Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Marah Doktor Sepanjang Proses Berkhatan, Budak 7 Tahun Tulis Surat Minta Maaf

Oleh: Myra Rozi|7-12-2018 10:57 AM Komen: 32
Pengasas Klinik Doktor Bergerak (DOC MOVE), Dr Hanafi Yahya, 35 terharu menerima surat permohonan maaf dari seorang budak yang memarahinya ketika dikhatankan.

Doktro tersebut menyatakan murid Tahun Satu dari Sekolah Kebangsaan( SK) Pendeta Zaaba, Tapah Road, Adam Amir Hakim, 7, menyerahkan surat itu kepadanya semalam.

Menurut apa yang dinyatakan oleh Dr Hanafi kepada Berita Hairan, murid itu memarahinya sejak mula proses bersunat dijalankan.

Foto: Berita Harian
Semalam, saya terima surat itu ketika dia datang ke klinik untuk membuat rawatan susulan dan saya terharu apabila membaca surat dan pengakuan ikhlasnya.

Dia memohon maaf kerana marahkan doktor dan memaklumkan dirinya takut dan sakit ketika bersunat. Dalam surat itu juga dia maklumkan dirinya budak yang baik serta mengucapkan terima kasih kepada doktor kerana merawatnya.

Sepanjang kerjaya sebagai doktor, inilah kali pertama saya terima surat permohonan maaf daripada seorang pesakit yang menerima khidmat di klinik."

Semasa kejadian, Dr Hanafi berkata beliau sekadar tersenyum dan menerangkan kepada murid berkenaan serta ibu bapanya bahawa prosedur dilakukan di kliniknya adalah biasa.

Bagi saya murid ini mempunyai kemahiran berfikir aras tinggi kerana dia sedar apa yang patut dilakukan apabila melakukan kesalahan."

Tambahnya tugas mengkhatankan kanak-kanak memang mencabar kerana pelbagai tindakan dan kata-kata yang dikeluarkan kanak-kanak itu adalah kerana timbulnya rasa takut. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
16
Marah
17
Terkejut
22
Sedih
17
Lawak
15
Bosan
12
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote BebeQ 9-12-2018 09:33 PM
Bagus reporter ni buat kerja sungguh2 sampai nama penuh & nama sekolah pun terang dinyatakan.

Lain-lain Komen

Quote Modngengade 7-12-2018 08:47 AM
hassanah ker sister?
Quote tri-max 7-12-2018 08:57 AM
budak darjah satu boleh wat karangan ... what?????!!!!!
terbau hassanah bt hassan
.
.
.
kan skrg musim sunat, amik kesempatan nk viral je
Quote redz85 7-12-2018 08:58 AM
yang dah tua tinggal nak mati pun ramai yang bengis,, tak boleh salah sikit, marah tak tentu pasal.. tahu lah kau takut tinggal dalam kubur sorang sorang
Quote redz85 7-12-2018 09:00 AM
tri-max replied at 7-12-2018 08:57 AM
budak darjah satu boleh wat karangan ... what?????!!!!!
terbau hassanah bt hassan
.

kenapa pulak tak boleh.. mak bapak boleh bantu susun ayat & mengeja
Quote tri-max 7-12-2018 09:07 AM
redz85 replied at 7-12-2018 09:00 AM
kenapa pulak tak boleh.. mak bapak boleh bantu susun ayat & mengeja

good effort la parents cam tu, ajar anak utk mnta maafbtw sapalah yg ajar budak ni jadi kurang ajar on the 1st place ekkk??
parents jugakla khenn







Quote cap_ayam 7-12-2018 09:16 AM
Cantik tulisan anak ni. Cepat sembuh ye.
Quote faraway1 7-12-2018 09:19 AM
penting tak potong habis ok dik, kang surat saman dikarang...
Quote insulin 7-12-2018 09:26 AM
Sunat memang sakit pun.
Quote Modngengade 7-12-2018 09:27 AM
TQ sis fan tabur tacang....love u  ..muahhhh  3x
Quote addamnor 7-12-2018 09:28 AM
rasanya ditulis oleh budak yang besar sedikit kerana tulisannya lebih cantik seperti budak darjah 5 atau enam sebegitu.. tetapi content ayatnya itu sememangnya budak yang menulis bukan org tua
Quote kucingitam 7-12-2018 10:52 AM
eh boleh je.. kat sekolah kan drg dah belajar bina ayat..
Quote abas8888 7-12-2018 11:10 AM
Cantik tulisan budak darjah satu ni
Quote RamonaFlower 7-12-2018 11:51 AM
Ape pulak hasanah? Depends on cara parent mengajar. Anak sedara i 6 tahun rilek je tulis surat mintak maaf atau wish birthday tanpa org ajar
Quote noor2 7-12-2018 11:59 AM
Mesti mak dia suruh anaknya minta maaf. ..hehe
Quote lazim 7-12-2018 12:30 PM
eh aku dajah satu pon pandaibuat karangan. tapi sentiasa start dengan  : Pada suatu hari....
Quote haryatie 7-12-2018 12:33 PM
adoiiiii ...comelll la ko dik...
Quote asyriqa 7-12-2018 12:36 PM
Ahahaa mesti cute bolat temban adik ni
Quote mbhcsf 7-12-2018 02:34 PM
wah , bless him

kesedaran adab yg baik...
Quote Melorqe 7-12-2018 03:02 PM
budak2 zaman sekarang jgn dipandang rendah.
6 tahun dah boleh membaca dan menulis.
especially yg pergi montessori.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.267741s Gzip On
To Top