Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Dituduh Promosi Seks Bebas Oleh 'Geng Ustazah', Mentaliti Melayu Dikecam

Oleh: Myeonir|7-12-2018 11:55 AM Komen: 26
Siapa tidak kenal dengan Dr Say atau nama sebenarnya Muhammad Shazril Shaharuddin iaitu seorang doktor kesihatan yang terkenal dalam memberikan nasihat kesihatan sama ada menerusi kaca televisyen mahupun laman sosial peribadinya.

Beliau juga tidak segan berkongsi kisah masalah kesuburannya sebagai peringatan dan nasihat kepada orang ramai di luar sana walaupun ada netizen yang mengecamnya kerana menceritakan hal 'dalam kain' kepada orang ramai.

Terbaru, Dr Shazril telah berkongsi gambarnya memegang sekotak kondom Durex sempena Hari AIDS Sedunia. Beliau menerangkan kepentingan kondom dalam mengekang masalah AIDS/HIV yang kian meningkat di Malaysia.



Seperti biasa, niat murni doktor muda ini telah disalah erti oleh segelintir netizen kerana menganggapnya mempromosikan zina dan seks luar nikah.


Kredit foto: Instagram

Ramai juga netizen lain yang menyebelahi Dr Shazril kerana mengetahui pos tersebut hanyalah sebagai peringatan untuk melakukan seks selamat dan kondom juga digunakan oleh pasangan suami isteri sebagai perancang keluarga.


Kredit foto: Instagram

Melihatkan respon hangat netizen, doktor itu tampil memberikan penerangan mengenai kesan buruk sekiranya tidak memakai kondom. Dia juga menekankan kepentingan kondom untuk pasangan suami isteri sebagai perancang keluarga.



Ada sahaja yang netizen tidak puas hati. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mbhcsf 10-12-2018 11:35 AM
cef tanya doktor tu  dalam satu balang  jika ada

HIV, HEP B...dan another virus : yg mana senang jangkit manusia dulu ...

Lain-lain Komen

Quote Sham143 7-12-2018 12:23 PM
Ya allah apasal mentaliti mundur sangat..mentaliti taliban..ni wonder bangsa melayu paling mundur di malaysia.
Quote putehkundor 7-12-2018 12:37 PM
dia ni bukan dah tukar kerjaya as fitness trainer ke?
Quote pokaibanktokyo 7-12-2018 01:50 PM
Sham143 replied at 7-12-2018 04:23 AM
Ya allah apasal mentaliti mundur sangat..mentaliti taliban..ni wonder bangsa melayu paling mundur di ...

Bodoh. Bangsa bukan melayu di malaysia semua lebih mundur dari melayu
Quote pokaibanktokyo 7-12-2018 01:52 PM
Semua kaum beragama islam seluruh duna ada bahalol macam ini. Bukan melayu saja. Bongok

@Sarirsa
Quote ayjay 7-12-2018 02:30 PM
Melayu islam bongok memang ramai. Yg penting, tutup rambut. Lol.
Quote kakyungpilah85 7-12-2018 03:03 PM
org dok kata doktor ni ensem bagai tp ntah mata aku kero kot nampak doktor ni biasa je..dy ni kan yg ramai bini2 org yg birah nak bsalin doktor ni sambutkan??
Quote pokaibanktokyo 7-12-2018 03:19 PM
Sokong ini doktor
Quote Orix 7-12-2018 03:22 PM
Mcm mentaliti bekas mod CI ni jugak la. Opss. Bekas pra mod bod CI. Mentaliti mundur
Quote buapakperut 7-12-2018 03:25 PM
ustazah dari kepulauan sentinel kah ini... mesti malas baca karangan panjang heols
Quote leylapple 7-12-2018 03:28 PM
ayjay replied at 7-12-2018 02:30 PM
Melayu islam bongok memang ramai. Yg penting, tutup rambut. Lol.

wahahaha.. kalau ada butang like dah lama nak like statement nie
Quote DollahRepek 7-12-2018 04:16 PM
Dalam islam dilarang pakai condom kah?
Quote ayjay 7-12-2018 04:23 PM
leylapple replied at 7-12-2018 03:28 PM
wahahaha.. kalau ada butang like dah lama nak like statement nie

Sep sikit!
Quote Jorja 7-12-2018 04:39 PM
Betul ya doc tapi still ada bini bini datang mgadu @ sbenarnya me-riak lettew mampu membiak banyak.. mgeluh konon dapat anak no 3 padahal da mrancang..bila orang cakap pasal kondom bini bini ni tsipu sipu kata lakibini tak pakaila apa malu nak beli la.. I kasihan kn saja ya terutama anak dlm kandungan tu.. nanti baby tu merajuk keluar jadi samseng sebab mak mak mgeluh ada dia dlm perut {:yameteh
Quote kroit92 7-12-2018 07:15 PM
off topic, ape doktor ni buat eh, tengok rambut dia lebat betul
Quote RatuDunia94 7-12-2018 07:27 PM
Baru ckp pasal safe sex dh melenting.. belum lg nak implement sex education kat sekolah.. meraung ustaj ustajah ni..
Quote CiliPadiSedap 7-12-2018 09:46 PM
Kalau pakai kondom jenama lain boleh x? Nike? Adidas? Puma? Patek philip?
Quote syadq 7-12-2018 10:09 PM
Iols menunggu Dr Say buat tutorial pakai kondom yg betul


Quote PU-ndan 8-12-2018 01:31 AM
ala kena la tunjuk baik kat internet. untung2 dapat calon suami. sambil komen promosi diri sendiri.

padahal bideo besepah kan kat tumblr awek2 mcm bagus2 ni.
Quote otai_g 8-12-2018 12:19 PM
Dr batak like ka ni? Selalunya dr sibuk. Mn ada ms nk main insta bagai. Nk soru pun kdg2 miss.

tetiba teringt dr rozmey.

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046615s Gzip On
To Top