Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Sikit-Sikit 'Up Status' Sedih, Tunang Ahli Bomba Adib Dikecam Cuba Raih Publisiti

Oleh: Myeonir|7-12-2018 11:05 AM Komen: 83
Muhammad Adib, ahli bomba yang menjadi mangsa semasa tragedi rusuhan kuil baru-baru ini telah pun menunjukkan perubahan yang baik setelah bertarung nyawa di ICU akibat keceraannya.

Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin memberitahu yang selepas pemantauan di IJN, Muhammad Adib dijangka akan pulih tidak lama lagi. Beliau juga yakin rancangan mangsa dan tunangannya yang akan melangsungkan perkahwinan pada hujung bulan ini bakal direalisasikan.

Pun begitu di sebalik cerita ini, ramai netizen dikatakan menyampah dengan tunang Muhammad Adib yang dikatakan cuba mencari publisiti murahan.

Kredit foto: Facebook
Antara status yang telah dimuat naik oleh tunangnya, Nurul Najihah.

Kredit foto: Facebook
Segelintir netizen mula meluat dengan rintihan Nurul Najihah ini yang dianggap lebih over daripada ibu bapa Muhammad Adib sendiri.


Kredit foto: Facebook
Mungkin dia hanya ingin meluahkan rasa sedih, janganlah kecam sangat -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
7
Bosan
3
Komen: 83
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jualbelirumah 18-12-2018 08:01 PM
LadyCarefree replied at 18-12-2018 07:07 AM
Tunang cr btang lain la

adehhh...

Lain-lain Komen

Quote buapakperut 7-12-2018 11:17 AM
muka pun muka mencapub. cuma dimaafkan sebab ejaan tak seperti budak wechat. lebih kepada suleman haqlaqen
Quote Siti_Muhaymin 7-12-2018 11:24 AM
Bagilah can. Mesti sayang giler ni. hahaha..darah manis...
Quote AbukRokok 7-12-2018 11:32 AM
Quote Spicymami 7-12-2018 11:33 AM
Tu cara dia cope up dgn kesedihan dia, dia up status kat socmed dia sndiri je pun bukan buat sidang media
Quote mdhelmi 7-12-2018 11:34 AM
mmg susah pon nk cari pmpn yg bukan kaki update status
Quote jerukkedondong 7-12-2018 11:47 AM
Ramai yg tak suka...lepas ni ddk diam2 jihah..tak pyh nak mencapub sngt...
Quote jazaa100 7-12-2018 12:00 PM
aku dari 1st baca komen dia hari tu aku dah meluat....
Parents Adib tak pernah kuar berita pun....gambar mak dia pun tak de...
yg dia ni nak satu dunia tau dia tunang Adib....

serius....klu aku jadi mak Adib...aku KIV je dulu....
slow slow suruh adib cari lain....


Tapi bila bila baca ni, aku teringat sorang lagi yg meluat dgn tunang adib ni...
jap aku seru....

@prettyuglybabe




Quote ais_kosong 7-12-2018 12:03 PM
Kalau adib ni cacat kekal.
nak tanya gak  si orang tu nak tunggu ka?
Quote prettyuglybabe 7-12-2018 12:10 PM
jazaa100 replied at 7-12-2018 12:00 PM
aku dari 1st baca komen dia hari tu aku dah meluat....
Parents Adib tak pernah kuar berita pun....g ...

hahahaha.. betul tak kaka jazaa?
dari awal lagi sy dah menyampah dengan rintihan fb dia tu..
tapi dibangangkan pulak dek forumer..
katanya bukan memcapup tapi dia update status si adib ni..
sekarang dah nampak kan??
dok diam-diam berdoa direct pada tuhan sudah..
bukannya tuhan kena check fb ig bagai nak tau doa hamba..
mak bapak family terdekat si adib pun takde kecoh-kecoh nak keluar kenyataan..
dia yang baru tunang pulak lebih-lebih nak mencapup..
ke nak bagitau pompuan lain supaya back off..
the boy is mine gitchuuuu
Quote jazaa100 7-12-2018 12:14 PM
prettyuglybabe replied at 7-12-2018 12:10 PM
hahahaha.. betul tak kaka jazaa?
dari awal lagi sy dah menyampah dengan rintihan fb dia tu..
tap ...

Tu lah....

hari tu akk tanya, parents adib mana...babe kata parents adib berdoa atas sejadah....
dia ni berdoa kat socmedia....






Quote prettyuglybabe 7-12-2018 12:19 PM
jazaa100 replied at 7-12-2018 12:14 PM
Tu lah....

hari tu akk tanya, parents adib mana...babe kata parents adib berdoa atas sejadah... ...

hahaha.. betul apa..
mujur la akak bukan mak si adib ni..
kalau tak menangis tak berlagu kena reject dengan ibu mertuaku
Quote chicozinn 7-12-2018 12:22 PM
prettyuglybabe replied at 7-12-2018 12:10 PM
hahahaha.. betul tak kaka jazaa?
dari awal lagi sy dah menyampah dengan rintihan fb dia tu..
tap ...

skali post xkisah la ni lebih 2-3 kali rasa meluat gak..even aku kawen siap bersanding bagai pun skadar upload 1 gamba jahh kat socmed sbab mlas nak beria..ni kan plak bru tunang da kecoh 1 kampung..tup2 tetiba dpat tau pasni si adib tu cacat kekal tah2 mula la kluar statement pahit2 gitu..yihhhh sgat
Quote jazaa100 7-12-2018 12:26 PM
chicozinn replied at 7-12-2018 12:22 PM
skali post xkisah la ni lebih 2-3 kali rasa meluat gak..even aku kawen siap bersanding bagai pun s ...

klu adib cacat kekal....

ayat dia :  Awak berhak dapat yang lebih baik dari saya...
                Saya tak cukup baik utk awak...






Quote prettyuglybabe 7-12-2018 12:26 PM
chicozinn replied at 7-12-2018 12:22 PM
skali post xkisah la ni lebih 2-3 kali rasa meluat gak..even aku kawen siap bersanding bagai pun s ...

tanda-tanda kita dah matang maybe
Quote haryatie 7-12-2018 12:27 PM
beria sgt kan..
agak nya nk beritahu satu dunia dia lah tunang si adib tu
jgn ko org nak mencantas pulak
agak2 nya kalau la cacat..tp mintak dijauhkan
sanggup ke dia kawin dgn tunang tu..
Quote miznora 7-12-2018 12:27 PM
mdhelmi replied at 7-12-2018 11:34 AM
mmg susah pon nk cari pmpn yg bukan kaki update status

heyyy...
akulah antara orang pompuan yg tak update status dlm fb ke ig. wujud lagi tau pompuan mcm kami
Quote chicozinn 7-12-2018 12:27 PM
jazaa100 replied at 7-12-2018 12:26 PM
klu adib cacat kekal....

ayat dia :  Awak berhak dapat yang lebih baik dari saya...

akan ku harrtuihhkann pompuan royanan ni kalu dtang depan mata aku kalu terjadi cmtu..
Quote chicozinn 7-12-2018 12:28 PM
prettyuglybabe replied at 7-12-2018 12:26 PM
tanda-tanda kita dah matang maybe

maybe yes sebab aku kawen umo lewat 20-an nearly to 30..laki aku pun umo 30 time kawen
Quote prettyuglybabe 7-12-2018 12:32 PM
haryatie replied at 7-12-2018 12:27 PM
beria sgt kan..
agak nya nk beritahu satu dunia dia lah tunang si adib tu
jgn ko org nak mencantas ...

i pun rasa lebih pada insecure..
kat forum pun ada je ummah yang puji kekenduan adib..
takut la tu kena caras

Lihat semua komen(83)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050005s Gzip On
To Top