Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Rupa-Rupanya Dari Awal Lagi Putera William Meragui Keputusan Harry Kahwini Meghan

7-12-2018 11:16 AM|Oleh: Nia Mohamad | Dilihat: 7350| Komen: 75

Belum sampai setahun usia perkahwinan Putera Harry dan aktres Meghan Markle, sudah macam-macam kontroversi yang kita dengar.

Sumber foto: vogue.com.au
Bermula dengan latar belakang Meghan yang dipersoalkan, hinggalah membawa kepada isu pasangan itu akan berpindah keluar dari istana Kensington dan bakal menyambut Krismas secara berasingan dari pasangan Putera William dan isterinya. 

Terdahulu juga, Meghan Markle dilaporkan bertelingkah dengan Kate Middleton tentang isu Monarki. 

Sumber foto: Carian Google
Terkini, terdapat desas-desus dari rakan kenalan Putera William bahawa William pernah menyatakan keraguan terhadap keputusan Putera Harry untuk berkahwin yang dirasakannya terburu-buru.

Putera William mengutarakan isu itu kepada nenda Permaisuri Elizabeth II dan apabila ia sampai sendiri pada Putera Harry, ia membuatkan situasi tegang kerana Harry terang-terangan membela Meghan. 

Putera Harry juga tersinggung dengan abangnya yang dianggap tidak mengalu-alukan Meghan untuk menjadi ahli keluarga diraja pasca pertunangan mereka. Justeru, pendapat Putera William diketepikan walaupun hubungan mereka sangat rapat. 

Meghan sebelum ini pernah berkahwin dengan aktor Travor Engelson pada 2011 dan bercerai pada 2013. Beliau mula mengenali Putera Harry pada 2016 melalui janji temu yang diaturkan oleh sahabat mereka berdua. 

Sumber foto: express.co.uk
Perkahwinan Meghan dan Putera Harry berlangsung pada Mei 2018 tahun ini. Istana Kensington baru sahaja mengesahkan kehamilan Meghan pada Oktober lalu. 

Perkahwinan diraja pasangan ini tidak mendapat perhatian dunia seperti mana perkahwinan Putera William dan Kate sebelum ini. 

Sumber foto: express.co.uk
Nampaknya kerabat diraja Britain masih belum boleh berehat dari kontroversi. Mungkin Meghan perlu berlembut dan tidak terlalu lantang memandangkan banyak mata yang memerhati dan supaya tidak menjadi punca keretakan hubungan adik-beradik Putera William dan Harry.  -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 75
Komen

Previous : Kenapa Anak-anak Boleh Jatuh Sakit Bila Mandi Kolam Renang?

Next       : 3 Peraturan Queen E Ketika Buka Hadiah Krismas, Lebih Murah Lebih Bagus!

Komen Terbaru

Quote BoongaKertas 10-12-2018 04:09 PM
pooh~key replied at 10-12-2018 07:50 AM
Since aksk dah berjaya decipher code tersebut, akak share lah dgn kau dek. Winnie the pooh=pooh, k ...

ya Allah, shaitoonnnn nya code tersebut kak. hahaha! berpinar meols. oklah, stok hiburan today

Lain-lain Komen

Quote Spicymami 7-12-2018 11:31 AM
Menyampahnye dgn the whole kerabat ni. Mcm nk mampos je menggelupur xsudah2.  Just let meghan n harry live on their own la. Sume bende nk disibukkan
Quote prettyuglybabe 7-12-2018 11:52 AM
ingatkan melayu je dok berdengki sama biras
Quote pooh~key 7-12-2018 12:11 PM
Akak tak terkejut dekkk.... the reason budaya jaga tepi kain kita sama sampah macam theols sebab mmg kita tiru budaya hanjing mereka pun dekkk.... jangan lupa theols pernah jajah kita dekkk.... kita ada ambik budaya theols sedikit sebanyak dekkk....
Quote rosmahisham 7-12-2018 12:25 PM
Jgn igt omputih x membawang uols..lg kuat membawang n phd nye..kuat dgn x kuat je mental nk mghadapi nyer
Quote newyork 7-12-2018 12:27 PM
Org putih mmg kuat membawang, depan mcm polite lah apa la tp blkg mmg kutuk kaw2 (eh mcm makcik bawang malaysia ahahaha sama lah tu)
Quote QueenIsolde 7-12-2018 12:41 PM
Kate n william pun xde le sesuci mane Saje je dorg ni, mentang2 le si meghan tu bukan brits
Quote Syd 7-12-2018 12:49 PM
newyork replied at 7-12-2018 12:27 PM
Org putih mmg kuat membawang, depan mcm polite lah apa la tp blkg mmg kutuk kaw2 (eh mcm makcik bawa ...

kih kih kih

sampaikan i buat satu thread bawang utk mereka kat bod gossip gak.

hahahaha  
Quote putehkundor 7-12-2018 12:50 PM
meghan ni rebellious ka? terkongkong la mungkin
Quote sofiazara 7-12-2018 12:54 PM
potong je elaun. biar dia keje mcd front counter ambik order.
Quote Dwdrum 7-12-2018 01:06 PM
Harry yang mahu kahwin William gelabah kenapa? .....Meghan ITU isteri beliau mesti lah backup isteri ..walau pun I sendiri pun tidak nampak kelebihan meghan... Dasar kerabat perompak !
Quote Cicisweets 7-12-2018 02:24 PM
Sila sila boad kenamaan tengok 'sucinya' acik Meg.
Quote slavehunter 7-12-2018 03:19 PM
Sebab tak sabar2 nak kawin pestu si nutmeg ni dah changed si Harry.
Quote whitePoison 7-12-2018 07:13 PM
Harap meghan cuba berlembut sikit, nampak pihak sana tak suka betul dengan meghan.
Quote RatuDunia94 7-12-2018 07:53 PM
Family royalty ni is so OVERRATED!!
Quote kiambang 7-12-2018 10:59 PM
Jaga keluarga masing masing la .. apa nak sibuk si William ni ... suka ke hidup diatur ... let harry be happy dengan meghan ...
Quote dua_chzy 7-12-2018 11:45 PM
Hipokritnya acik2 ini mengutuk William
Hello jah, if adik ngkorang nak menikoh dengan tino yang ngkorang rasa tak semenggah, ngkorang akan dok diam tengok jah kah? I doubt it, karna rata2 ngkorang yang komen di thread ni Melayu dan akak taw Melayu gimana.
Quote MissVixen 7-12-2018 11:49 PM
Dah tahu orang tak suka meghan ni pon suka provoke dan cari pasal. Kalau dia ikut protokol, diam2, sopan. Lama2 boleh je orang lain terima. Ni nak tunjuk keras kepala nigger
Quote zorrro_03 7-12-2018 11:55 PM
Dah mengandung baru Nak kahwin.  Penyebaran doktrin celaka kpd remaja kita nyawa it's okay.
Quote Jorja 8-12-2018 12:12 AM
Cer tengok vidio "What happens when QE2 dies"

Lihat semua komen(75)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.041955s Gzip On
    To Top