Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Throwback! Perkara Viral Yang Berlaku Sepanjang Tahun 2018. Mana Paling Best?

17-12-2018 12:27 PM|Oleh: Intan| Komen: 6

Masa berlalu dengan pantas dan tahun 2018 sudah hampir ke penghujung. Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan melangkah ke tahun 2019. Azam anda sudah dilunaskan? Tidak mengapa, boleh dibawa ke tahun 2019. 


Tahun 2018 diwarnai dengan pelbagai peristiwa yang seringkali menjadi viral kemudian lenyap ditelan waktu. Ada juga peristiwa yang bersejarah ataupun boleh diklasifikasikan sebagai berprestij namun rasa seperti tidak pernah terjadi? Anda juga merasakan begitu? Jom kita tengok apakah peristiwa dan perkara viral yang pernah terjadi pada tahun 2018.

1. Olimpik Musim Sejuk diadakan pada tahun ini!


Macam tak percaya tahun ini ada sukan Olimpik. Olimpik 2018 diadakan di PyeongChang, Korea Selatan. Malaysia memperoleh tiada pingat melalui pesta sukan ini.

2. Piala Dunia 


Bagi peminat bola sepak, Piala Dunia yang berlangsung 4 tahun sekali ini telah diadakan di Rusia. Perancis telah menjuarai piala dunia pada tahun ini mengalahkan pasukan daripada Croatia. Penulis rasa macam tak pernah berlangsung pula pesta Piala Dunia ini.


3. Laurel VS Yanny


Jika pada tahun sebelum ini perdebatan mengenai warna baju 'dress' biru atau kuning menjadi viral. Pada tahun ini isu mengenai suara berbeza didengari melalui satu klip video yang sama telah menjadi tular di media sosial. Ada yang mendengar perkataan laurel, dan sebaliknya iaitu yanny. Mengikut pakar,orang yang mendengar perkataan Yanny mempunyai usia telinga yang lebih muda berbanding yang mendengar perkataan laurel. 


4. Ke ke Challenge (In my Feelings Challenge)


Pada asalnya ianya merupakan lagu nyanyian Drake, kemudian menjadi 'challenge' untuk orang ramai termasuklah artis Malaysia. Menari di sisi kereta yang tengah berjalan perlahan mendapat kritikan hebat setelah banyak yang ditimpa kecelakaan ketika melakukannya. Anda ada buat?


5. Flaunt Your Wealth Challenge (Falling star challenge)

Cabaran ini juga telah tular di Malaysia terutamanya di kalangan pengusaha kosmetik, insta famous dan tak kurang juga netizen. Masing-masing membuat gaya terjatuh dari tangga, kereta dan barang mewah kepunyaan mereka berselerak di atas lantai atau jalan. Ianya kemudian menjadi bahan gurauan apabila netizen memperagakan barangan selain barang mewah.Gigih!





6. Optical Illusion Challenge

Internet terutamanya twitter menjadi medan perdebatan sekali apabila sebuah gambar yang agak mengelirukan muncul di media. Gambar seorang lelaki berpelukan dengan wanita tetapi imej tersebut agak mengelirukan walaupun diamati banyak kali. Pening juga penulis tengok!



7. Kylo Ren Challenge

Jika anda pernah menonton Star Wars - The last Jedi, pasti pernah melihat babak kylo ren tidak berpakaian dari atas hingga ke pinggang. Namun ianya menajdi viral dan trending #kylorenchallenge setelah John Mayer mengambil gambar seakan - akan kylo ren. Ianya kemudian menjadi ikutan artis artis barat sebagai bahan jenaka di twitter.






Antara perkara yang masih trending dan tular dan semakin menjadi - jadi ialah aplikasi tiktok, bingo dan pelbagai lagi. Mari kongsikan perkara viral pada tahun 2018 yang masih anda ingat. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
14
Terkejut
24
Sedih
17
Lawak
9
Bosan
17
Komen: 6
Komen

Previous : SpaceX Milik Elon Musk Bakal Tunai Impian Billionaire Jepun Jadi Pelancong Pertama Ke Bulan

Next       : Duit Dalam Akaun Hilang? Ini 10 Langkah Keselamatan Perbankan Dalam Talian Yang Wajib Anda Tahu

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 18-12-2018 11:30 AM
Harap 2019 nanti kurang ler yang buat perkara mereng macam tahun ni

Lain-lain Komen

Quote chinta89 17-12-2018 12:53 PM
no 6 ak x faham.
Quote buragazz 17-12-2018 01:31 PM
Aku lagi tak faham No.7 apa yang challenge nyer memang dah perangai mamat2 sado ni suka tayang body..
Quote noraidil_06 17-12-2018 01:38 PM
I dengar yanny.
N no.6 is creepy
Quote misz_sanggul 17-12-2018 01:39 PM

at first I pun x phm..tgk kasut n suar yg bdiri tu pompuan..
rupenya yg dduk tu laki pompuan tu pluk


Quote chicozinn 18-12-2018 11:06 AM
no 6 tu memang jantan tu pakai menyerupai pompuan..

logik akal la takkan leher si jantan tu leh berlekuk "S" time peluk ngan pompuan tu..huhu
Quote Artemesiaa 18-12-2018 11:30 AM
Harap 2019 nanti kurang ler yang buat perkara mereng macam tahun ni

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076222s Gzip On
To Top