosa replied at 17-12-2018 02:37 PM
Loh. Gambar 1st tu ingat dgn mak nya

Kejam tapi benar...
Quote ashcroft86 17-12-2018 05:05 PM
Errmmm....lazat.....
Quote WajibulGhunah 17-12-2018 06:00 PM
Awal sangat ya heols kahwin padahal kalau perbaiki diri serba serbi bagi cukup lagi boleh saing2 capik kyle gitu

I pilih dia dari capik kyle sbb capik kyle bibir dia tebal
Quote suzilah 17-12-2018 06:03 PM
hmm okey...nexttt
Quote melnanzz 17-12-2018 06:10 PM
Suka tengok dia berlakon jadi Yem dalam Cinta Tiada Ganti. Karakter Yem tu ala2 lurus bendul sikit, tapi cute jer dia bawak. And then Fuad dalam Raisha/Raisha2 pun lebih kurang sama jugak.
Quote groundfloor 17-12-2018 06:37 PM
Dia xkayu bila berlakon.......
Quote mesmerize 17-12-2018 07:35 PM
anak dia kecik lagi ke.. macam dah lama je bersalin bininya tu..
anak2 buah ai tak jumpa berbulan pun kenal ai lagi.. yg umur 2 - 4 tahun
Quote ashilalat 17-12-2018 08:37 PM
Propa la ko

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055824s Gzip On
To Top