Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Lelaki Terlampau Cantik Sampai Polis Pun Keliru!

14-12-2018 10:33 AM|Oleh: Myeonir| Komen: 30

Siapa sangka gambar selfie boleh tular sampai macam ini sekali? Gambar swafoto Abdussalam Firdaus, 22, tular di merata media sosial selepas digelar lelaki paling cantik di Malaysia.  

Penuntut Universiti Kuala Lumpur dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan itu disalah erti sebagai perempuan kerana rupa parasnya yang menarik.



Kredit foto: Twitter

Lapor mStar, Bukan netizen sahaja yang keliru, malah polis di stadium turut menyangka dia seorang perempuan! 

"Ketika saya nak masuk stadium tu pun, polis tak percaya saya lelaki dan meminta saya tunjukkan kad pengenalan.

"Saya perlu buktikan jantina kerana polis lelaki perlu melakukan pemeriksaan tubuh ke atas penyokong lelaki bagi tujuan keselamatan dan polis wanita pula akan memeriksa penyokong wanita," katanya.



Kredit foto: Twitter

Disebabkan 'cantik sangat', sampaikan ada kaum lelaki 'kunyit' yang berminat dengannya. Pun begitu, Abdussalam menegaskan bahawa dia merupakan lelaki sejati dan meminati kaum wanita. Dia juga pernah dituduh sebagai pengkid apabila berambut pendek.

Walaupun selalu disalah anggap, Abdussalam tidak kisah malahan bersyukur kerana dikurniakan wajah sempurna sifatnya.

Untunglah muka cantik macam ini, terus menjadi perhatian ramai! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
16
Marah
11
Terkejut
15
Sedih
18
Lawak
15
Bosan
17
Komen: 30
Komen

Previous : Pusingan Suku Akhir Grand Slam of Darts Kecoh, Pemain Saling Menuduh 'Siapa Kentut'?

Next       : Ini Doktor Atau Superman? Wajah Tampan Lelaki Ini Buat Ramai Wanita Cair

Komen Terbaru

Quote Iris. 19-12-2018 11:16 PM
Dia ni adik ipar kawan i
Abang dia pun hensem tapi muka lelaki asli lah
Adik beradik semua cantik2 termasuk kawan i tu

Lain-lain Komen

Quote ninnamina 14-12-2018 11:16 AM
Untungnya
Quote missinpiece 14-12-2018 11:45 AM
Ayu sgt tu
Quote Themilo 14-12-2018 11:45 AM
Lelaki paling cantik di mata meols ialah nazreem musa.. meols mendambakan boifren yang hensem, & meols boleh mekapkan bila boring. Asalkan heols takde skandal dengan jantan lain..
Quote LadyCarefree 14-12-2018 12:13 PM
Lps ni trus dpat belakon drama.
Quote Owlknight 14-12-2018 12:18 PM
Themilo replied at 14-12-2018 11:45 AM
Lelaki paling cantik di mata meols ialah nazreem musa.. meols mendambakan boifren yang hensem, & meo ...

Betul. Dia jadi lelaki pun handsome. Bila dia mekap ala perempuan pun cantik.
Quote Ferr_Remy 14-12-2018 12:35 PM
X cantik pun.
Quote Ferr_Remy 14-12-2018 12:35 PM
Themilo: Lelaki paling cantik di mata meols ialah nazreem musa.. meols mendambakan boifren yang hensem, & meols boleh mekapkan bila boring. Asalkan heols tak ...


Hah yg ni iols stuju.
Quote CikNano 14-12-2018 12:52 PM
Simpan misai & janggut kalau xnak org salah faham
Quote besarkecik 14-12-2018 01:08 PM
Tak de cantik pun
Quote Spicymami 14-12-2018 02:54 PM
Helooo lelaki paling naturally born cantik lebih cantik dari mana2 pmpuan adalah andrej pejic ok
Quote putehkundor 14-12-2018 03:28 PM
super cantik tu tak la...tapi muka lembut mcm pompuan la, walaupun tak secantik safiey ilias
Quote Hessa 14-12-2018 03:30 PM
airmuka dia lembut, sebab tu nampak mcm perempuan, yup simpan jambang utk nampak mcm lelaki, tp mesti ala2 arab/omputih
Quote mieymiey 14-12-2018 04:05 PM
Air muka dia lembut, tu yang nampak macam gegurl sikit. Tambah-tambah lagi dengan rambut lurus panjang tu.
Quote zuuu 14-12-2018 04:08 PM
Cantik,jealous aq ngan rambut dye...
Quote HannahMontana 14-12-2018 10:17 PM
berlakon watak kembar lelaki perempuan tp ambil ko seorang saja bayar double , ok tu ...hehehhehhe


ikut wajah ibu sebab tu nampak cantik ,mcm abang aku wajah ibu ...pergerakan pun romantis hehehhe...

tp lelaki tetap lelaki ...spesis rupa ibu mmg akan jadi lembut wajah dan tutur kata kalau anak lelaki rupa ayah dia akan jadi double kaki pemerintah ....asalkan hensem siapa siapa pun boleh sabar agaknya heheheh
Quote kroit92 14-12-2018 11:11 PM
ha? tak cantik mane pun
tengok dari jauh pun dah nampak jelas lelaki, kan bahu lebar tu

Quote Nham22 14-12-2018 11:35 PM
Alahaii helokkk
Quote HS357 15-12-2018 11:17 AM
bodoh..da tau muka jambu..xyah la simpan rmbut pnjang..ke nak goda housemate?babi
Quote hady_vit 15-12-2018 12:01 PM
dah muka ayu mcm tu, pegi bela rambut panjang, lepas tu rebonding. tak lama lagi dah jadi spesis sajat dan saffiey illias.. #abangjelesmukatakjambu

kalau dah tau muka jambu mcm tu, simpan la janggut n misai sket.

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084986s Gzip On
To Top