Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Dah Gatal Bagi Orang, Sibuk Nak Kutip Balik" - Aliff Syukri Bengang Dengan Ibu Yom

10-12-2018 10:55 AM|Oleh: Nia Mohamad| Komen: 220

Gara-gara video bibik yang kononnya memukul kepala anak angkat Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Qayyum atau nama panggilannya Yom, ibu kandung kanak-kanak tersebut menghubungi keluarga usahawan terkenal itu. 


Sumber foto: IG Dato Aliff Syukri

Menurutnya, dia mahu mengambil semula anak itu jika keluarga jutawan kosmetik itu mengizinkan kerana keadaan kewangannya kini sudah stabil. Hal ini menyebabkan Aliff serta isterinya, Datin Seri Shahida terkilan dengan permintaan ibu kandung Yom itu. 

Justeru, beliau memuat naik sebuah posting berserta video di instagramnya berkenaan hal itu. 



Beliau merungut bahawa ibu kandung Yom hanya mahukan kesenangan sahaja. Sedangkan yang susah-payah menjaga anaknya selama ini adalah keluarga Aliff sendiri, bukan si ibu kandung. 

Lantaran itu, majoriti netizen menghalang beliau daripada menyerahkan semula anak angkatnya kepada ibu kandungnya. 



Netizen berpendapat sekiranya perkara ini sudah mempunyai hitam putih, dari segi undang-undang wanita terbabit tidak berhak lagi meminta semula anaknya. 

Semua komen tidak memihak kepada ibu kandung Yom kerana mereka juga pasti sakit hati jika berada di tempat Aliff. 



Hal sebegini memang boleh terjadi kepada sesiapa sahaja. Sebab itulah perlunya ada dokumen hitam putih supaya kelak apabila keluarga kandung menuntut kembali anak mereka, undang-undang memihak kepada kita. 

Semoga kemelut yang melanda keluarga Aliff cepat-cepat reda. Tidak perlu dilayan permintaan si ibu jika tidak perlu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
11
Terkejut
15
Sedih
9
Lawak
8
Bosan
14
Komen: 220
Komen

Previous : "Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak

Next       : "Kesianlah Kat Parents Awak" - Jue Aziz Pula Diganggu Komen Lucah

Komen Terbaru

Quote tikusmontok 3-2-2019 03:48 PM
makmelah replied at 30-1-2019 11:51 PM
jangan main-main kawan-kawannn......mak kandung dia first thing bila lepas amik anak dia si yom  ...

Pandai gak mak dia  pilih gbr yg boleh mengharukan hati acik2 kepoh..gbr nangis berlemoih jgn letak ya.

Lain-lain Komen

Quote newyork 10-12-2018 11:25 AM
Dillema bila amik anak angkat. Takut jd mcm ni lah..
Quote meteorspeed 10-12-2018 11:26 AM
Mmg la mulia ko Jaga tp udah bibik ko tonyoh kepala yom mcm tue mak mana yg tak sakit ati..aku bukan mak dia pun sakit hati tgk..tegur la bibik ko tue dulu kalu betul ikhlas nak jaga. Suh bibik ko Tue jaga ikhlas sikit..udah nama budak Mmg la nangis.
Quote shania88 10-12-2018 11:30 AM
Mak iols cerita pasal kawan dia yang amek anak angkt
umur kawan dia ni dalam 5 0 lebih
Janda kaya

amek anak angkat sebb mak pak budak tu tknk bela sebb kawin pon muda lagi
permpuan 16..laki 18
bagi 3ribu
pastu lebih abis semua dokumen2 utk anak angkat
kawan mak iols tukar no dan tak bgthu alamat rumah sebenar
kira putuskan camtu je
sebb apa buat camtu
sebb takut jadi camni laaaa

aku memng tabik la dgn kawn mak aku punya keputusan
memg nmpak kejam pada dasarnya
tapi adil pada diri kita

ada mak pak tknak anak sendiri..jual anak
tibe2 dah besar nak balik
eh eh eh
elok buat cam mak kwn iols buat
Quote Alais 10-12-2018 11:32 AM

bagi balik jika ibu nak balik

bayi dibuang kan banyak
ambil jadi anak angkat
Quote putehkundor 10-12-2018 11:38 AM
berkomiskasi
Quote Spicymami 10-12-2018 11:46 AM
New drama alert..  X de drama x sah
Quote allysumc 10-12-2018 11:50 AM
klu mak kandung dh mampu jaga, bagi je la balik...biar dia rasa kasih syg mak kandung...klu dgn dato merasa kasih syg bibik je lbh
Quote obses_budak 10-12-2018 11:51 AM
Walupun mcm man pun..tk adil juga... Dh bg ambik blik
.sal bibik tu mebi dia dh warning tk buat lg pas ni...
Quote sukekucing83 10-12-2018 11:54 AM
bukan die yang jaga pon,bibik yang jaga..bongok atok senget ni..pastu mengungkit dr a smpi z ilang habes pahala kau..kata jaga dari dalam perut, mak budak tu dah tau ke anak die sakit dari dalam perut..bukannye mak nye tau dah sakit kuat nanges baru bagi..

bibik tu masih keje dgn diorg ni, si shida tu pon kemain backing bibik, die kate tolak kepala je suruh tgk kamera. tapi aku nampak mmg bibik ni tunjal kot dengan muka menyampah..yang suap makan pon bibik.ade skali suap bubur campo ape ntah tak lalu aku nengoknye..
Quote bukan_ustazah 10-12-2018 11:54 AM
Iols rasa jangan dipulang, emaknya kalau dari kecil boleh bagi orang dah besar tak tahu apa lagi. Lagipun anak heols lebih hidup selesa dgn aliff tu walaupun bengong. Kang anak nya dah besar hidup susah tengok minah hidup senang terus marah maknya kenapa ambik heols dan hidup papa kedana. Lagi-lagi yom tu macam banyak masalah kesihatan dan slow learning
Quote CiliPadiSedap 10-12-2018 11:55 AM
dodi boleh lah kau buat cmtu sampai melarikan diri nak balik zootapia, ni anak orang kena tonjol dengan bibik.. mestilah mak dia kecewa.. ada duit tak  semestinya boleh jaga anak orang..
Quote noris75 10-12-2018 12:02 PM
Happen pada kawan saya...ambik anak angkat dr dalam perut lagi dia dah keluarkan duit untuk mak budak tu...bawak pegi chekup...kos besalin semua atas kawan saya. Anak tak sah taraf...laki tu tak nak bertanggung jawab.
Kawan saya ni dah kawin..teringin nak anak..belum ada rezeki dia. Dia pun ambik lah anak tak sah taraf tu..dah buat documentation cara sah. Lahir je terus dia ambik. Baby tu comel sungguh lah...umur pun dah 6 bulan...cerdik budaknya. Semua sayang baby tu. Tetiba mak dia call kawan saya kata  nak pinjam anak dia kejap je..kawan saya percaya..ialah takkan mak kandung dia nak naya kan dia..dia pun ambik cara sah, duit pun bayar, documentation semua ada. Kawan saya ni bg lah baby tu pada mak kandung dia ..2-3 ari dia bawak balik terus senyap. Kawan saya call..dia jawab dan dia kata dia nak balik anak dia tu..dia takkan pulangkan balik dah. Dia sayang anak kandung dia. Menangis kawan saya ni...ialah dah sayang,..macam2 dah beli kat baby tu..siap buat susu badan lagi bg baby tu. Sekarang dalam process bawak ke mahkamah..kawan saya dah lantik loyer. Mudah mudahan kawan saya menang kes ni.

Quote qicki 10-12-2018 12:13 PM
tp masalahnye mak budak tu ckp personal kot....bukannye dia duk canang buat sidang akhbar nk amik balik anak dia.....kalau xnk bagi cko je la kat mak budak tu...xpyh la nk share kat socmed sgt...what a pathetic.......
Quote kibodwatriuh 10-12-2018 12:15 PM


yang jadi mangsa si Qayyum nilah jugak nanti.
Quote buapakperut 10-12-2018 12:29 PM
macam nila kalau amik anak angkat.
Quote buapakperut 10-12-2018 12:52 PM
CiliPadiSedap replied at 10-12-2018 03:55 AM
dodi boleh lah kau buat cmtu sampai melarikan diri nak balik zootapia, ni anak orang kena tonjol den ...

dodi alfayed pon meroyan ni kan pulak ibu yom2.
Quote K_Lily 10-12-2018 12:53 PM
mak Yom ni yang selalu minta duit dengan dato laki bini kan? yang datin pernah bising dulu..
Quote naina 10-12-2018 12:59 PM
Wehh ingat senang jaga anak kuat nangis dengan masalah kesihatan bagai. Letih dan bole mental tau sebb tak cukup tido makan pon terkejar2 duit beribu habis. Dengar budak nangis ni sakit telinga kalau penat. So aku anggap aliff syukri bukan ungkit dia cume meluahkan rasa kesal dan minta pendapat.
So pada emak kandungnya.. Ko pegilah buat anak lagi. Skng mmg rasa senang..tp ko tak merasa lagi mmbela seorang anak bermaslah ni dari kecik cmne. Ko nmpk bibik lepuk kepala ckit. Ntah2 dengan ko kena dera sbb tak tahan jaga sorg2 dgn keje lagi duit lagi.
Yom tu kuat nangis dan byk kerenah.. Nakke dgn ko yang dia tak kenal. Budak kalau tak kenal sesetengah mmg meraung laaaa
Quote SweetShera 10-12-2018 12:59 PM
bagi jalah balik kat mak dia dato

suh datin beranak lagi banyak2...klu anak org tu anak org juga...baik jaga anak sendiri

Lihat semua komen(220)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109959s Gzip On
To Top