Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Kesianlah Kat Parents Awak" - Jue Aziz Pula Diganggu Komen Lucah

10-12-2018 09:56 AM|Oleh: Azza| Komen: 38






Tak habis-habis artis kena buli siber. Selepas beberapa artis wanita diancam dengan kata-kata lucah dan nista oleh pembuli, kini giliran Jue Aziz,34 pula terkena tempiasnya.

Menerusi laman Instagram, Jue menjelaskan yang lelaki itu telah beberapa kali memberi komen lucah walaupun dia telah menyekat akaun lelaki itu. Rupanya pembuli itu membuat akaun baru semata-mata untuk menulis komen lucah terhadapnya. Kejadian itu berlaku ketika dia membuat 'Live IG' bersama peminatnya. Hal ini membuatkan dia berasa tawar hati kerana sikap sebegini membuatkan artis dipandang hina oleh netizen.

Kredit foto: IG

"Teruk gila cakap, macam takda otak. Imaginasi merepek gila."

Itu jawapan Jue ketika ditanya oleh rakan pelakon, Dazrin Kamaruddin dan pengikutnya di ruangan komen.  Rancangan 'LiveIG' itu adalah rancangan Live yang dibuat secara suka-suka oleh Jue dalam usaha mendekatkan lagi dirinya bersama peminat. Menggelarkan dirinya sebagai Dj Jue Aziz di radio Senja FM sentiasa mengimbas kembali kenangan lagu popular era 80an dan 90an. Selain itu, Jue juga turut menyanyi lagu tersebut dan juga sekali sekala menceritakan kisah seram untuk dikongsi bersama pendengar.

Namun, apabila ada makhluk yang menggunakan medium tersebut untuk berimaginasi yang bukan-bukan dan turut memberi komen lucah, ia membuatkan Jue marah dan menghentikan siaran langsung tersebut.




Kredit foto: IG

Kredit foto: IG


Peminat Jue pula turut memberikan semangat kepada pelakon Hantu Kak Limah itu supaya bersabar dan tidak menghentikan terus 'IG Live' tersebut. Maklumlah pembuli siber tersebut berani kerana menggunakan akaun palsu. Malahan suaminya, Bayu Daniel turut memberikan kata-kata motivasi kepadanya.


Kredit foto: IG
Nampaknya pembuli siber semakin berani mengacau kehidupan artis dan sesiapa sahaja yang dirasakan mampu memuaskan nafsunya. Biarpun akaun tersebut telah disekat dan dibuat aduan kepada pihak Instagram, nampaknya akan banyak lagi akaun palsu muncul. Semoga Jue Aziz dan rakan artis lain membuat tindakan yang sepatutnya kepada golongan ini. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
15
Terkejut
6
Sedih
6
Lawak
8
Bosan
6
Komen: 38
Komen

Previous : "Dah Gatal Bagi Orang, Sibuk Nak Kutip Balik" - Aliff Syukri Bengang Dengan Ibu Yom

Next       : "Berbaloi Ke Nasi Goreng Bodoh Macam Ni Hampir RM12?" - Fiza Berang Harga Cekik Darah

Komen Terbaru

Quote husie91 22-2-2019 05:55 PM
Husband iols pernah jumpa dia depan depan waktu jaman dia free hair dulu memang gebu n putih melepak jue ni. Plus sexy hehe iols crush betul dgn dia since mmb lagi

Lain-lain Komen

Quote Iema5008 10-12-2018 10:32 AM
Suka tgok dia blakon dlu2
Quote putehkundor 10-12-2018 10:33 AM
dj senja fm?
Quote shernazz 10-12-2018 10:36 AM
putehkundor replied at 10-12-2018 10:33 AM
dj senja fm?

Senja sendu ke? Haha
Quote shernazz 10-12-2018 10:36 AM
Iols rasa mamat tu aim jue ni dari bujang kots
Dedolu kan dia seksi yahamat
Jadi mamat ni terbayang jaman dedolu pic jue berpelukan bagai...masih x move on gitchuu
Quote putehkundor 10-12-2018 10:40 AM
shernazz replied at 10-12-2018 10:36 AM
Senja sendu ke? Haha

tak pernah dgr la senja fm ni...utk yg umur2 dah senja ke?
Quote Cari-Azza 10-12-2018 10:49 AM
putehkundor replied at 10-12-2018 10:40 AM
tak pernah dgr la senja fm ni...utk yg umur2 dah senja ke?

Senja FM ni radio online Jue Aziz sendiri, dia buat khas untuk peminatnya live memalam di IG Live dia, ada yang lewat malam, sambil tu dia nyanyi lagu permintaan peminatnya atau berceloteh

Quote AbukRokok 10-12-2018 12:11 PM
senja di aidilfitri
Quote shernazz 10-12-2018 12:30 PM
putehkundor replied at 10-12-2018 10:40 AM
tak pernah dgr la senja fm ni...utk yg umur2 dah senja ke?

Haha...umur senja ke uols?
Iols baru umur tengahari je..kikiki..
Quote miemiecha 10-12-2018 12:50 PM
mek x pnh tgk ig live jue...
part cerita seram tu cam menarik minat, tp yg nyanyi tu.. sedap ke sore jue nyanyi?
Quote lotionmilo 10-12-2018 01:06 PM
Ape kena mengena dengan #zularifin ?
Quote kelip2_07 10-12-2018 01:09 PM
JUE KLU XPKAI TUUDNG LG LAWA..BODY SEKSI
Quote one_aiman 10-12-2018 01:24 PM
kreatif pulak buat ig live ala2 siaran radio..tapi rugi la xde bayar pape
Quote wallflower 10-12-2018 01:35 PM
kelip2_07 replied at 10-12-2018 01:09 PM
JUE KLU XPKAI TUUDNG LG LAWA..BODY SEKSI

korang yg cakap jue seksi body mengancam ni pernah tgk depan2 ke?

pendapat aku dia ok je, biasa2 takde mengancam pon. rendah dan petite.aku pernah tengok perempuan yg body seksi, tak gemuk tak kurus. Tanpa mekap pon jenis gebu berseri.

So aku rasa jue tidak secantik tv. Aku pon heran mcmana kat gmbar jue boleh jadi gebu2 seksi. Ke mata aku kero..

Ampun,no hate ya. If korang nak teruskan memuji keseksian jue meols okkay saja.
Quote bambimo 10-12-2018 03:35 PM
dulu masa dia free hair mmg dia hot nk mateyyyy..entahlah ada tarikan di situ..
sampai ex bf dia ckp....xboleh tinggal dia sorang2 kalo dating, pasti ada yg dtg nk try hehehe

iols aim dia menang malaysia's most beautiful tp slack dia menyalahi peraturan produksi so kena kuar sedih meols

tp bila dah pakai tudung, dah jd ibu, wife  takde la seksi meksi dah hehehe

Quote Burong_Hantuk 10-12-2018 03:39 PM
dia nih jelita & seksi waktu jaman muda
Quote Suchi 10-12-2018 09:16 PM
Rajin nya org buat live huhu dia ada meniaga apa2 ke?
Quote newyork 10-12-2018 09:18 PM
Filter sgt lahh
Quote chinta89 11-12-2018 11:01 AM
teringat dia dlm cter hantu kak limah.. iangtakn ahntu canti, ruoanya... btl2 manusia naik motor balik rmh lps dpt duit dari laki ahahahahaha. kelakar dh pakai cantik2, dia naik motor gtu. mmg cool.
Quote barfi 11-12-2018 11:08 AM
Tak cantik la jue jadi putih sgt macam ni.. jue yg dulu lebih lawa

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047462s Gzip On
To Top